Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TEŞEKKÜR BEKLİYORDUK, SUÇLANIYORUZ"
 TEŞEKKÜR BEKLİYORDUK, SUÇLANIYORUZ
 
DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, sekiz askerin bölücü terör örgütü PKK elinden kurtarılmasında rol alan üç DTP milletvekilinin suçlanmasına tepki gösterdi.
 
6.11.2007 - 17:05
      DTP Meclis Grup toplantısında konuşan Türk, insani duygularla çaba gösterdiklerini ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Türk, “Şimdi teşekkür edilmesi gerekirken, adeta suçlanan bir durumdayız. Gerçekten hepimizi üzen açıklamalarla karşı karşıyayız. Bir tarafta soruşturmalar açılıyor. Sekiz gencin ailelerine kavuşmaları, hiçbir zarar görmemeleri için çaba gösteriyorsunuz sonra suçlu oluyorsunuz" dedi.
     
      “ÜRPERTİCİ AÇIKLAMALAR
      Türk, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in sekiz askerin kurtarılmasına ilişkin açıklamalarını “ürperten açıklamalarö, “hayret verici açıklamalar" olarak nitelendirdi.
      Türk, Şahin’in, “Askerlerin döndüğüne sevinemediğini" söylediğini belirterek, “Böyle sorumsuz açıklama bugüne kadar görmedim, görmek de istemiyorum. Böyle bir açıklamayı bir daha görmek istemiyorum" dedi.
      Türk, Çiçek’in de DTP için “suçüstü yakalandılar" diye sözettiğine dikkat çekerek, “Yaşama hakkına duyduğumuz saygıdan dolayı, eğer birilerinin burnu kanamadan kurtulmalarına katkı sunmuşsak, bundan sadece ve sadece mutluluk duyarız. Bundan dolayı açılan soruşturmaların, şoven, milliyetçi anlayışları tatmin etmek için açılmış bir oyun olduğunu açıkça ilan ederiz" dedi.
     
      GRUP KARARI
      Türk, üç DTP milletvekilinin sekiz asker için kuzey Irak’a kendiliğinden gitmediklerini, Grupta kendi aralarında aldıkları karar sonucunda gittiklerini söyledi. Türk, “Üç arkadaşımızın gidişi sanki bireysel tavır gibi gösterildi. Grup kararıyla bu arkadaşlarımız gitti. Bunun bilinmesini istiyoruz. Böylesi bir görevi üstlendikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
      Türk, DTP’nin belli misyonu olan bir parti olduğunu ve amaçlarının bu ülkenin barışına katkı sunmak olduğunu belirtti. Türk, kendilerinin oy hesabı yapmadıklarını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki bütün belediyeleri istediğini ifade etti. Türk, “Sayın Başbakan, oyların yüzde 99’u sizin olsun, yeter ki insanlara insanca yaklaşın, insanların meşru taleplerini karşılayın. Bütün oylar sizin olsun. Halen yaşama hakkı üzerinde siyaset yapılıyor" dedi.
     
      “İHANETÇİ İLANI
      Türk, MHP’nin oyları kendi partisine çevirmenin bazı formüllerini aradığını ve milliyetçi-şoven kesimi kendine bağlama çabası içinde olduğunu savundu. Türk, “MHP, halkın iradesiyle seçilmiş insanları ihanetçi ilan etme hakkına sahipmiş gibi davranıyor. Bu hakkı kim veriyor" dedi.
      Türk, son zamanlarda bazı emekli generallerin, geçmişte Kürt yurttaşların dillerinin kullanmalarını, kültürlerine geliştirmelerine karşı çıkmalarını hata olarak dile getirdiklerini belirterek, beş-on yıl sonra da aynı şeyin söyleneceğini ifade etti.
      Türk, “Kürt sorununun olgunlukla tartışılmasını istemek ihanet midir? Ama buna karşı şovenler, milliyetçiler, vatansever olarak niteleniyor. Aslında acizlik budur. İktidarın acizliği buradan gelmektedir. Kendi parlamentosuyla kendi insanıyla tartışmayanlar, bu ülkenin geleceğini sağlıklı şekilde geliştirme şansına sahip olamayacaktır" dedi.
     
      “ KÜRT KÖKENLİLERİ SUSTURDUNUZ
      Türk, DTP’ye oy veren seçmenlerin AKP’ye oy veren seçmen kadar kutsal ve bilinçli olduğunu söyledi. Türk, ancak birilerinin DTP Grubunu bir “esir grubu" görerek, konuşmaması sadece dinlemesi gereken bir grup gibi gördüklerini belirtti.
      Türk,buna rağmen düşüncelerini söylemeye devam edeceklerini ve doğrular üzerinde ısrarlı olacaklarını bildirdi.
      Türk, Başbakan’ın partisinde 75 Kürt kökenli milletvekili bulunduğunu söylediğine dikkat çekerek, “Buna itirazımız yok. Ama sizin Kürt milletvekili seçtik dedikleriniz Kürt sorunuyla ilgili bir tek şeyi söyleme cesareti gösterdiler mi, bir gün onları dinlediniz mi? Operasyonların sonuç vermeyeceğini söyleyenleri susturdunuz. gelip operasyon lehinde oy kullandılar. Bir yerde onları rehin aldınız, bizi de mi rehin almak istiyorsunuz? Biz vicdanı hür olan insanlarız" dedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKER ANNESİNDEN BAKAN ŞAHİN'E TEPKİ

KAMER GENÇ, FENA YAKALANDI

BUSH, BAYKAL'I MEMNUN ETTİ
»  DTP'LİLERİ KIZDIRAN SORU
»  HAC, KRİZ YARATTI
»  FATİH ALTAYLI'YLA KEZZAP KESKİNLİĞİNDE BİR RÖPORTAJ
»  BAŞBAKANLIK ZİRVE NETİCESİNİ AÇIKLADI
»  "CHP YÖNETİMİ ATİNA HAKİMLERİ GİBİ"
»  BAHÇELİ'DEN ABD GEZİSİ YORUMU:"DAĞ, FARE DOĞURDU"
»  2008'DE HANGİ ARAÇ NE KADAR VERGİ ÖDEYECEK?
»  8 ER'İN BİRİ AHMET TÜRK'ÜN YEĞENİ Mİ?
»  ÖZKÖK PAŞA'DAN PKK'YA MORAL TAKVİYESİ
»  DTP'Lİ VEKİLİN KOCASI DAĞDA MI?
»  ŞEHİT EŞİNDEN ABD'YE DAVA
»  OPERASYON SORUSU BUSH'U KIZDIRDI
»  “ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN HAKKIMIZI KULLANMA NOKTASINA GELDİK''
»  ANINDA İSTİHBARAT, ANINDA VUR ANLAŞMASI
»  CHP, BUSH-ERDOĞAN ZİRVESİNİ TATMİNKAR BULMADI
»  ZİRVEDEN ÇIKAN SONUÇ: ''PKK ORTAK DÜŞMAN''
»  YÖK'TE BASKIN ALARMI
»  İŞTE TARİHİ ZİRVE SONRASI İLK AÇIKLAMALAR
»  ERDOĞAN-BUSH GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
»  DUAYENLERE ÖDÜL YAĞDI
»  DTP ÇİÇEK'İN SÖZLERİNE FENA BOZULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.