Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2218
EURO
37,4706
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.870,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KÖTÜ GİDEN EKONOMİDE KAPATMA DAVASININ ETKİSİ YOK"
 KÖTÜ GİDEN EKONOMİDE KAPATMA DAVASININ ETKİSİ YOK
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın, Kapatma Davası'nın Ekonomiye zarar verdiği açıklamasına yanıt veren Baykal, kötü ekonomida kapatma davasının etkisi olmkadığını ifade etti.
 
27.5.2008 - 15:29
EKONOMİ KÖTÜ
Ekonomiye sahip çıkılmalıdır. Elimde bir risk analizi var. Büyüme, döviz kurları aşağıya doğru, enflasyon yukarı, faizler yukarı, güven endeksi aşağıya doğru, faiz dışı fazla hedefi aşağıya doğru, cari açık yukarıya doğru... Bu tablo karşısınde etkin önlemler almak lazımdır...
KAPATMA DAVASININ ETKİSİ YOK
Hükümetin acil eylem planında dile getirilenlerin hiçbiri gerçekleştirilmedi. Hükümet kendi hedeflerini bile gerçekleştiremedi.
Başbakan dün gazetecilere "AKP'nin kapatma davası ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Bir an önce sonuçlansın bu dava" demiş. Burada doğru bir tespite ihtiyaç var. Evet ekonomi kötüye gidiyor ama bu kapatma davası nedeniyle mi? Rakamlara baktığımızda bunun hiç de böyle olmadığını, işlerin kapatma davasından önce kötüye gittiğini görüyoruz.
FINDIK ÜRETİCİSİNE İHANET
Fındık'ta çıkarlar çatışıyor. Fiskobirlik bir süre önce AKP yönetiminde olmadığı için devreden çıkarılmıştı. TMO alım yapmıştı. TMO alım yaparken iki yıl bu ürünü satmayacağız demişti. Bunun satılmayacak olması fındık fiyatlarını garanti altına alıyordu. Ama daha iki yıl dolmadan TMO elindeki fındığı satışa çıkardı. 3 milyon ile 4 milyon arasında satışa sunulacak ürün bir süre önce 5,3 milyona alınmış üründür. Satış ilanı yeni sezonu kötü etkiledi. Piyasadaki fındık fiyatı düşmeye başladı. Sezon bitene kadar TMO fındık satacak, üretici zor durumda kalacak. Fındık üreticisine ihanet edildi.
GAP KONUSU
Bir süredir Hükümetin dikkatini GAP'a çekmeye çalışıyordum. Şu anda Başbakan GAP'tadır. Bundan memnuniyet duyuyorum. Acilen o bölgede kuraklıktan büyük sıkıntı çeken vatandaşa devletin el uzatması gerekiyor. Hükümetin bu yöndeki çalışmaları memnuniyet verdi. İkinci mesele GAP projesidir... Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde bir seri barajın yapılması ve o bölgedeki yaşamı derinden etkileyecek bir çalışmadır.
Bugün Fırat üstündeki barajlar sistemi tamamlandı. 20 milyar kilowat saat enerji üretiyor. Dicle üzerindekilerden ise 7 milyar kilowat saat enerji geliyor. Sadece Fırat'taki barajlar sisteminden yola çıkarak bölgede 1 milyar 100 bin hektarın, Dicle üzerindeki barajlardan da 600 bin hektarlık arazi sulanabilir. Peki bu oldu mu? Hayır sadece 200 bin hektar sulamışız. Bunların derhal ihale edilmesi lazım. Bu Türkiye'nin yapamayacağı iş değil. En sıradan iş... Bunun fiyatı da atla deve falan da değildir... Suyu toplamışız, ovaya indireceğiz... 2,3 milyar dolarlık iştir. Neden erteleniyor?
ENERJİ DARBOĞAZI
Enerji piyasasını belirleyen kurallar tamamen değiştirildi. Bunun 6 yıllık uygulamasının kötü sonuçlarını artık görüyoruz. 2008 yılının temmuzundan itibaren asgari 3 yıllık bir gelecek için elektrik, su ve doğalgaz temininde çok ciddi aksamalar ve fahiş fiyat artışları bizi beklemektedir.
HÜKÜMET-YARGI SAVAŞI
Son günlerin temel konusu hükümetin yargıyla savaşı... Niçin böyle bir tartışmanın ortaya çıktığını biliyoruz? Türkiye ilk kez bu kadar derin yargı-hükümet çatışmasına sürüklenmiştir. Hiç kuşku yok ki Hükümetin Anayasayı kökten değiştirme çabası, yargıyı siyasete bağlama çabasıdır. İktidar yargının bağımsızlığını içine sindirememiştir. Yargı ilk kez bunları söylemiyor. Kendini ilgilendiren konularda geçmişte de görüş bildirmiştir.
SANA OY VERENLER KAVGA İÇİN Mİ OY VERDİ
Başbakan dedi ki "ben bunları söylemezsem bana oy veren 16,5 milyona ihanet etmiş olurum" diyor. Diyor ki, "yargıyla ben kavga etmiyorum, 16,5 milyon insan kavga ediyor." Bu kavga 16,5 milyon insanın kavgası, halkın kavgası değildir. Kavga başbakanın kavgasıdır. 53,5 milyon insan ne olacak?
Sana oy verenler yargıyla kavga et diye mi oy verdiler... 5 yıllık dönemi tamamladın, o dönemde böyle bir şey yapmadın. Oyların yüzde 46,5'a çıktı. Şimdi o oyları kavga için bir dayanak haline getirirsin.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUNCAY ÖZKAN'IN YENİ KANALI YAYINA BAŞLADI

DİNDAR GEÇİNENLER SEFAHAT PİSLİĞİNE GÖMÜLDÜ

ERDOĞAN, GAP EYLEM PLANINI AÇIKLADI
»  AKP'YE OY İÇİN YEMİN ETTİRİP ALTIN VERDİLER
»  BÜLENT ECEVİT DOĞUM GÜNÜNDE ANILIYOR
»  DİYARBAKIR'DA POLİS'TEN AKP'LİLERE DAYAK
»  FLAŞ..FLAŞ.. DTP'DE İMRALI OPERASYONU
»  AHMET ÖZAL, ANNESİYLE OY İSTEYECEK
»  PKK'YI BİTİRECEK ARŞİV
»  HÜKÜMETTEN 30 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLARA DARBE
»  GÜL, KONUŞTUKLARINI ANLATTI
»  BİR LİTRE BENZİN 3. 555 YKR OLDU
»  APO İLE TALABANİ PKK KAMPINDA
»  BEKİR COŞKUN'A 'DİNGİL' DAVASI
»  TRT'DE YANDAŞ MEDYA'YA KİRALIK SPİKER DEVRİ
»  "İSRAİL'İN 150 NÜKLEER SİLAHI VAR"
»  HAYRUNNİSA HANIMIN TESETTÜR MAYOSU
»  ALMAN KADINLARIN TÜRK ERKEK MERAKI
»  BAYKAL'A LONDRA'DA TRAFİK CEZASI KESİLDİ
»  SON ALINAN 30 ADET F 16'NIN MİLLİ YAZILIMLARI YOK!
»  ANKARA ABD ARASINDA F-35 YAZILIM KRİZİ
»  YUNAN GENEL KURMAYBAŞKANI ANKARA'DA
»  BAYDEMİR'İN ERDOĞAN PROTESTOSU
»  ŞAHİN, "ÖYLE DEMEK İSTEMEMİŞ" ÖYLE ANLAŞILMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.