Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SEN KİMSİN ÜLTİMATOM ÇEKİYORSUN"
 SEN KİMSİN ÜLTİMATOM ÇEKİYORSUN
 
"Haftasonuna kadar açıklamazsan ben açıklarım" diyen Başbakan Erdoğan'ın, Doğan Grubu'na verdiği süre doldu. Başbakan Erdoğan konuştu: Geri adım atmam, meşrebim sizin kadar geniş değil...
 
13.9.2008 - 15:32

Başbakan Erdoğan AK Parti Beyaoğlu İlçe Teşkilatı kongresinde konuştu. Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünü Aydın Doğan'a ayırdı. Ancak Erdoğan kendisinden beklenen açıklamayı yapmadı. Doğan'ın kendisine gönderdiği mektuba değinen ancak içeriğini açıklamayan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AK parti'nin başarısı ortadayken, malesef bu gereçeği örtmeye çalışanlar var... Türkiye'nin gerginliğinin temeli olan bu zihniyet medyayı da yanına alarak siyasi bozgunculuk peşinde konuşuyor.

Dedim ki size bir hafta süre. Haftaya İstanbul'dayız. Açıklayın, açıklamazsanız ben açıklıyorum. O gün geldi. Şimdi son beş gündür yazılıp çizilenleri değerlendirelim. Bazı taşları yerli yerine oturtalım...

Dedikoduyu onlar yapıyor

Bize yönelik bu tutum neden. Çünkü hortumlar kesildi. Hortumlar kesilince bitiş başladı, alıştıkları büyüme yok artık. Siyasetçilerde de bunların uzantıları var.

Aydın Doğan medyası müflis tüccarın eski defterleri karıştırması gibi acaba AK Parti'ye nasıl vururum diye koşturuyor. Dedikoduyla meşgul olan biz değil, sizsiniz bay Doğan, bunu böyle bilin...

Özkök'e 'ahiret' yanıtı

Biz gidici olduğumuzu biliyoruz sayın köşe yazarı, sen kendini düşün. Neyse geç de olsa uyandın, hayırlı olsun...

Deniz Feneri'ne sahip çıkmadı

Bizim açımızdan mesele Almanya'da görülen bir dava değil. Mahkeme hangi iddiaların doğru ya da yanlş olduğunu söyleyecek. Biz hiçbir zaman yanlışı yapanın yanında yer almadık, bundan sonra da almayacağız. Bu tür suistimallerin içinde olmadık, olmayacağız. Yanlış yapan cezasını çeker, bedelini öder. Türkiye'yi ilgilendiren boyut çıkıyorsa idari yönden biz ne gerekiyorsa onu yaparız. Hele insani yardım konusunda usulsüzlük yapılırsa, eğer mahkemede kanıtlanırsa sorumluları cezayı alır. Ancak bu kararın verileceği yer gazete sayfaları değil mahkemeler olmalıdır. İçişleri Bakanlığımız Türkiye'deki Deniz Feneri'nin hesaplarını denetlemiştir. Denetim mekanizmasını bundan sonra da hassasiyetle yürütmeye devam edeceğiz.  

İftira kampanyası başlattılar

Doğruluğu kanıtlanmamış tek taraflı iddialarla kişilik haklarıma saldırdılar. Topyekun bir iftira kampanyası yürüttüler. Partimizi ve hükümetimizi bu kampanyaların hedefi haline getirdiler.

Geçen hafta çağırdım, çık açıkla neden bu iftiralar var diye? Ne iftiraları ispatladı Doğan ne başka bir şey. Alman mahkemesine baskı yaptığımı bizzat savcı yalanladı. Yardım için toplanan paraların bana verildiği de iftira olduğu ortaya çıktı. Bir ülkenin Başbakanına böyle ağır bir iftira atılır mı size soruyorum. Bana elden her hangi bir para verilmesi asla söz konusu değildir.

'Yerin kulağı var, duyduk'

Beş gün bekledim bu iftiralarını temizlesinler diye. Ama yapmadılar... Geçen çıktı konuştu televizyona Doğan... Kendi adamları bile 'yav bizi tatmin etmedi' diyor. Köşelerinde savunuyorlar ama böyle konuşuyorlar. Ama ayerin kulağı var... Biz duyuyoruz.

Yalan ve iftira devam etti. Kasımpaşa'dan çıkarak Başbakan olmamızı takdir etti, sağolsun. Ona çok ihtiyacımız vardı. Biz cevap hakkına saygı istiyoruz ben bunu dedim. Bizim iftiralara cevaplarımızı yayınladılar mı, hayır onu da yapmadılar.

Uluslararası basın enstitüsüne sert cevap

Bir uluslararası basın konseyi bana ültimatom yayınlamış. Sen kimsin ki bana ültümatom çekiyorsun. Bu kurum bu Doğan grubunundur. Yöneticileri kendileridir. Bana diyor ki geri çekil. Biz de diyoruz ki biz cevap veriyoruz. Bizim meşrebizimiz sizin gibi geniş değil. Böyle iftirayı sineye çekemeyiz.

Gaziantep'in iftira olduğu ortaya çıktı

Bulursanız bir şey belgesiyle yayınlarsınız. Ben beş gün bekledim, iftiralarınzıı düzeltin diye. Bir iddia mhatabına sorulmadan yayınlanır mı? Nerde cevap hakkı İşte Gaziantep belediye başkanımız. Günlerdir çabaladı, yayınlamadınız. Bizzat inceledim: Asım Güzel Bey'e yaptıınız haksızlığı kim nasıl telafi edecek? Ayıptır, yazıktır bu ülkeye...

Mesela partimle ilgili olmayan başka bir adamı Gaziantepli olmayan bir adamı Gaziantepli ve AK Partili diye tanıtıyorlar. Yazıklar olsun size... He benim partimden yanlış yapan çıkmaz mı? Çıkabilir, ama biz onlara nasıl davranıyoruz ona bak.

Ahmet Hakan'a ima...

Doğan'ın kalemşörlerine sesleniyorum, arada tabii istisnalar var onları ayrı tutalım: Tarafsız olmak demek patronunun çıkarlarından da bağımsız olmak demektir. Bağımısz olsaydınız kağıt kaçakçılığını da sorgulamanız gerekmez miydi? Hilton oteline imar rantı talebi de mi haber değeri taşımıyordu. Otelin kendisine değil he, otelin önündeki yeşil alana rezidans talebi... Buna Başbakanınız izin vermediği için bu velvele kopuyor.

Şimdi sindiremedikleri medyaların da adını değiştirdiler. Yandaş medya diye... Onların içinde de bize çok sert yazanlar var. Bunlar olacak, sineye çekiyoruz. Çünkü malesef bazı yanlışlara yataklık etmeyi adet haline getirenler var. Ama ne yazık ki Türkiye'de bütün iftiralara tahammül etmesi gereken Başbakan'dır. Bu aralar Cumhurbaşkanına, şahsıma bakan arkadaşlarıma yapılan iftiraları duyuyorsunuz, biz ya sabır çekiyoruz. Allah'tan sizin dışınuzda özgür medya var da iftiralarınız boş çıkıyor.

'Yaşanan çıkar çatışmasıdır'

Çıkar çatşması denen bir şey var. Çıkarınızın çatıştığı kuruöara karşı haber yapacaksınız. Buna basın özgürlüğü diyeceksiniz. RTÜK'le sorununuz olacak ona karşı haber yapacaksınız. SPK ile sorununuz olacak ona karşı haber yapacaksınız. Buna da dürüst habercilik diyeceksinzi. Biz de sizin masum olduğunuza inanacağız öyle mi? Çıkarlarınızın söz konusu olduğu kurumlar hakkındaki haberleriznide sizin şahitliğiniz bile kabul olmaz.

Önce cevap hakkına saygı göster. hangi puntoyla haberi yapıyorsuz, aynı puntıyla onun gerçepğini yayınlarsan saan inanırım.

Önce sayfalarınızda göremedğimiz Baykal'ın Antalya'daki mal varlığını, eşinin mal beyanını sayfalarınızda yayınladınız mı? Var mı? Erdoğan gönderdi mi gönderdi, yayınlandı mı yayınlandı. Hangisi muteber yine Baykal öyle mi?

Kaçak kağıtları yazın, Doğan'ın kamuda takip ettiği işleri yazın. Tabela şirketleri yazın. Nasıl inanaılm size? Birbirinizin avukatlığını yapıyorsunuz? Aranızda nasıl bir gizli ittifak var onu açıklayın?

Hala cevap vermediniz, SPK başkanını Aydın Doğan'ın bir yazarı Vatan için tehdit etti mi? Yaptınız mı yapmadınız mı?

Mektuba değindi ama içeriğini açıklamadı

Şahsıma gönderilen mektuplar adetim olmasa da beş gündür bekledim: Mektuplarında iş adanı ve yayıncı olmak üzere iki şapkası olduğunu söylüyor. İş adamı olarak benden talep bekliyor. Bu da benim o mektuplara yanıtım olsun.

Mektuba sözlü mektupla yanıt verdi

Şimdi  bu kayıtlara giriyor. Sayın aydın Doğan Medyada çok sesliği hayati öneme sahip olduğunu bilmeniz lazım. Ancak Medya grubunuzn muhalefete yakınlığınızı dile getirdiğimizde neden tahammülsüzlük gösterdiğini anlayamıyorum. Bunun vahim bir yanlılgı olduğu açıktı. Size tavsiyem demokratik bir tavırla eleştirilere de açık olmanız gerektiğidir. Bundan sonra medyacı kimliğiniz ile iş adamı kimliğinizi karıştırmamanızı istiyoruz. Cevap olarak şimdi bununla yetinip bu bahsi kapıyorum."

Erdoğan Aydın Doğan'ın mektuplarını açıklamadı. Başbakan 'mektup bende kalsın, şimdilik bu konuyu kapatalım' dedi. Kendisinin bundan sonra da imtiyaz alamayacağını, ancak eşit bir vatandaş olarak haklarını koruduğunu söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AYDIN DOĞAN, ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞ

ERDOĞAN: "HER ŞEYİ DUYUYORUZ"LA NE DEMEK İSTEDİ?

ERDOĞAN, AYDIN DOĞAN'I TOPA TUTTU
»  ÇÖMEZ, O SIR GÖRÜŞMEYİ AÇIKLADI
»  SGK BAŞKAN YARDIMCISINI YAPTIĞINA BAK!
»  MEHMET AĞAR TABURCU OLDU
»  DOSYA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLİYOR
»  HERONLAR EKİM'DE GELİYOR
»  ABD MÖRTRÖ'YÜ KEVGİRE ÇEVİRDİ
»  ABD'DE KORKUNÇ TREN KAZASI
»  YAŞAR NURİ'YE BİR DARBE DAHA
»  YARGITAY'DAN İLGİNÇ OKŞAMA KARARI
»  AKP DENİZ FENERİ İLE VERGİ TOPLUYOR
»  ÇAKMA DİNCİ VAKİT VURGUNCULARA ARKA ÇIKTI
»  TERÖRİS MECLİS'TEKİ PARTİDEN BESLENİYOR
»  ERDOĞAN'IN BÜYÜK AÇIKLAMASI BUGÜN!
»  KILIÇDAROĞLU'NAN BOMBA GİBİ YENİ BİR BELGE DAHA
»  MEHMET AĞAR'IN DURUMU İYİ
»  ONLAR ŞEHİT OLURKEN ONLARDA MALI GÖTÜRÜYORDU
»  DENİZ FENERCİLERİ ZARFÇILIK YÖNTEMİDE KULLANMIŞ
»  FIRAT,TRİLYONLUK DAVA İÇİN, 'DEMEKKİ NASIRLARINA BASTIM^' DEDİ
»  GÜZELBEY, ÇOK GÜZEL GÖTÜRMÜŞ
»  MİR DERGİR FIRAT, CEZA ALIRSA HALKA ÖDETECEK
»  GÜL, ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANINI RESMEN DAVET ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.