Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAHREM PLANI YAHUDİ LOBİSİ HAZIRLAMIŞ
 MAHREM PLANI YAHUDİ LOBİSİ HAZIRLAMIŞ
 
ABD Başkanı Bush’un masasına konulan, Başbakan’ın “Açıklayamayız” dediği ’mahrem plan’ın Amerikalı bir düşünce kuruluşunun raporu doğrultusunda yazıldığı ortaya çıktı
 
2.12.2007 - 00:10

Erdoğan’ın, ABD ziyaretinin ardından dillendirmeye başladığı planı, dünyanın en büyük Yahudi lobisi CFR’nin elemanlarından David L. Phillips açıkladı.Aynı zamanda planın sahibi de olan Phillips, Türkiye’ye, Barzani’yi devlet başkanı olarak tanımayı ve PKK’yı Meclis’e sokmayı önerdi.

ABD Başkanı Bush’un masasına konulan, Başbakan’ın “Açıklayamayız” dediği ’mahrem plan’ın Amerikalı bir düşünce kuruluşunun raporu doğrultusunda yazıldığı ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ardından üstü örtülü olarak dillendirilmeye başlanan, “PKK terör örğütünün siyasallaşması, genel af tartışılmalı ve Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle ilişki kurulması ” gibi sözlerin ardından ABD’de hazırlanan bir rapor çıktı. Dünyanın en büyük Yahudi lobisi CFR’nin (Dış İlişkiler Konseyi) Eylemleri Önleyici Eylemler Merkezi’nin  ve Amerikan Ulusal Dış Politika Komitesi’nin Proje Direktörü olan David L. Phillips tarafından hazırlanan raporun Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde yol haritası olarak ABD Dışişleri Bakanlığı ve Bush yönetiminin üst düzey yetkililerine verildiği belirtiliyor. Raporla ilgili olarak Referans Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Phillips, raporu yazmadan önce- Eylül ayının ikinci haftasında-  hükümetin bilgisi dahilinde Ankara’da yaklaşık 20 görüşme yaptığını söyledi.

Rapor kabul görmüş!
“Irak, dışişleri ve istihbarat konularıyla ilgili yetkililerle görüşmeler ayarlandı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri milletvekilleriyle görüşmelerimi sağladı” ifadelerini kullanan Phillips, bu görüşmelerin ardından hem Türkiye’den hem de uluslararası çevrelerden 20 kadar uzmanla topladığı malzeme üzerinde çalıştığını ve 30 gün içerisinde de raporun yazıldığını dile getirdi. Raporunu, “Türk hükümeti ve Türk kamuoyu için ciddi bir sorunun askeri olmayan yöntemlerle proaktiv biçimde çözümü için bir yol haritası” olarak tarif eden eski ABD Dışişleri Bakanlığı danışmanlarından Phillips, önerilerinin büyük ölçüde çeşitli çevrelerde kabul gördüğünü, Bush yönetimi tarafından kabul gören unsurlar olduğunun da altını çizdi.

Raporda neler var !
15 Ekim tarihinde yayınlanan ve sunuş, bulgular, ilerleme yolu başlıkları altında 3 bölümden oluşan yaklaşık 30 sayfalık raporda; PKK sorununa çözümün, Kürt kökenli-ler de dahil olmak üzere tüm Türk vatandaşları için demokratikleşmenin ilerletilmesine ve yaşam standartlarının yükseltilmesine dayanacağı ifade edilerek “sivil anayasa” nın bu konuda oynayacağı role dikkat çekiliyor. Raporda özellikle Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik önerilen tedbirlerin BM denetimindeki Mahmur kampı hariç tamamının bu gün itibarıyla alınmış olması, Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilişkilerin gayri resmi düzeylerde de olsa başlaması ve hükümetin muhalefetin tersine DTP’ye yönelik izlediği çizginin önerilerle uyumlu gidişi dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan, PKK’nın Kuzey Irak’tan tasfiyesi için çok yönlü bir strateji izlediklerini çeşitli kereler dile getirmiş ve ABD’liler tarafından hazırlanan rapordaki önerilere benzer ifadeler kullanmıştı.

yeniçağ

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇİÇEK'E GÖRE OPERASYON'DA GECİKME YOKMUŞ

DÜŞEN UÇAK İÇİN ABD'DEN EKİP GELİYOR

GENELKURMAY'DAN SON AÇIKLAMA
»  WİLSON SÖMÜRGE VALİSİ'Mİ? TEPKİSİ...!
»  İŞKENCEYİ CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ
»  TÜRKİYE İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANIYOR
»  BARZANİ:' TÜRKİYE, KUZEY IRAK'A GİRMEDİ''
»  K.IRAK'A KARA OPERASYONU SİNYALİ
»  ABD, SINIR ÖTESİNİ DUYMAMIŞ
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  KORKUNÇ ŞÜPHE, YOLÇULARIN CEP TELEFONU AÇIKMIYDI?
»  ANKARA'YA 36, İSTANBUL'A 14 SAAT SU YOK
»  İSTANBUL VE 4 İL'E METEOROLOJİK UYARI
»  SINIR ÖTESİ İLK OPERASYON
»  KASIMPAŞA GİDİCİ, ANKARAGÜCÜ, PUANSIZ DÖNÜYOR
»  ERDOĞAN'DAN AVRUPA'YA OPERASYON MESAJI
»  ASKERE YETKİ'DE SON NOKTA
»  POLİS'TEN ŞOK EDEN ÇARPIK İLİŞKİ İTİRAFI
»  BAKAN'DAN SÜREYYA AYHAN'A ŞARTLI DESTEK
»  EGEMEN BAĞIŞ'IN KUZENİ DE ATLAS JET UÇAĞINDAYDI
»  ''BEN KİMSENİN ÇİÇEĞİNİ SULAMADIM
»  "O POLİS LİNÇ'İ HAKETTİ Mİ?"
»  CESET TORBALARINDA TELEFON SESİ
»  AVUKATLAR, SINAVLA HAKİM VE SAVCI OLABİLECEKLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.