Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5526
EURO
35,2861
IMKB
10.873,000
ALTIN
2.467,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HAİN SALDIRIDA CİDDİ SONUCA ULAŞTIK"
 HAİN SALDIRIDA CİDDİ SONUCA ULAŞTIK
 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'daki patlamanın ardından başlatılan soruşturmada ciddi bir sonuca doğru ulaşıldığını belirtti.
 
8.1.2008 - 21:41
Atalay, ''Şu anda 7 kişi gözaltında. Bunlardan birisi arabanın sahibi, yani 3-4 gün önce arabayı satın alan kişi, diğerleri de belli şekilde onunla irtibatlı kişiler'' dedi.

Atalay, 3 Ocak perşembe günü Diyarbakır'da büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, kentin ana caddelerden birinde park edilen bir aracın içerisine yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını hatırlattı.

Patlamanın ardından çevrede can kaybı ve maddi hasarlar meydana geldiğini ifade eden Bakan Atalay, olayı, bir kez daha bütün ülke olarak, şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Atalay, olayda hayatını kaybedenlerin masum öğrenciler olduğunu belirterek, ölenlerin patlamanın meydana geldiği caddede yer alan bir dershaneye üniversiteye hazırlık için giden öğrenciler ile o dershanede kurs alan bir öğrencinin babası olduğunu söyledi.

Olayın ardından yaralılardan bir kısmının hemen o gün müdahale edildikten sonra taburcu edildiğini anlatan Bakan Atalay, içlerinden 5 tanesinin durumunun ciddi olduğunu, dün gece de o yaralılardan birini daha kaybettiklerini ve ölü sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi.

''BÖLGE HALKI TERÖRDEN BEZMİŞ''

Patlama sonrasında bölgeye yaptıkları ziyarete ilişkin de bilgi veren Bakan Atalay, bölge halkının topyekün terörü lanetlediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Patlama ile çevredeki vatandaşların iş yerleri ve binalar da zarar gördü. Bizler hem olayın güvenlik boyutu üzerinde hem de vatandaşların zararlarının telafisi, evlatlarını kaybeden ailelerine taziye, yaralıların ailelerine şifa dileklerimizi iletmek üzere Başbakanımızla birlikte büyük bir heyet olarak geçen cumartesi Diyarbakır'a gitmiştik.

Orada şunu gördük. Gerçekten bölge halkı bütün toplumumuz gibi terörü lanetliyor. Artık terörden bezmiş ve terörden en büyük zararı gören zaten o bölge halkıdır. Teröre karşı oradaki vatandaşlarımızı yek vücut gördük. Onların hem tepkilerini, hem acılarını paylaştık.

Özellikle kaybedilen evlatlarımızın ailelerini ziyaret ettik, tek tek hepsine başsağlığı diledik. Yaralıların ailelerini de ziyaret ettik. Zaten doktorlarımız, hastanelerimiz onları iyileştirmek için seferber olmuştu, onları da yerinde gördük. Tabii, tahrip olan iş yerlerinin zararları da telafi edilecek, bunu da vatandaşlarımıza söyledik. Bunların büyük bir kısmı yerine getirildi, eksikler de tamamlanacak.''

''OLAYLA İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINDA''

Patlamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile açılan soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Bakan Atalay, ''Güvenlik güçlerimiz en kısa sürede olayın tüm faillerini, destekçilerini ve işbirlikçilerini ortaya çıkartacaktır'' dedi.

Patlamanın ardından güvenlik birimlerinin bütün ihtimalleri değerlendirerek ciddi bir çalışma başlattıklarını ifade eden Atalay, Ankara'dan da personel ve ekipman takviyesinde bulunduklarını belirtti.

İlk anda içinde patlayıcı olan araba üzerinde yoğunlaşıldığını da anlatan Atalay, arabayı satanlar ve şahit olanların kısa süre içinde bulunduğunu ve ifadelerinin alındığını, kısa süre tutulduktan sonra ise serbest bırakıldığını söyledi.

Atalay, konuşmasına şöyle devam etti: ''Diğer bütün izler değerlendirilerek araştırmalar yoğunlaştırıldı, ciddi bir sonuca doğru ulaşıldı. Şu anda 7 kişi gözaltında. Bunlardan birisi arabanın sahibi, yani 3-4 gün önce arabayı satın alan kişi. Diğerleri belli şekilde onunla irtibatlı kişiler. Bunların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda yine önemli miktarlarda patlayıcı, değişik silah ve unsurlar, bazı belge ve bilgiler ele geçirilmiş oldu. Lada marka araba tabi olaydan bir kaç gün önce satın alınmıştı. O iz üzerinden gidilerek sonuca ulaşılmaya çalışılıyor ama bunlar yine de zanlılardır. Ciddi şekilde hem kendi beyanları hem evlerinden ve üzerlerinde elde edilenlerle soruşturmalar genişletilerek devam ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcımızın nezaretinde Emniyet birimlerimiz soruşturmayı yürütüyorlar. Hala elde değişik bilgiler var, belki değişik kişilere de ulaşılabilecek. Onun için isimler üzerinde durmuyoruz.''

Bakan Atalay, ''gözaltına alınan zanlılardan birinin Irak'ın kuzeyinde bulunduğunu, 2007 yılında Türkiye'ye ve Diyarbakır'a geldiğini'' belirterek, sözkonusu zanlının dün akşam saatlerinde gözaltına alındığını, soruşturmanın selameti açısından bu bilginin basına aktarılmadığını kaydetti.

Atalay, amaçlarının bu kanlı olayları gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması olduğunu ve bunun için çalıştıklarını belirterek, ''Umarım, bu değerlendirme ve çalışmalarla toplumumuzu çok üzen terörün acı yüzünü bir defa daha gösteren bu olay aydınlatılmış olur'' dedi.

Beşir Atalay, ''İçişleri Bakanlığı ve Emniyet birimleri olarak önce olaylar olmasın diye, olaylar olduktan sonra da faillerinin bulunması ve aydınlatılması için çalıştıklarını'' belirterek, ''sonucun bir kaç gün içerisinde alınabileceğini düşündüklerini'' söyledi.

Atalay, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ve soruşturmada görev alan Emniyet güçlerine de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


-ADALET BAKANI ŞAHİN'DEN "TACİZ" YORUMU: "EĞİTİM ŞART"

ADALETİN ŞAŞKINLIĞI MI DESEK ACABA..?

GÜL, BUSH İLE ORTAK DÜŞMANI KONUŞTU
»  GÜL VE BUSH'TAN ORTAK AÇIKLAMA
»  PKK SIĞINAĞINDA 640 KİLO AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ
»  BARZANİ İLE PETROL ANLAŞMASI YAPAN TÜRK ŞİRKETİ
»  "KİMSE, TÜRK MİLLETİ KAVRAMINI SULANDIRMAYA ÇALIŞMASIN'
»  BASKIN ORAN'DAN DTP'YE MİLLİYETÇİLİK DERSİ
»  İNGİLİZLER UFO ARŞİVİNİ AÇTI
»  'BENZİN 4 YTL OLACAK' KABUSU
»  ERDOĞAN'DAN 'ÜÇ KURUŞ'LUK DAVA TEPKİSİ
»  BAHÇELİ'DEN 301 ÇIKIŞI
»  ÇİLLER, DP'YE EL KOYDU
»  ALMAN TV KANALINDAKİ ALEVİ YAYINI ERDOĞAN'I KIZDIRDI
»  GENELKURMAY'DAN MECLİS TABURU AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN, DTP'Yİ TOPA TUTTU
»  ASELSAN CİNAYETLERİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ
»  DİYARBAKIR BOMBACISI YAKALANDI
»  TÜRK-İŞ AYIP OLMASIN EYLEMİ YAPACAK
»  DİYARBAKIR SALDIRISI 6 KURBANINI DA VERDİ
»  MECLİS TABURU KALDIRILIYOR..
»  "MUHAFAZAKARLIK ARTTIKÇA CİNSEL SUÇLAR ARTAR"
»  ÖMÜRBOYU HAPİS YE 3 YIL YAT ÇIK..!
»  BAYDEMİR'E ŞOK! , TAZİYE EVİNDEN KOVULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.