Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1697
EURO
37,8370
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.921,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''KAYBEDEN BEN DEĞİL, DARBE ÇIĞIRTKANLARI OLUR!
 KAYBEDEN BEN DEĞİL, DARBE ÇIĞIRTKANLARI OLUR!
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin kapatılması girişimini, milli iradeye karşı yapılan ortak bir tavır olarak niteledi.
 
29.3.2008 - 13:35

Türkiye'nin ekonomik olarak iyi giden bir dönemde bu tür tartışmalarla ilgilenmesini doğru bulmadığını belirten Erdoğan, "Maalesef bir siyasi zihniyetin zanlısı olan medya, bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. Efendim 'germeyelim'. 'Germeyelim' diye diye geriyorsunuz." dedi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 5. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti kapatma davası ve sağduyu çağrılarına ilişkin açıklama yaptı. "Siyasi partilerin kapatılması anlayışı, aslında milli iradeye karşı takınılmış bir tavırdır." diyen Erdoğan, "Sivil toplum örgütlerinin bir çalışması var; ben bunu memnuniyetle izlediğimiz söyledim. Ama geri adım atmak mantığını kabullenmek mümkün değil. Yani geri adım atmak; neden? niçin? nasıl? konu ne? Bunu görmek lazım. Tayyip Erdoğan olarak benim bir yanlışım varsa bu söylenir, ben o yanlışımdan geri adım akmayı kesinlikle kabul ederim. Ama ortaya somut birşey konmadan herkes geri atmalı! niçin? Bunun içeriğini bir doldurun bakalım, bir görelim. Kaldı ki; sivil toplum örgütlerinin çalışması güzel de, bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar! -Tayyip Erdoğan'a faturasını her zaman böyle kesiyorlar ama- maalesef bir siyasi zihniyetin zanlısı olan medya, bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. Efendim 'germeyelim'. 'Germeyelim' diye diye geriyorsunuz." diye konuştu. Laiklik konusunda hiç kimsenin kendilerine yafta yapıştıramayacağını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bakıyorsunuz ki her türlü salvo; sağdan,soldan, karşıdan, arkadan. Size serbest, bize sus! yok öyle birşey. Söylüyorum; yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum. Uysal koyun değilim, bunu açıkça söyleyeyim. Kimse laiklik konusunda bir olumsuzluk yaftası yapıştıramaz. Kimse bize demokrasi konusunda bir yanlışlık yaftası yapıştıramaz. Sosyal bir hukuk devletini savunmada yakıştıramaz. Biz Türkiye Cumhuriyetini, ülkemizi; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak 5,5 yıldır dünyada itibarını yükselttik, bunun her yerde sessiz bir devrim olarak tanıtımını ve nitelenmesini de temin ettik. Bunu bu iktidar temin etti. Bu konuda da bizler rahatız. Ekonomik olarak iyiye gidildiği dönemde bu tür tartışmalarına yapılmasını olumsuzluk olarak değerlendiren Erdoğan, "Ama yatırımcı bu kadar iyi giderken bu tür olaylarla karşılaşmış olması -işte buyurun! piyasalara nasıl vuruyor- Buna rağmen piyasa yine direniyor. Bu ayrı bir başarı. Gerek içerde gerek se dışarıda yatırımcı şunu söylüyor; bu ülkede istikrar var, güven var." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SİYASETİN İÇİNDE OLUP DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPANLAR VAR"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasetin içinde olup veya dışından katkı sağlayıp darbe çığırtkanlığı yapanlar var." dedi. Darbe çığırtkanlarına seslenen Erdoğan, "Bu ülke bundan hiçbir şey kazanmadı, kazanmayacak. Tam aksine geri gidecek. Bu tür adımlarda kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz o çığırtkanlar olur. Bunu da açıkça söylüyorum." şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan İstanbul'da ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) toplantısında yaptığı konuşmada partisine açılan kapatma davasına karşı sesini yükseltirken, geri adım atmasını isteyenlerin hevesini kıran cevaplar verdi. Siyasi partilerin kapatılması anlayışının aslında milli iradeye karşı takınılmış bir tavır olduğunu söyleyen Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin çalışmasını memnuniyetle izlemekle birlikte geri adım atmanın mantığını kabullenmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Geri adım atmasın isteyenlere "Neden, niçin, konu ne?" diye soran Erdoğan, "Somut birşey ortaya koyun. Bunun içeriğini doldurun, bakalım görelim" diye konuştu. "Germeyin diye diye geriyorsunuz" diyen Erdoğan, sağdan soldan, karşıdan kendilerine karşı serbest salvolar atılırken susmayacağını ifade etti. Şair Mehmet Akif Ersoy'a ait "Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum" dizeleriyle geri adım isteyenlere seslene Erdoğan, "Sivili toplum örgütlerinin çalışması güzel de bir şeyi ıskalıyorlar. Kızmasınlar. Faturasını Recep Tayyip Erdoğan'a kesiyorlar ama maalesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir" dedi.

Kimsenin kendilerine laiklik, demokrasi konusunda bir olumsuzluk ve yanlışlık yaftası yapıştıramayacağını vurgulayan Erdoğan, kendilerinin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyada itibarını yükselttiklerini kaydetti.

Özgürlükler konusunda bir ayrım yapılamayacağını anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin demokratik yapısına gölge düşürmeye kimin hakkı olabilir. Özgürlükleri kısmaya, kısıtlamaya bu dünyada kimsenin hakkı olamaz. Herkes kendi özgürlük alanında rahat hareket edebilmelidir bir başkasının özgürlük alanına müdahale etmemek kaydıyla. Üretimde özgürlük, düşüncede özgürlük, din ve vicdan özgürlüğü, örgütlenmede özgürlük bütün bunları özgürlük alanları olarak devam ettirmemiz lazım" dedi.

Hükümet olarak tek bir dertleri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bütün kazanımları korumak ve daha da geliştirmektir. Sorumlu, duyarlı davranıyoruz. Gerilimin tarafı olmadık, aklıselimden ayrılmadık. Birliğimizi bozmaya gayret edenler var, aramıza fitne fesat karıştırmak isteyenler var. Siyasetin içinde olup veya dışından katkı sağlayıp darbe çığırtkanları var. Bu ülke bundan bugüne kadar hiçbir şey kazanmadı kazanmayacak. Tam aksine geri gidecek. Bu tür adımlarda kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz o çığırtkanlar olur. Bunu da açıkça söylüyorum. Eğer Türkiye'yi düşündüklerini söylüyorlarsa sorumlu davransınlar. Tekrar söylüyorum. Ülkem, milletim kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Milletin emaneti taşıyanın, sırtında yumurta küfesi taşıyanın sağduyuyla hareket etmesinden başka birşey olamaz." ifadelerini kullandı.

-3 ÇOCUK ÇAĞRISINI TEKRARLADI-

Başbakan Erdoğan daha önce Uşak'ta dile getirdiği, "En az 3 çocuk" çağrısını bu toplantı da tekrarladı. Görüşlerinin arkasında olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Biz nüfusu artan bir ülkeyiz. Ben diyorum ki Türk ailesinin 3 yavruya sahip olması lazım. Bunun üzerinde birçok spekülasyonlar yapılıyor. Ekonomistlere sesleniyorum, hesaplarınızı iyi yapın. 3 tane çocuk olursa ülkeyi diri tutarsınız aksi halde batının ağladığı gibi ağlamaya başlarsınız." şeklinde konuştu.

'Çok çocuk olursa tinerci olur' diyen siyasetçiler bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu diyen siyasiler, cumhurbaşkanları var. Onlara diyorum ki; siz niye tinerci olmadınız? Yoksa sizler de mi yolsuzluklara bulaştınız?" şeklinde konuştu. Bu konunun çok hassas olduğuna işaret eden Erdoğan, "Batı ülkelerinde aynı sıkıntı var. Almanya üste para veriyor ama doğurmuyorlar. Çünkü alışkanlıklar var kolay kolay vazgeçilmiyor. Ama ben ülkemi milletimi seviyorum.Ben nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin."şeklinde konuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE SON SÖZ ERDOĞAN'IN

BESTLER DERELERDE TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

BÜYÜKANIT: 'ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
»  ULUSALCILIK, TERÖR SUÇU KAPSAMINDA
»  ERDOĞAN, İSVEÇ YOLCUSU
»  "AK PARTİ UYARIYA KULAK VERSE DAVA OLMAYACAKTI"
»  KORKUNÇ İTİRAF: HAP VERİP, POLİSLERİ TAŞLATTILAR
»  TRT 'DE SKANDAL
»  YARGİTAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
»  "SİYASETÇİ GERİ ADIM ATMAZ, DAİMA İLERİ GİDER"
»  AKP İKİYE BÖLÜNDÜ
»  BABACAN, SORULAN KRİTİK SORUYA NASIL CEVAP VERDİ!
»  TEDAŞ'A İŞÇİLER AKP'Lİ İLÇE BAŞKAN'INDAN
»  GÜREL'DEN BAYKAL'A İLGİNÇ İSTİFA MEKTUBU
»  TUNCELİ'DE BİR GRUP TERÖRİST KISTIRILDI
»  "AKP'Yİ KAPATTIRMAYACAKLAR"
»  BÜYÜKANIT YARIN NE AÇIKLAYACAK?
»  AŞKINA KARŞILIK VERMEYEN KIZIN BOĞAZINI KESTİ
»  HELİKOPTER PİSTİNE BOMBALI TUZAK!
»  NURETTİN DEMİRTAŞ'A 10 YIL HAPİS İSTEMİ
»  “CUMHURBAŞKANINI UMUTLU GÖRDÜK”
»  EYLEM KARARI, ÇALIŞMA BAKANI ÇELİK'İ KIZDIRDI
»  BAYKAL'DAN İŞBANKASI YÖNETİMİNE SÜRPRİZ İSİMLER!
»  SEZER: “GÜL İLE DIŞ POLİTİKA KONUŞTUK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.