Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SUÇ İŞLİYORSAK ŞEREFLİCE GİDİP YATARIZ"
 SUÇ İŞLİYORSAK ŞEREFLİCE GİDİP YATARIZ
 
Türbanı üniveristeye sokmayan rektör konuştu ve Yurtkuran, YÖK Başkanı'nın kendilerine yanlış birer mektup yolladığını savundu
 
27.2.2008 - 20:40
Türbanlı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) alınmalarına izin vermeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 'Suç işliyorsak şereflice gider yatarız. Aklı selim davranarak Anayasa'nın emrettiği yasal düzenlemeyi bekleyeceğiz' dedi.

Üniversitelerde uygulanan türban yasağını kaldıran Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK ek 17'nci maddeyi gerekçe göstererek, türbanlı öğrencilerin derslere girişine izin vermiyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, suç işlediğini öne sürdüğü Rektör Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında yasal işlem başlatmak için bu sabah Eğitim Fakültesi önüne türbanlı öğrencilerle birlikte geldi.

Güvenlik görevlilerin kimlik kontrolü yaptığı öğrencileri derse almamalarını tutanakla belirleyen Numan Şeker, Rektör Yurtkuran hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

"Bu durum Anayasa'ya açıkça aykırıdır" diyen Numan Şeker, "Yapılan değişiklik yasağın kaldırılması için açıkça yeterlidir. Rektörler kendilerine bir talimat gelmesini beklemeksizin, Anayasa'ya uygun hareket ederek başörtülü kız öğrencileri üniversiteye almak zorundadır" dedi.

Yurtkuran: "YÖK Başkanı çok hızlı davrandı"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ise, "Cumhurbaşkanı değişikliği onayladı. 2547 sayılı kanunun ek 17'nci maddesine tarif yapılması gerek. Başörtüsünün boyun altında mı bağlanacak, çıtçıtlı mı olacak, fermuarlı mı olacak, renkli mi olacak tarif edilmesi gerekir. Böylece öğrenci de nasıl gireceğini bilmelidir" dedi.

Yurtkuran, "Bu arada YÖK Başkanı çok hızlı davrandı. Bizlere gereksiz ve yanlış birer mektup yolladı. Sayın başkanın kişisel fikirlerini içeren metinleri biz, 'emirname' olarak kabul etmemiz mümkün değil. Mektupta, 'Kapıları açın, bu kadar değişiklik yeter' denmekte. Bu yetmez, hukuk devletinde esas olan hukukun üstünlüğüdür" diye konuştu.

Mustafa Yurtkuran, Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili laikliğe aykırı olmadığını belirtip, siyasi simge değildir şeklinde karar almasından sonra, öğrencilerin üniversiteye alınabileceğini de sözlerine ekledi.

"Bu konuda bizim emir verme yetkimiz yok. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' deriz" diyen Rektör Yurtkuran, "Kanun ne diyorsa onu uygularız. Bunlar, ülkeyi karıştırmaya yönelik çalışmalardır. Yapılmak istenen anayasal zemin olmadan fiili durum yaratmaya yönelik davranışlardır. Bizim yanlış yaptığımızı düşünen varsa, devletin yargı organları orada. Biz de gider yargılanırız" dedi.

Yurtkuran, "Zaten bir taraftan çatır çatır suç duyurusunda bulunuyorlar. 3 defa üç yıl hapsimi isteyen dilekçeler savcılıklarda birikiyor. Biz suç işlemişsek, şereflice gider yatarız. Hapishaneler de bu ülkenin hapishanesidir. Bu makamda oturanların tehditle iş yapacak hali yok. Askerimiz eksi 20 derece soğukta operasyondadır. Bu konuda kimse birşey yapmıyor. Bir örgüt üyesi yaralandığında sokağa çıkanlar, savaş verirken seslerini çıkartmıyorlar. Ülkeyi karıştırmak isteyenler her zaman olacaktır. Biz aklı selim davranarak Anayasa'nın emrettiği yasal düzenlemeyi bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEDELER ASKER OLMAK İÇİN BAŞVURDU

TÜRKİYE'YE ABD'NİN SÖMÜRGESİ GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADILAR

ŞEHİT CENAZELERİ HÜKÜMETE TEPKİYE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI
»  BAKANIN EŞİ HASTALANDI, SOSYAL GÜVENLİK YARINA KALDI
»  BU TERÖRİST GRUP OLDUĞU GİBİ İMHA EDİLDİ
»  KIYAK ZAM AKP'Lİ VEKİLLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
»  AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE ÇARKI
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A 40 BİN YTL’LİK DAVA
»  "TÜRBAN'I OPERASYON GÜNÜ ONAYLAMAM TESADÜF"
»  230 TERÖRİST İMHA EDİLDİ 24 MEHMETCİK ŞEHİT
»  O HAİN LAYIK OLDUĞU GİBİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  MECLİS'TE KAPATILAN BELEDİYELER GERGİNLİĞİ
»  İŞTE KÖY OLACAK BELEDİYELER
»  CHP'DE SARIGÜL DEVRİ KAPANDI
»   CUMHURBAŞKANI GÜL: BİZİM İŞGAL NİYETİMİZ YOK
»  DTP'LİLER, BUGÜN DE TERÖR ESTİRDİ
»  TALABANİ, DAVETİ KABUL ETTİ
»  TOBB BAŞKANI TÜRBAN PAZARLIĞINI ANLATTI
»  "ŞARKILI TÜRKÜLÜ PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRIN"
»  OPERASYON'DA 5 ŞEHİT DAHA
»  BAKAN ÇELİK'TEN TUZLA EYLEMCİLERİNE TEPKİ
»  AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE TEKLİFİ
»  ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATAN KARELER...
»  MSN'DEKİ SON TUZAĞA DİKKAT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.