Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1994
EURO
37,5003
IMKB
9.027,000
ALTIN
2.886,440
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''KARAYILAN BURADA, PAKETLEYELİM Mİ?''
 KARAYILAN BURADA, PAKETLEYELİM Mİ?
 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hollanda ve Fransa'dan terör örgütü yöneticisi Karayılan'ı bulduklarını fakat alınmaması yönünde talimat geldiğini söyleyenlerin aradığını, ancak doğruluğunu teyit ettiremediğini söyledi.
 
23.11.2007 - 21:12

PKK elebaşılarının Fransa ve İsviçre'de yargılanıp serbest bırakıldıklarını belirten Yazıcığlu, "Avrupa ülkeleri PKK'yı kolluyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak makamında bir basın toplantısı düzenledi. PKK elebaşılarından Karayılan'ın Hollanda'da görüldüğü şeklindeki telefonlarla ilgili açıklama yapan BBP lideri Yazıcıoğlu, daha sonra Fransa'dan arayan bir kişinin yanına da geldiğini söyledi.

Kendisine gelen ihbarla ilgili açıklamalar yapan Yazıcıoğlu, "Bir süre önce Hollanda'dan bazı kişiler Karayılan'ın bir düğüne gideceğini ve onu orada enterre edeceklerini söylediler. Ben de onlara orada olamayacağını Kandil'de olması gerektiğini söyledim. Kısa bir süre sonra da Fransa'dan telefonla arayan kişi buraya geldi. Karayılan'ın Fransa'da olduğunu tespit ettiklerini, büyükelçilik makamına bilgi verdiklerini ve Karayılan'ın yakalanmaması konusunda herhangi bir çalışma yapılmaması talimatı aldıklarını söylediler" dedi. Yazıcıoğlu, Karayılan'ın Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil Dağı'nda olduğu bilgisini aktararak, kendisine yapılan ihbarların doğruluğunu henüz teyit ettiremediğini bildirdi.

PKK'nın Ortadoğu'da yıllardır çeşitli emeller besleyen ülkelerin bir oyunu olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, bir dönem ASALA'yı Türkiye'nin başına musallat edenlerin onun tasfiyesiyle PKK'yı ortaya çıkardığını ifade etti. Bu tür oluşumların arkasında uluslararası güç odaklarının yer aldığını aktaran Yazıcıoğlu, PKK'nın bu oluşumun bir maşası olduğunu kaydetti. 2002'deki seçimlerin hemen arkasından PKK'nın yeniden saldırıya geçtiğini dile getiren Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin son saldırılar karşısında kararlılığını ortaya koyduğunu anlattı. TBMM'ye bu kararlılık sonrasında yetki verildiğini belirten Yazıcıoğlu, "TBMM'ye verilen bu yetki sonrasında yapılan Dağlıca baskınını çok iyi değerlendirmek lazım. Dağlıca baskının da ne oldu. 'Siz Kuzey Irak'a girmeye çalışırsanız, biz o zaman gelir sizi içeride vururuz' denilmiştir. Ve bu çatışmada 8 askerimizi götürdükten sonra sov yaparak teslim ettiler. Böylece, Türkiye Dağlıca'da ikinci çuvalı yedi" diye konuştu.

Irak'ta kurulmak istenen 3'lü mekanizmaya da karşı çıkan Yazıcıoğlu, bu yolla Türkiye, ABD ve Irak'ın kuzeyindeki yapılanmanın bir araya getirilmek istendiğini iddia etti. Karayılan'ın teslim edilmesi söylemleri; işi bitmiş, defolu kişilerden kurtulmak şeklinde niteleyen Yazıcıoğlu, bu yolla Türkiye'nin şantaj ve tehditle yola getirilecek bir devlet olarak görüldüğünü ifade etti. Sınır ötesi harekattan beklentilerinin bu örgütün yöneticilerinin yakalanabilir mi? yargılanabilir mi? olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, Türkiye'nin 'benim istemediğim hiçbir harekat Ortadoğu'da yapılamaz' diyecek bir kararlılığa sahip olması gerektiğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde sınır ötesi harekat izni sonrasında Türkiye'nin bu yöndeki kararlılığını görme fırsatı bulacaklarını aktaran Yazıcıoğlu, bu kadar yığınak yapılmasından sonra ABD ve Barzani'yi yanına alan Türkiye'nin PKK'yı Irak'tan kovalayıp kovalayamayacağının görüleceğini kaydetti.

Avrupa Birliği ülkelerinin PKK'yı kolladıklarını dile getiren Yazıcıoğlu, "Fransa'da örgüte para toplayan bir kişi yakalanıyor. Sonra bu kişi serbest bırakılıp, PKK'ya ait olduğu belli olan paralar teslim ediliyor. İsviçre'de de PKK'nın paralarını aklamaya çalışırken yakalanan kişiler, yargılandıktan sonra serbest bırakıldıktan sonra paralar teslim edilerek gönderiliyor" diye konuştu.

Mayınlı saldırılar konusunda da ilginç açıklamalar yapan Yazıcıoğlu, kara mayınlarının üretimi ve taşınmasının Cenevre Sözleşmesi'yle gerçekleştiğini, bunların nereden Türkiye'ye geldiğinin araştırılmasını ve Türkiye'nin bunun hesabını çoktan sormuş olması gerektiğini aktardı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KOCAELİ EMNİYETİNE SALDIRDI

KOCAELİ EMNİYETİNE SALDIRDI

TBMM'DEKİ JENERATÖR KORKUTTU
»  GENELKURMAY: "KORE'DE NE İŞİMİZ VARDI?''
»  HAKKARİ'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ
»  "MUSUL BÖLÜNÜRSE BİZE HAK DOĞAR"
»  "YEDEK PARTİMİZ YOK, KAPATILMAYACAĞIZ"
»  24 KASIMDA ALIŞ VERİŞ YAPMAYIN ÇAĞRISI
»  ''DOKUNULMAZLIK FEZLEKELERİ YENİ YILA KALIR''
»  ERDOĞAN'IN ANNESİ'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ
»  DSP: SIFIRDAN ANAYASA YAPMAYA GEREK YOK
»  MALATYA'DAKİ YAYIN EVİ DAVASI BAŞLADI
»  VEKİLİNİN ODASINDA KAZMA KÜREK KÖTÜ KOKU ARADILAR
»  CHP: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINACAK MI?
»  AZİZ NESİN VAKFI'NDA ALMAN CASUSLAR VAR İDDİASI
»  BAKAN ŞAHİN: İNGİLTERE SUÇLULARI VERMİYOR
»  DTP'Lİ VEKİL ŞANTAJI: HEPİMİZ İSTİFA EDERİZ
»  İŞTE PKK'YI KURAN, BESLEYEN VE BÜYÜTENLER...!
»  YARGITAY'DAN SÜRPRİZ YASAK
»  ERİŞİLEMEYEN YSK'YA ÖDÜL VERİLDİ
»  DTP'YE KAPATILMA YOLU AÇILDI
»  İŞTE PKK'YA KARŞI KURULAN ÖKK
»  VALİ AVUÇ, FACEBOOK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI
»  PAMUKOĞLU PAŞA: TERÖRÜ NİYE BİTİRMİYORLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.