Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1385
EURO
38,2322
IMKB
10.028,000
ALTIN
2.914,610
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PANİK HAVASI ESTİRMENİN ANLAMI YOK"
 PANİK HAVASI ESTİRMENİN ANLAMI YOK
 
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dünyada yaşanan ekonomik krizle ilgili olarak yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, “Alınması gereken kararlar varsa, zaten zamanında alınır ve alınabilir. Bir panik havasını estirmenin anlamı yok. Türkiye, zaten uzunca bir süreden beri kendi ekonomik bünyesini sağlamlaştırmak için, bu türlü şoklara karşı daha dayanıklı olabilmek için, uyguladığı bir istikrar programı var, mali disiplin var. O, zaten en önemli tedbirdir” dedi.
 
2.10.2008 - 03:15
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin bayramını kutlayan Çiçek, kurulda genel bir durum değerlendirmesinin yapıldığını söyledi. Çiçek, toplantıda, yürürlüğü giren Sosyal Güvenlik Yasası’nın ele alındığını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in konuyla ilgili bir sunum yaptığını açıkladı. İstihdam üzerindeki yükler konusunda sık sık kendilerine talepler geldiğini söyleyen Çiçek, “Yasanın yürürlüğe girmesiyle işveren payı üzerindeki 5 puanlık indirim gerçekleşmiş durumdadır” dedi.

-“ALINMASI GEREKEN KARARLAR ALINIR”-
Dünyada yaşanan ekonomik krizle ilgili kurul gündeminde bir değerlendirmenin yapılıp yapılmadığına dair bir soru üzerine Çiçek, “Biz zaten dünyada bu gelişmeler olduğu günden beri, ilgili arkadaşlarımız bazen tek tek, bazen birlikte bazen de sayın Başbakanla birlikte bu değerlendirmeler yapıyoruz. Bugün de bazı konular konuşulmuştur. Ama sadece bu gündemle toplanmadık.” dedi.

Çiçek, konuyla ilgili başka bir soru üzerine de şöyle konuştu:
“Biz bunları takip ediyoruz. Alınması gereken kararlar varsa zaten zamanında alınır ve alınabilir. Bir panik havasını estirmenin anlamı yok. Türkiye zaten uzunca bir süreden beri kendi ekonomik bünyesini sağlamlaştırmak için, bu türlü şoklara karşı daha dayanıklı olabilmek için uyguladığı bir istikrar programı var, mali disiplin var. O zaten en önemli tedbirdir. Bu noktadaki kararlılık zaten Sayın Başbakanın bayram öncesinde yaptığı açıklamada da var. Dolayısıyla politikalarımızı büyük bir kararlılık ile sürdürmeye devam ediyoruz. Tabiatıyla dünyadaki gelişmenin Türkiye’de de belli yansımaları olabilir. Bu da yakın takip konusudur. Alınacak tedbir varsa bunu da alabiliriz. Arkadaşlarımız yakından takip ediyor.”
-YENİ YASAMA YILINI BEKLEYEN YASALAR-
Yeni yasama yılında takvimin nasıl olacağının sorulması üzerine de Çiçek, şöyle konuştu:
“Bayram öncesi bir açıklama yapmıştım. Yıl sonuna kadar belli yasaların çıkarılmasını arzu ediyoruz. çünkü parlamento ayrı bir erk, ayrı bir güç. Biz sadece temennimizi ve bu noktadaki düşüncelerimizi parlamentoya getiriyoruz. Muhalefet ile beraber kararlaştırıp gündem tespitini ona göre yapıyoruz. 16-17 kadar yasa var. Bunların bir kısmı AB reformları ile ilgilidir, bir kısmı güncel konularla ilgilidir. Bir kısım çalışmalar ise, denetim faaliyetleri ile alakalı. Önümüzdeki hafta, Meclis açıldığında Çarşamba günü 17 Ekim 2008’de süresi dolan, sınır ötesi operasyonlarla ilgili Meclis kararının yenilenmesi icap ediyor. Onun gelecek Çarşamba günü TBMM’de konuşulmasını arzu ediyoruz. Tabii bunlar Danışma Kurulu’nda oturup kararlaştırılacak. 16-17 yasadan mesela Türk Ticaret Kanunu’nun çıkmasını istiyoruz. Bir kısmı da yine Türkiye’de önemli alanlarda düzenlemeler yapan yasa”
Yükseköğretimde öğrenci affı ile ilgili bir soru üzerine de Çiçek, bu tasarının ilgili komisyonda olduğunu belirtti. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN'DAN VEKİL'E 20 YTL BAYRAM HARÇLIĞI

YUMURTACILIK, GEMİCİLİK KESMEDİ SIRADA AMPUL VAR

MECLİS AÇILDI, GÜL HÜKÜMETİ UYARDI
»  KAMER GENÇ'TEN GÜL'E PROTESTO
»  MECLİS'TE SICAK BAYRAMLAŞMA
»  ERYILMAZ: "VİCDANIM TEMİZ"
»  "KÜÇÜKLER EL FENERİYLE, BÜYÜKLER DENİZ FENERİYLE"
»  TÜZMEN'DEN UYARI GİBİ AÇIKLAMA
»  BAYRAMLAŞMAYAN TEK PARTİ
»  GÖLDEKİ YEŞİL CESETLERİN SIRRI
»  YÖK BAŞKANI, DSP'Lİ VEKİL'E RANDEVU VERMEDİ
»  YARGITAY'DA BİR İLK
»  DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT
»  ERGENEKON'CULAR, AÇIK GÖRÜŞTE
»  YUNAN AMİRAL'DEN TARİHİ İTİRAF
»  DSP'DE SARIGÜL SESLERİ
»  "AKP,HALA BENİM HIRSIZIM DAHA İYİ ANLAYIŞINDA"
»  KANUNİ'NİN ÖĞRENMEK İÇİN CAN ATTIĞI SIR NEYDİ?
»  ABD'DEN TÜRKİYE'YE'YE ERMENİ DESTEKÇİSİ BÜYÜKELÇİ
»  YARGITAY, CÜNEYT ZAPSU'NUN AÇTIĞI DAVAYI REDDETİ
»  KRİZDE BANKA BATARSA KREDİ KARTI BORCU NE OLUR
»  CHP'NİN İSTANBUL ADAYI KILIÇDAROĞLU MU?
»  DENİZ FENERİ SORUSU BAKAN ŞAHİN'İN KİMYASINI BOZDU
»  GÜL'Ü KURTARMA KILIFI BÖYLE BULUNDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.