Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2470
EURO
37,5806
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.907,710
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TANIK KORUMA HEM TERÖR, HEM ADİ SUÇLULAR İÇİN"
 TANIK KORUMA HEM TERÖR, HEM ADİ SUÇLULAR İÇİN
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Tanık Koruma Kanunu Tasarısının, hem terör, hem örgütlü suçlar hem de adi suçlar için uygulanacağını söyledi.
 
26.12.2007 - 19:19
 TBMM Genel Kurulunda, ''Temel Kanun'' olarak görüşülen tasarının birinci bölümü üzerinde söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''AB'nin keyfi yerine gelsin'' diye düzenleme yapıldığı iddia etti. Kaplan, terör suçları dışında, kara para, uyuşturucu, organ nakli, fuhuş, banka batırma gibi toplumda infial uyandıran suçların da düzenleme kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Kaplan, ''Sadece terörle mücadele diye kafanızı kuma gömerseniz, zaten daha önce yasalarda olan bir yasayı ikinci kez çıkartmış olursunuz bu durum adalete ve suçla mücadeleye hizmet etmeyecek'' dedi. Kaplan, Atabeyler, Sauna, Yüksekova, Şemdinli ve Susurluk gibi çetelerin ''Bir ayağının da güvenlik güçlerinin tepelerine kadar uzandığını imanları gibi bildiklerini'' savundu. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, tasarının, savunmayı güçsüzleştirdiğini öne sürdü. Düzenlemenin, demokratik hukuk anlayışına ters olduğunu iddia eden Öztürk, Ceza Muhakemesi Kanununun da büyük ölçüde etkisiz kılındığını söyledi. Öztürk, tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda adliyeleri kilitleyeceğini ileri sürdü. MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir de terör ve örgütlü suçlarla mücadelede tanık koruma programının önemine işaret etti.

'ÇATIŞMAYI GERÇEKTEN ÖNLEMEK İSTİYORSANIZ...'
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emin Nedim Öztürk, tanık koruma programına ilişkin gizlilik esasının bulunmasının, giderlerin örtülü ödenekten karşılanmasının zorunluluk olduğunu ifade etti. ''Geçmişte de Başbakanlık'ta müsteşar yardımcısı olduğum sırada da bunun kullanılmasıyla ilgili bir çok tasarrufta bulunmuştuk'' diyen Öztürk, ''Eğer, şiddet ve çatışmayı gerçekten önlemek istiyorsanız, tasarıya karşı olmamanız gerekmektedir. Dağılacak, çökecek ve yok olacak bir terör örgütünün; yok olmasını desteklemek her şeyden önce bölge halkına yapacağınız en önemli hizmetler kapsamında olacağı aşikardır'' ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI ŞAHİN
Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tasarının, hem terör, hem örgütlü suçlar hem de adi suçlar için uygulanacağını bildirdi. Şahin, milletvekillerinin, tasarıdan hangi tanıkların ve hangi şartlarda yararlanacağı yönündeki soruları üzerine, ''Tanık Koruma Kanunundan bir tanığın yararlanması öyle kolay bir şey değil. Mutlaka ortada ciddi bir tehlike olması ve bunun da mahkeme kararıyla tespit edilmesi gerekecek'' dedi. Bu arada, CHP, MHP ve DTP tarafından tasarının ilk 3 maddesi üzerinde verilen önergeler kabul edilmedi. DTP'nin, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçların yanı sıra, ''Suç organizasyonlarının, çetelerin, ihaleye fesat karıştıranların, devleti 1 milyon YTL üzerinde zarara uğratanların'' da bu kapsamda değerlendirilmesini ve cezadaki alt sınırın 4 yıla çıkartılmasını öngören önergesi de kabul edilmedi. Önerge üzerinde konuşan DTP'li Kaplan, terörle mücadelenin yanı sıra, organize suçlarla, kara parayla ve yolsuzlukla mücadelede de tanık koruma programının uygulanmasını isteyerek, ''Gelin hepsini birlikte yapalım, teke indirerek, yanlış yaparak değil'' dedi. Tasarının görüşmeleri, birinci bölüm üzerinde devam ediyor.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AHMEDİNEJAD'IN GÖZ YAŞLARI

TALABANİ-BARZANİ: "ABD, TÜRKİYE'Yİ DURDURSUN"!

ALMANYA'DA TÜRK VEKİL'E TACİZ SKANDALI
»  TANIK KORUMA KANUNU MECLİS'TE
»  PKK'NIN SİTESİ, TRAVESTİ HABERLERİ VERMEYE BAŞLADI
»  ŞENER'DEN SİYASİ ETİK DERSİ
»  KÜPELİ DAĞ'INDA 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ.
»  ELEKTRİK ZAMMINA İLK TEPKİ SİNAN AYGÜN'DEN
»  MİLLETVEKİLİ'NDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR..!
»  PKK'LIDAN ŞOK İTİRAF: ABD ASKERLERİYLE ÇATIŞTIK
»  TSK KARA ARAÇ FİLOSU'NU YENİLİYOR..
»  ERDOĞAN,"ARAÇ YAKANLARI BAĞIŞLAMA YOK"
»  BAHÇELİ'DEN OTONOM KÜRT DEVLETİ UYARISI
»  EMNİYET MÜDÜRLERİNE YENİ TALİMAT
»  İSTANBUL'DA YILBAŞI KUTLAMALARI İPTAL
»  ÇÜRÜK NURETTİN BU SEFER TURP GİBİ ÇIKTI
»  HAC'DA ŞEYTANI EN YAKINDAN TAŞLAYAN VEKİL
»  GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA
»  PKK'LILAR ÖLMESİN DİYE CANLI KALKAN OLACAKLAR...
»  "BURADA 346 ARKADAŞIM ÖLDÜ"
»  ÖZKÖK'TEN CHP VE MHP'Lİ MUHALİF MUHAFAZAKARLARA
»  AMCASININ TORUNUNU DANIŞMAN YAPTI
»  PKK'LI ANNESİNİ ARADI, 346 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
»  ''BAKANIN YEĞENİ DAĞDA''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.