Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5345
EURO
34,8526
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.440,320
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Muhalefete Operasyon' İddiası
 Muhalefete Operasyon  İddiası
 
MHP lideri Bahçeli’nin, dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasının perde arkasında muhalefete yönelik hamlelerin olduğu ileri sürüldü.
 
17.2.2021 - 09:16

MHP lideri Bahçeli’nin, Gara katliamını anımsatarak, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözlerinin perde arkasında, iktidarın “HDP’yi kapatmaya yönelik hamlesi” bulunuyor.

İlk iş olarak Karma Komisyon’da HDP’li milletvekillerinin “fezlekeleri” öne alınacak. Dokunulmazlıkların düşürülmesinin ardından “teröre destek” gerekçesiyle yargılama başlatılacak. Bu süreçte SPY değişikliği hızlandırılacak. Yasaya “terörle iltisaklı partiler” ibaresinin konulması planlanıyor. Sonra CHP’li vekillerin fezlekeleri gündeme getirilecek.


 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dünkü grup toplantısında, HDP’ye yönelik, “İp inceldiği yerden kopsun. Gara’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözlerinin ardında, “HDP’ye yönelik operasyonlar” bulunuyor.”

İlk olarak anayasa ve adalet komisyonlarından oluşan Karma Komisyon’un toplanarak, “milletvekillerinin fezlekelerini görüşmesi” planlanıyor. Komisyonda, “milletvekillerinin öncelikle dokunulmazlıklarının kaldırılması” gündeme getirilecek.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, sonrasında “dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri ile ilgili yargı yolu açılacak.” Komisyonda, bin 300’ün üzerinde milletvekiline ait fezleke bulunuyor. HDP’den sonra hakkında en fazla fezleke bulunan milletvekili CHP’de.

Komisyonun önce HDP’li milletvekillerinin, sonrasında ise CHP’li milletvekillerine ait fezlekeleri gündeme alması bekleniyor. Daha önce “terörist cenazelerine katıldıkları” iddiasıyla iktidarın hedef aldığı CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi gibi isimler hakkında da “yeni fezlekelerin düzenlenebileceği ve komisyona havale edilebileceği” ileri sürülüyor.

İktidar kanadının daha önce “muhalefetin ‘erken seçim hazırlığı’ söylemini kullanabileceği gerekçesiyle, SPY ile ilgili düzenlemeyi 2022’de TBMM’ye getireceği” konuşuluyordu. Gara şehitleri sonrası düzenlemenin de “vakit kaybetmeden” Meclis’e sunulacağına dikkat çekiliyor.

Düzenlemede “siyasi partiler ile ilgili” yeni yaptırımların da bulunacağına işaret ediliyor. “Bir siyasi partinin terör örgütüyle doğrudan veya dolaylı bir şekilde iltisaklı olması halinde, o siyasi partinin hazine yardımının kesilmesi” ile ilgili hükmün de yasaya ekleneceği” belirtilirken, “Hazine yardımından mahrum kalan partiler hakkında kapatma davası açılabilmesine yönelik adım atılabileceği” belirtiliyor.

BAŞSAVCILIĞIN OPERASYONU ÖRNEK
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gara’daki 13 şehidin ardından sosyal medya hesabından “provokatif paylaşımları” nedeniyle HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Hüda Kaya hakkında soruşturma başlatmıştı.

HDP’nin kapatılması ile ilgili açılması öngörülen kapatma davasında da başsavcılığın başlattığı operasyonun “örnek teşkil edeceği” ifade ediliyor. Ayrıca HDP Diyarbakır il binasında “çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin ifadelerinin de yer alabileceği” de belirtiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Nedim Şener'den CHP'yi Kızdıracak Yazı

İstanbul'da Gaybubet Evlerine Baskın

Erdoğan'dan Sosyal Medya Uyarısı
»  Tedbirlerde Gevşeme Sinyali
»  Koray Aydın'dan MHP'ye Dar Bölge Uyarısı
»  Erdoğan: Gara Düştü İş Bitti...
»  Soylu'dan Meclis'te Gara Açıklaması
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Beş Soru
»  Koronaya Yakalanan Erkeklere Kötü Haber!
»  Akar ve Soylu'dan Partilere GARA Ziyaret
»  "HDP Zaman Kaybetmeden Kapatılmalı"
»  "Terörü Kınamayanlar Terörün Koçbaşıdır"
»  Kafe ve Restoranlar için Yeni Öneri!
»  İnce: CHP Oylarımı Bölmezse İktidarım
»  10 Yıldır AK Partili Ama Haberi Yok!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Gara Sorusu
»  718 HDP'li Gözaltına Alındı
»  "Bunlar Alçak DeğiL,Bunlar Çukur"
»  Ankara'dan ABD'ye Gara Tepkisi
»  Erdoğan'dan ABD'ye PKK Tepkisi
»  TÜİK Başkanı Görevden Alındı
»  Eğitimcilerden Kritik Uyarı
»  ABD, Suriye’deki Kirli Planı
»  ABD'den PKK'ya Şartlı Kınama!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.