Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"MİLLETVEKİLİNİN İTİBARINI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"
 MİLLETVEKİLİNİN İTİBARINI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK
 
Tartışmalara yol açan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı. Milletvekillerine maaş artışı öngören ve alt komisyon raporuna bazı AKP
 
26.2.2008 - 18:37
 milletvekillerince “korsan” olarak yerleştirilen düzenleme ise komisyon raporundan çıkarıldı. Alt komisyon başkanı AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, milletvekillerine maaş artışıyla ilgili düzenlemenin kendisinin iradesi dışında alt komisyon raporuna eklendiğini belirterek “milletvekillerinin itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıyı görüşmek üzere, Komisyon başkanı ve AKP Afyon milletvekili Sait Açba başkanlığında toplandı. Toplantıya, tasarıdaki fiili hizmet zammıyla ilgili düzenleme nedeniyle gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ve PMD Başkanı Hıdır Göktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, komisyon toplantısına katıldı. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da komisyon toplantısında yer aldı.

-KORSAN DÜZENLEME KOMİSYON RAPORUNDAN ÇIKARILDI-
Tartışmalara yol açan alt komisyon raporundan ise emekli milletvekillerinin aldıkları maaşların üzerine temsil tazminatı eklenmesi ve eski milletvekillerine temsil tazminatının yüzde 70'inin verilmesini öngören ve bazı AKP milletvekillerinin girişimiyle eklenen düzenleme ise çıkarıldı.

-ÖZCAN: MİLLETVEKİLİNİN İTİBARINI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK-
Komisyon toplantısında söz alan Alt komisyon Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, son günlerde sosyal güvenlik reformunu amacından saptıran tartışmaların yaşandığını belirterek yasanın çığırından çıkarılmasıyla haksızlık yapıldığını söyledi. Yasayla, Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamında olacağını belirten Özcan, “Bu yasa 67 yıl sonrasını içine alacak bir perspektifle ele alındı. Konunun farkında olmayanlar gecikti diyor ama zor bir iş yapıldı. Bu Ak Parti’nin projesi değil. 67 yıl sonrası bütün partileri ilgilendirir. Popülizm yapmak büyük haksızlık” diye konuştu. Yasa’nın 70 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini ifade eden Özcan, milletvekili maaşlarıyla ilgili komisyon raporuna eklenen ancak Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla çıkarılan düzenleme konusunda ise “bu benim irademin dışında rapora eklenmiştir. Milletvekilinin itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok.” dedi. Özcan’ın sözlerine CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise “Kim koydu o zaman?” diye itiraz etti.

“HİÇ Mİ VİCDANIMIZ KALMADI, YÜREĞİMİZ Mİ PASLANDI?”
Tasarının tümü üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, sosyal güvenlikteki reform sürecinin 2002’den bu yana devam ettirilmediğini ve AKP’nin 5 yıldır reform niteliğindeki bir düzenlemeyi uygulamaya koymadığını söyledi. Sosyal güvenlikle ilgili yasanın yeni adaletsizliklere sebep olacağının şimdiden görüldüğünü ifade eden Kalaycı, fiili hizmet zammıyla ilgili düzenlemenin ise “hakkın gaspı” niteliği taşıdığını kaydetti. Tasarının emekli, dul ve yetimin rızkını kestiğini, çalışanların haklarını gasp ettiğini ifade eden Kalaycı, AKP’lilere “hiç mi vicdanınız kalmadı, yüreğiniz mi paslandı. Bu kadar acımasız, gaddar olmayalım” diye seslendi.

-“NELER OLUYOR BİZ DE BİLGİLENDİRİLSEK”-
Tasarının tümü üzerinde konuşan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, mezarda emeklilik uygulamasını öngören böyle bir tasarıya evet demenin mümkün olmadığını belirtti. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması imkanı bulunursa, sosyal güvenlik açıklarının da kapatılabileceğini kaydeden Kaplan, alt komisyon başkanı Zekai Özcan’a “ ben de anlamadım sayın başkan, ne oluyor? Rapor yazılıyor, dağıtılıyor, neler oluyor, kimler bu düzenlemeyi yazıyor. Komisyon üyesi olarak bizler de bilgilensek” diye seslendi.

-“TASARI GÖRÜŞÜLEMEZ”-
Komisyonda, tasarının tümü üzerinde söz alan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise komisyon gündemindeki tasarının yeni bir tasarı olduğunu ve tüm sosyal güvenlik kurumlarının aktüeryal hesapları incelenmeden komisyonda görüşülemeyeceğini savundu. Aslanoğlu, “Anayasa mahkemesinin bozduğu maddeleri görüşmüyoruz, bu yeni bir tasarı. Mevcut sosyal güvenlik kurumlarının aktüeryal hesapları gelmeden bu tasarıyı komisyonda görüşemeyiz. Önce şu aktüeryal hesapları görelim ondan sonra tasarıyı görüşelim” dedi. Aslanoğlu, tasarıyı ise “bu bir reform değil, bir şeye yama yapmaktır” sözleriyle değerlendirdi. CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de sosyal güvenlik kurumlarının aktüeryal hesaplarını görmeden tasarının görüşülemeyeceğini savundu. CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz ise tasarının toplumun refahına katkı getirmediğini, kazanılmış hakları geri aldığını kaydetti. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAREKAT'TA 2 ŞEHİT DAHA VERDİK

DTP'LİLER, VAN'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  PLAN VE BÜTÇEKOMİSYONU'NDA VEKİL MAAŞI GERGİNLİĞİ
»  AKP'Lİ KAFKAS, CEM UZAN7A TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  HÜKÜMETİN. KIDEM TAZMİNATINI YUTMA FORMULÜ
»  "KİMSE TSK'NIN ELİNİ KOLUNU TUTMASIN"
»  DTP'NİN OPERASYON ÖFKESİ BİTMİYOR
»  BAŞBAKAN'DAN CEPHEDEKİ MEHMETÇİĞE ŞİİRLE SELAM
»  BAYKAL: "MHP, AKP'NİN İPİYLE KUYUYA İNDİ"
»  BÜLENT ERSOY'UN ÇIKIŞINA EN ÇOK DTP' LİLER SEVİNDİ
»  ÜNİVERSİTE KAPISINDA TÜRBAN YUMRUKLAŞMASI
»  DTP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİNE SORUŞTURMA
»  EŞCİNSELLER ANAYASA'DA EŞİTLİK İSTİYOR
»  "SINIR ÖTESİ OPERASYON MEŞRU MÜDAFAA HAKKI"
»  BAHÇELİ'DEN YÖK BAŞKANI VE AKP'YE SERT TEPKİ
»  KAMER GENÇ'TEN AKP'YE MİSİLLEME TEKLİF
»  IMF'DE BANKA ZARARLARI ENDİŞESİ
»  BAŞBAKAN'A ERGENEKON MEKTUBU
»  GÖKÇEK, CHP'DEN ADAY OLUR MU?
»  EYGİ, DİNİ İSİMLİ PARTİ İSTEDİ
»  AB YETKİLİLERİNİN 301 BASKISI ŞAHİN'İ BIKTIRDI
»  ERDOĞAN,BAYKAL'A TÜRBAN İÇİN NE TEKLİF ETTİ?
»  TÜRBAN KAOSU YÖK'Ü BÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.