Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1697
EURO
37,8370
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.921,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TRT 'DE SKANDAL
TRT  DE SKANDAL
 
AKP tarafından TRT Genel Müdürlüğüne getirilen İbrahim Şahin, aynı zamanda Hariri Telekom’da Yönetim Kurulu Başkan Vekili
 
29.3.2008 - 07:25

Yağmalama zemini
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TRT Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısının, “Kötü niyetle yüklü olduğunu, AKP kadrolarına yer açmak, emekçileri kurumdan uzaklaştırmak, yağmalamaya zemin oluşturmak için hazırlandığını” belirtti.

Tasarı derhal çekilsin
AKP tarafından TRT Genel Müdürlüğüne getirilen İbrahim Şahin’in, aynı zamanda Hariri Telekom’da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğunu açıklayan Zeki Sezer, “Bu tasarı derhal geri çekilmelidir” diye konuştu.

AKP’nin TRT’si oluşturuluyor
DSP Genel Başkanı Sezer: Tasarı, kötü niyetle yüklüdür, AKP kadrolarına yer açmak, TRT emekçilerini kurumdan uzaklaştırmak, yağmalamaya zemin oluşturmak için hazırlanmıştır

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TRT kanununda değişiklik öngören kanun tasarısının, “Kötü niyetle yüklü olduğunu, AKP kadrolarına yer açmak, TRT emekçilerini kurumdan uzaklaştırmak, yağmalamaya zemin oluşturmak için hazırlandığını” savundu. Sezer, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün alt komisyona gönderilen Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını eleştirdi.

Toptan tasfiye
İktidarın yeni bir toptan tasfiye ve kadrolaşma girişimiyle daha karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Sezer, bu tasfiye ve kadrolaşmanın yapılacağı kurumun TRT olduğunu ileri sürdü. Sezer, AKP’nin tasarıyla, “TRT’de toptan tasfiye ve AKP’nin TRT’sini yaratmanın yolunu açmaya” çalıştığını ileri sürerek, bu tasarının yeniden yapılanma tasarısı olmadığını söyledi. Zeki Sezer, tasarıyla, TRT’nin teşkilat yapısında değişikliğe gidildiğini, Koordinasyon Kurulunun, 9 daire başkanlığı ve bölge müdürlüğünün kaldırıldığını anlattı.

Sanatçılar atılacak
Kurumda çalışanların, Devlet Personel Başkanlığı havuzuna gönderileceğini, bu düzenlemeyle hukuk devleti olmanın kriterleri ve ilkelerinin de ayaklar altına alındığını belirten DSP Genel Başkanı Sezer, tasarıyla 425 ses ve saz sanatçısının, Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderileceğini öne sürdü. TRT sanatçısı olmaya özendirmek için, “Alaturka Solist” adıyla yapılan yarışmaya değinen Sezer, “İşin hazin yanı, TRT sanatçısı olma umudunu pompalayan yeni TRT yöneticileri, sözkonusu yasayla da bünyesindeki seçkin ses ve saz sanatçılarını kurumdan atabilmenin ortamını hazırlamaktadırlar” diye  konuştu.

TRT’de yeni bir tiran mı?
DSP lideri Sezer, tasarıyla, TRT yöneticilerine, çalışanlarına, sanatçılarına büyük bir kıyımın ve toptan tasfiyenin yolunun açıldığını ileri sürdü. Tüm işlemlerin, hiçbir usul ve esasa bağlı olmadan, siyasi irade tarafından, kurum dışından atanan Genel Müdür ve Yönetim Kurulunun krallık yetkisine bırakıldığını savunan Sezer, TRT’nin tarafsızlığı ve bağımsızlığının bu yeni yapıyla yerle bir edildiğini söyledi. Bu kapsamdaki yetkinin, Türkiye’de hiçbir kamu kurum ve kuruluşu yöneticisine verilmediğini kaydeden Zeki Sezer, “TRT’de, yeni bir tiran, yeni bir diktatörlük mü yaratılmak isteniyor? Kral yetkilerine ve kral edasıyla yönetme sevdasındaki Başbakan’dan sonra TRT’de de aynı özentiyle bir tiran, bir kral mı yaratılacak?” diye sordu.

Çarpık anlayışın ürünü
DSP Genel Başkanı Sezer, AKP tarafından TRT Genel Müdürlüğüne getirilen Genel Müdürün, aynı zamanda Türk Telekom’un da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğunu belirtti. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iki kurumun görev alanları bir çok alanda çakışmaktadır. Bu çakışmanın yakın gelecekte ciddi tartışmalara yol açacağı kaçınılmazdır. Bu tasarı, çarpık bir anlayışın ürünüdür. Düzeltilemeyecek yanlışlarla doludur. Dahası, kötü niyetle yüklüdür. Tasarı, AKP kadrolarına yer açmak, TRT emekçilerini kurumdan uzaklaştırmak, yağmalamaya zemin oluşturmak için hazırlanmıştır. Bu tasarı derhal geri çekilmelidir. TRT’yi yıkıma, personelini kıyıma, kaynaklarını yağmaya götürecek bu süreç derhal durdurulmalıdır.”

Sezer veto etmişti
AKP iktidarının İbrahim Şahin’i TRT’nin başına getirme çabaları 10. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından veto edilerek engellenmişti

Sezer Şahin‘i iki kez veto etmişti
İbrahim Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından TRT Genel Müdürlüğü’ne atanmadan önce 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kere veto edilmişti. Şahin’in atama kararnamesini 1 aydan fazla bekleten Sezer, onaylamadan hükümete iade etti. Sezer’in iade gerekçesinin nedeni, Şahin ‘i aday gösteren RTÜK üyelerinden Özer Gürbüz ‘ün 65 yaşın üzerinde olmasıydı. Kararnameyi usul yönünden iade eden Sezer‘in, Şahin ‘i TRT Genel Müdürlüğü ‘ne atamasına kesin gözüyle bakılıyordu. Uzun bir süredir kararnameyi Çankaya Köşkü ‘nde bekleten Sezer, Şahin ‘in PTT Genel Müdürlüğü ‘nden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı ‘na atanmasına itiraz etmemiş ve kararnameyi hemen imzalamıştı. Şahin , geçtiğimiz yıl en başarılı bürokrat ödülü almıştı. Sezer‘in veto gerekçesi olarak gösterdiği RTÜK üyesi Özer Gürbüz üst kurula CHP kontenjanından seçilmişti.

(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARGİTAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

"SİYASETÇİ GERİ ADIM ATMAZ, DAİMA İLERİ GİDER"

AKP İKİYE BÖLÜNDÜ
»  BABACAN, SORULAN KRİTİK SORUYA NASIL CEVAP VERDİ!
»  TEDAŞ'A İŞÇİLER AKP'Lİ İLÇE BAŞKAN'INDAN
»  GÜREL'DEN BAYKAL'A İLGİNÇ İSTİFA MEKTUBU
»  TUNCELİ'DE BİR GRUP TERÖRİST KISTIRILDI
»  "AKP'Yİ KAPATTIRMAYACAKLAR"
»  BÜYÜKANIT YARIN NE AÇIKLAYACAK?
»  AŞKINA KARŞILIK VERMEYEN KIZIN BOĞAZINI KESTİ
»  HELİKOPTER PİSTİNE BOMBALI TUZAK!
»  NURETTİN DEMİRTAŞ'A 10 YIL HAPİS İSTEMİ
»  “CUMHURBAŞKANINI UMUTLU GÖRDÜK”
»  EYLEM KARARI, ÇALIŞMA BAKANI ÇELİK'İ KIZDIRDI
»  BAYKAL'DAN İŞBANKASI YÖNETİMİNE SÜRPRİZ İSİMLER!
»  SEZER: “GÜL İLE DIŞ POLİTİKA KONUŞTUK"
»  ŞAHİN: "GERİLİMİN GERÇEK TARAFTARI MUHALEFETTİR"
»  ÇALIŞANLAR, 1 NİSAN'DA MEYDANLARDA
»  UFUK URAS'TAN GÜL'E, 'YUVARLAK MASA' ÖNERİSİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN ÇARPICI AÇIKLAMA
»  CHP, GÜL'E DANIŞMAN OLAN GÜREL'İN İSTİFASINI ALDI
»  "LATİF AĞABEY NÖBETÇİ BAŞBAKAN MI ?"
»  DENİZ GEZMİŞ'İN AİLESİ, İDAMI NASIL İZLEDİ?
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK: "AKP ARTIK ÇÖZÜMSÜZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.