Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4285
EURO
43,8948
IMKB
9.307,000
ALTIN
4.137,870
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HÜKÜMET, MEMURU DEĞİL, GÜÇ MERKEZLERİNİ KORUYOR"
 HÜKÜMET, MEMURU DEĞİL, GÜÇ MERKEZLERİNİ KORUYOR
 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin kavgasız gürültüsüz bir anayasa değişikliği yapmayı başarabileceğini söyledi.
 
27.9.2007 - 14:05
      Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyeti kabul etti.
      Muhsin Yazıcıoğlu, kabulün ardından yaptığı açıklamada, hükümetin yanlış uygulamaları nedeniyle çalışanların ücret ve sosyal haklar açısından büyük sorunlar içinde olduğunu öne sürdü. Hükümetin öncelikli işinin, kamu çalışanlarına yönelik bir personel rejimini hayata geçirmek olması gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, ''Ancak iktidar, güç merkezlerinin taleplerini yerine getirmekten buna fırsat bulamamaktadır. Uluslararası sermayenin izdüşümü haline gelmiş bir azınlığın taleplerini yerine getirmeye devam ediyor'' diye konuştu.
      Partisinin, kamu çalışanlarının uluslararası sözleşmelere uygun grevli toplu sözleşmeli bir sosyal yapıya kavuşturulmasından yana olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, kendisinin de çalışanların sorunlarını TBMM'ye taşıyacağını söyledi.
      Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, bir gazetecinin ''bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin geçmişte hazırladıkları anayasa taslakları ile bugünkü söylemleri arasında fark olduğunu'' ifade ederek, ''Sizin görüşlerinizde bir değişiklik oldu mu?'' sorusu üzerine yeni anayasaya ilişkin görüşlerinin her zaman aynı olduğunu kaydetti. ''Bunlar tatlı su balığı demokratlar, bunların görüşleri mevsimlik değişir'' diyen Yazıcıoğlu, Türkiye'nin, üzerinde toplumsal mutabakat sağlanmış demokratik bir anayasa ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu, ''Türkiye kavgasız gürültüsüz bir anayasa değişikliği yapmayı başarabilir. Anayasa yapmak için ille de darbe olması lazım değil'' diye konuştu.
      Yazıcıoğlu, bir başka soru üzerine de Türkiye'nin Malezya olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, bunu söyleyenlerin bu ülkeyi yeteri kadar tanımadığını savundu. Türkiye'nin, kendine has özellikleriyle model olabilecek nitelikte bir ülke olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, bu tür korkuların aşılması gerektiğini ifade etti.
     
      -BASK GENEL BAŞKANI AKAY'IN SÖZLERİ-
      Bask Genel Başkanı Resul Akay da ziyarette Yazıcıoğlu'na kamu çalışanlarının sorunlarını aktardıklarını ve bunları TBMM gündemine taşıması için destek istediklerini söyledi.
      Hükümet ve memur sendikaları arasında uzlaşma sağlanamadığını ve memur maaşlarının Bakanlar Kurulu takdirine bırakıldığını hatırlatan Akay, şöyle konuştu:
      ''Ancak biz bu uzlaşamama konusunu anlayamadık. Uzlaşılamayan yerde bir ihtilafın çıkması lazım, bir tepkinin doğması lazım. Ama taraflar kuzu sarması vaziyette masadan ayrıldılar. Halbuki uzattığınız uzlaşma eli tutulmamışsa, sizin makul ve meşru talepleriniz karşılık görmemişse bunun yeri alanlardır. Ama bu noktada 600 bin üyeyi temsil eden iki konfederasyonun bırakın alanları, hükümeti incitecek bir tepkiyi dahi ortaya koymadıklarını üzülerek görüyoruz. Bu sendikal mücadelenin geleceği açısından ciddi bir kaygıdır. 600 bin üyeli iki konfederasyon tarafından memurlar adeta bloke edilmiştir. Hükümet adına memurlar etkisiz hale getirilmiştir. Bu endişe vericidir.'' Hükümetin, kamu çalışanları arasında adaletsiz bir yaklaşım sergilediğini savunan Akay, ücret ve sosyal haklar açısından geçmişte verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.
      Akay, yeni anayasa hazırlığı çalışmalarına da değinerek, kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda taslağın, çalışanların beklentilerini karşılamadığını gördüklerini söyledi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HIZLI TREN ANİDEN HIZ KESTİ

BİTLİS'TE KALLEŞ PUSU : 2 ŞEHİT

TÜRK JETLERİNE YUNAN TACİZİ DURMUYOR
»  ERBAKAN'IN DEDESİ NAZIR DEĞİL ODUNCUYDU
»  TCDD'DEN TERÖR ÖNLEMİ
»  AKDAĞ'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE
»  VEKİLLERİ, ASİL YAPMAYA DEVAM
»  ABDULLAH GÜL'ÜN KIZI KÜBRA, BAYRAMDA NİKAH MASASINA
»  ERMENİCE,MACARCA BİLEN MEMURA FAZLA MAAŞ
»  AKP'Yİ DURDURAN HUKUKÇU
»  ÖCALAN'IN SON MODELİ,'DEMOKRATİK ÖZERKLİK'
»  ABD, TÜRKİYE ÜZERİNDEN ÇEKİLİYOR
»  ''ŞEHİT VERİYORUZ, BİRŞEYLER YAPILMALI''
»  CHP'DE MUHALİFLERİN , BAYKAL'A KARŞI ADAYI HALUK KOÇ
»  SINIR KARAKOLUNA BASKIN YAPAMADAN KAÇTILAR
»  DİYANET SKANDALDAN BÖYLE KURTULMAYA ÇALIŞTI
»  GÜL'DEN ILIMLI MESAJLAR
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKAN SEÇEMİYOR
»  YARGITAY,ANAYASADAKİ KIRMIZI ÇİZGİLERİ BELİRLEYECEK
»  TESLİM OLAN PKK’LIDAN İLGİNÇ İTİRAFLAR
»  GÜNDEM REFERANDUM
»  MİLLETVEKİLİ BAŞHEKİMİ TUTUKLATTI
»  KUZEY IRAK OPERASYONU İÇİN İLK SİNYAL
»  MHP'DEN TOPTAN'A İKİNCİ ÇAĞRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.