Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DENİZ FENERCİLERİ ZARFÇILIK YÖNTEMİDE KULLANMIŞ
DENİZ FENERCİLERİ ZARFÇILIK YÖNTEMİDE KULLANMIŞ
 
Deniz Feneri Derneğinin gurbetçilerden en çok ‘’Benefis konserlerinde’’ para topladığı belirlendi. Hayır anlamına gelen ve dini günlerde düzenlenen bu konserlerde her sandalyeye bir zarf konuyor ve böylelikle gurbetçiler bağış vermeye adeta zorlanıyordu. Normal konserlerde 40 bin euro toplanırken. Benefis konserlerinde miktar 120 bin euroyu buluyordu.
 
12.9.2008 - 23:05

Almanya’da davası devam eden Deniz Feneri Derneğinin, gurbetçilerden en çok ‘’Benefis konserlerinde’’ ve ‘’Zarflama yöntemi’’ ile para topladığı belirlendi. ‘’Hayır’’ anlamına gelen ve dini günlerde düzenlenen bu konserlerde her sandalyeye bir zarf konuyor ve böylelikle gurbetçiler bağış vermeye adeta zorlanıyordu. Normal konserlerde 40 bin euro toplanırken. Benefis konserlerinde miktar 120 bin euroyu buluyordu.

Alman savcılar tarafından hazırlanan Deniz Feneri iddianamesi ile ek raporlarda bu yöntemin nasıl işletildiği ayrıntıları ile anlatıldı. Derneğin dini günleri de dikkate alarak düzenlediği ve mahalli sanatçıların dini içerikli şarkılar ve ilahiler söylediği bu konserlerin Almanya’nın yanı sıra Avusturya, Fransa ve Hollanda’da da düzenlendiği belirlendi.

GİZLİ POLİS KONSERE GİTTİ
Alman savcıların elindeki dosyada yer alan belgelere göre bu paraların nasıl toplandığını belirlemek için ‘’Kimlikleri gizli tutulma sözü verilen iki polis’’ görevlendirildi. Bu polisler konserlere giderek yöntemi ortaya çıkardı. Bu konuda tutuklu sanık Mehmet Gürhan hakkında ifade veren tanık Elif Fatma Oruç’un da bilgisine başvuruldu. Bu konserler ve ‘’Zarflama ymntemi’’ ifadeler ve iddianamede şöyle belirtildi:

‘’Bazı insanların, Deniz Feneri e.V. nin binasına bizzat gelip keş olarak yardım parası bağışında bulundukları da olmuş. Yapılan bağış toplama konserlerinden ve büyük miktarda ziynet eşyaları ve altınların yardım olarak hibe edilmeleri,- ki bunun böyle olduğuna dair emareler, ele geçirilen malzemelerin görülüp gözden geçirilmesi esnasında dikkat çekmiştir-, keş olarak yardımın toplanmış olduğu anlaşılmaktadır. En çok keş yardım paralarının toplanabildiği yerler, yapılan benefis konserleriydi. Savcılık tarafından kendilerine gizlilik vaadi bulunan ve aralarına giren iki sivil polis memurunun bildirdiklerine göre, 31.03.2007 tarihinde Ludwishafen’deki Eberthalle’de yapılan konserde, takriben 2.500 kişi bulunmuş ve gelen insanların para yardımında bulunabilmesi için bütün sandalyelerin üzerine zarflar konulmuştu. Bu zarfların ön tarafına para yardımında bulunan kişi adını ve soyadını, kimliğini, yazabiliyordu. Bu zarflar daha sonra bir asma kilitle kilitlenmiş iki kırmızı renkli metal çantaların içine konuluyordu. Bu, veya bunlara benzer, metal çantalar ve zarflar yapılan arama esnasında bulunmuş ve el konularak emniyet altına alınmıştır. El konulan eşyaların gözden geçirilip değerlendirilmesi sırasında, daha Viyana, Paris, Rotterdam, Berlin, Münih, Bielefeld ve Nürnberg’te buna benzer konserlerin planlandığı emareleri görülmüştü.

BİR KONSERDE 120 BİN EURO
Davanın sanıklarından Mehmet Taşkan da savcılara verdiği ifadede bu konuda bilgi verdi. 2005-2007 arasından 12 kez bu tür konserlerin düzenlendiğini belirten Taşkan, şunları söyledi:

"... takriben 2005 sonlarından 2007’ ye kadar aşağı yukarı 10-12 kez benefis konserler yapılmış ve bu konserlerde Deniz feneri e.V. için keş para yardımı toplanmıştı. Normal konserlerde 20.000 – 40.000 euro arasında para yardımı toplanırken, Kurban Bayramı tatil günlerinde bu meblağ, 50.000 ila 120.000 arasında değişebiliyordu. Bu paralar ya Gürhan’a teslim ediliyordu veya Ermiş ve ben, keş para kasalarına paylaşıyorduk. Keş toplanan bu paralar, hiçbir zaman derneğin hesap numaralarına yatırılmadı".

GAZETEPORT



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FIRAT,TRİLYONLUK DAVA İÇİN, 'DEMEKKİ NASIRLARINA BASTIM^' DEDİ

GÜZELBEY, ÇOK GÜZEL GÖTÜRMÜŞ

MİR DERGİR FIRAT, CEZA ALIRSA HALKA ÖDETECEK
»  GÜL, ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANINI RESMEN DAVET ETTİ
»  RÜŞVETÇİ MÜDÜR RÜŞVET DEĞİL BORÇ ALMIŞ
»  PKK MALİ SORUMLU VE SEVGİLİSİNİ KURŞUNA DİZDİ
»  HAKİM'E BAŞBAKAN'I NİYE "3 KURUŞA MAHKUM ETTİN" DAVASI
»  11 MİLYAR DOLAR VURGUN YAPAN ABDULLAH BEY KİM?
»  ZAHİT AKMAN, İÇİN KISKAÇ DARALIYOR
»  GÜLEN'E DOKUNANLAR YANMAYA DEVAM EDİYOR
»  İŞTE KATMERLİ ARSA YOLSUZLUĞUNUN BELGELERİ
»  CHP'DEN RTÜK BAŞKANI İÇİN ŞOK BELGE
»  FETULLAH GÜLEN, 28 ŞUBAT SESSİZLİĞİNİ BOZDU
»  ERDOĞAN: "BUNLAR ATATÜRK TÜCCARI"
»  DTP'NİN KÜRTÇE BİLMEYEN VEKİLLERİ!
»  12 EYLÜL PROTESTOCULARI, POLİS'E KAFA TUTTU
»  "MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KÜRTÇE KONUŞULAMAZ"
»  DEMİREL, 12 EYLÜL DARBESİNİN ANALİZİNİ YAPTI
»  KAÇAK ÇÖMEZ, 'GÜN IŞIĞI HAREKETİ' Nİ KURDU
»  "İKİ SERSERİNİN LAFIYLA BAŞBAKAN SUÇLANIR MI?"
»  MAAŞINA HACİZ KOYAN MEMURU REHİN ALDI
»  BAYRAM MERAL'DEN GAZETECİYE AĞIZ DOLUSU HAKARETLER
»  ERDOĞAN'A CEZA VEREN HAKİM'E DAVA
»  İTÜ'DE BAŞBAKANI PROTESTO EDENLERE GÖZALTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.