Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN ABD GEZİSİ YORUMU:"DAĞ, FARE DOĞURDU"
BAHÇELİ DEN ABD GEZİSİ YORUMU: DAĞ, FARE DOĞURDU
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP’lileri güruha benzetti. Bahçeli, Başbakan’ın ABD gezisini dağ fare doğurdu olarak nitelendirirken, “Verilecek toprağımız, çizilecek sınrıımız, kaybedilecek insanımız ve terk edilecek ilimiz yoktur” çağrısına bulundu.
 
6.11.2007 - 12:05

Bahçeli, Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmaya kaçırılan askerlerin serbest bırakılması sırasında yaşananlara değinerek, “Askerlerimizin serbest bırakılması sürecinde yaşanan vahim manzaralar bölücü terör örgütünün kendisini meşru kılabilmek için yeni bir propaganda dönemini başlatmak istediğinin açık bir işaretidir” dedi. Senaryoya Meclis’ten üç milletvekillinin dahil edilmesini “vahim” olarak nitelendiren Bahçeli, “Yol kenarına konmuş ve üzerinde PKK paçavrası ve İmrali canisinin resmi bulunan bir masada sözde teslim belgeleri imzalanmaya yeltenen güruhun maksadı tam bir ihanet örneğidir” diye konuştu.

 

DTP’yi de sert dille eleştiren Bahçeli, Diyarbakır toplantısında İmralı canisinin övüldüğünü, özerk bir başkent talebi, ayrı bayrak, marş önerilerinin gündeme getirilerek zıvanadan çıktıklarını söyledi. Bahçeli, “Verilecek toprağımız, çizilecek sınırımız, kaybedilecek insanımız, terk edilecek ilimiz yoktur” dedi.

 

Şırnak’ta düzenlenen katliamın ardından 37 gün geçtiğini kaydeden Bahçeli, üst üste yaşanan saldırıların milletin sabrını taşırdığını söyledi. Bahçeli, “Meclis sınırötesi operasyon için karar almış, hükümete yetki verilmiştir. 19 gün geçmiştir. Aradan geçen sürede, hükümetin teröre karşı acil tedbirler alması ve müdahalede bulunması için isteksizlik gösterdiğine yönelik olumsuz kanaatler kamuoyuna yerleşmeye başlamıştır” dedi.

 

Bahçeli, 29 gün beklenen Beyaz Saray görüşmesinin gerçekleştiğini ifade ederek, Bush’tan hükümetin onay alamadığını öne sürdü. Bahçeli, şunları söyledi:

“Türkiye’nin milli güvenliği konusunda atması gereken adımlar için Bush’un onayını almak amacıyla Washington’a giden Başbakan aradığını bulamamış, içi boş güvenceler ve etkisiz bazı adımlar atılacağı vaatleriyle geri dönmek zorunda kalmıştır. ABD’nin Türkiye’ye böyle bir muameleyi reva görmesinden Başbakan’ın Türk milletini böyle bir duruma düşürmesinden büyük bir esef ve infial duyduğumuzu belirtmek isterim.Bu görüşme müttefikimiz ABD için Kuzey Irak’taki bir avuç Peşmergenin istikrarının Türkiye’nin güvenliğinden ve toprak bütünlüğünden daha önemli ve öncelikli göstermiştir”

ABD’nin görüşmede PKK ve Barzani’yi koruma yolunu seçtiğini kaydeden Bahçeli, PKK’nın tasfiyesi, lider kadroların yakalanması, Mahmur Kampı, Kandil Dağı’nın görüşmede ele alınmadığını belirterek, “İki lider havanda su dövmüş, bazı tali konularda ortak hareket görüntüsünü vermek için özel çaba sarfetmiştir. Türkiye için bıçağın kemiğe dayandığı, sözün bittiği yerde iki lider sınırlı mutabakata varmıştır. Dağ fare doğurmuştur. Türkiye için sonuç hüsran ve hezimet olmuştur. Tam bir ortaoyunu oynanmaktadır” dedi. ABD’nin PKK konusunda adım atmakta isteksiz olduğunu belirten Bahçelil, son ABD ziyaretinin de bunu gösterdiğini söyledi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2008'DE HANGİ ARAÇ NE KADAR VERGİ ÖDEYECEK?

8 ER'İN BİRİ AHMET TÜRK'ÜN YEĞENİ Mİ?

ÖZKÖK PAŞA'DAN PKK'YA MORAL TAKVİYESİ
»  DTP'Lİ VEKİLİN KOCASI DAĞDA MI?
»  ŞEHİT EŞİNDEN ABD'YE DAVA
»  OPERASYON SORUSU BUSH'U KIZDIRDI
»  “ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN HAKKIMIZI KULLANMA NOKTASINA GELDİK''
»  ANINDA İSTİHBARAT, ANINDA VUR ANLAŞMASI
»  CHP, BUSH-ERDOĞAN ZİRVESİNİ TATMİNKAR BULMADI
»  ZİRVEDEN ÇIKAN SONUÇ: ''PKK ORTAK DÜŞMAN''
»  YÖK'TE BASKIN ALARMI
»  İŞTE TARİHİ ZİRVE SONRASI İLK AÇIKLAMALAR
»  ERDOĞAN-BUSH GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
»  DUAYENLERE ÖDÜL YAĞDI
»  DTP ÇİÇEK'İN SÖZLERİNE FENA BOZULDU
»  KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI
»  FİRST LADY'LER KAHVE DAVETİNDE BULUŞTU.
»  İZMİR'DEKİ KATLİAMIN ARDINDAN TECAVÜZ
»  İŞTE HER ŞEYİ ANLATAN FOTOĞRAF
»  ASKERLER PKK'LILARLA BÖYLE VEDALAŞTI
»  DTP'Lİ ÜÇ MİLLETVEKİLİNE SAVCILIK İNCELEMESİ
»  8 ASKERE, KÖSTEBEK VE YOU TUBE SORGUSU
»  "ASKERLERİN KURTULMUŞ OLMALARINA SEVİNEMEDİM"
»  İŞTE ASLANLI VİLLA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.