Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TECAVÜZ TECAVÜZDÜR BAĞIRTTIRMAK ŞART DEĞİL"
 TECAVÜZ TECAVÜZDÜR BAĞIRTTIRMAK ŞART DEĞİL
 
Kadın yardım istemediği için mahkeme ‘Tecavüz yoktur’ demişti.Yargıtay beraat kararını bozdu.
 
19.2.2008 - 06:17

SAMSUN’un Tekkeköy ilçesinde oturan 29 yaşındaki A.G., 3 yıl önce komşusu 27 yaşındaki Selim Bak’ın kendisini zorla kaçırıp ormanda tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Selim Bak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan yargılamalar sonucunda mahkeme, olayın meydana geldiği yerde yol kenarında evlerin bulunduğunu, genç kadının bağırıp yardım isteyebileceğini, bu nedenle olayın A.G.’nin rızasıyla gerçekleştiğine kanaat getirerek, oy çokluğu ile sanık Bak’ın beraatine karar verdi. Ancak Yargıtay bu kararı bozarak, sanığın cezalandırılması için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Duruşmalara gelmediği için yeniden tutuklanan Bak hakkında, Cumhuriyet Savcısı 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Tekkeköy İlçesi'nde 2004 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, iddialara göre eşinden boşanan 2 çocuk annesi A.G., akşam saatlerinde çalıştığı çuval fabrikasından çıkıp evine giderken otomobille önü kesildi. Aynı yerde oturdukları için genç kadını ‘seni evine bırakayım’ diyerek otomobiline alan Selim Bak, A.G’yi 16 kilometre uzaklıktaki ormanlık araziye götürdü. iddiaya göre burada genç kadının başındaki eşarbı boğazına bağlayıp sıkarak tehditle tecavüz eden Selim Bak, gece geç saatte evinin yakınlarında bırakıp gitti.              

KADIN ŞİKAYET EDİNCE TUTUKLANDI

A.G. polise giderek komşularının kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. 3 gün sonra yakalanan Selim Bak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından ‘zorla adam kaçırma, alıkoyma ve tecavüz’ suçlarından tutuklandı. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalarda genç kadın sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Beni arabaya zorla bindirdi. Daha sonrada hızla oradan uzaklaştı. Bağırmak istedim ama beni ölümle tehdit ettiği için korkudan ses çıkaramadım. Bir ormanlık alana gittik. Ve orada başımdaki eşarbı boğazıma dolayıp sıkarak bana tecavüz etti” diye ifade verdi.

Yargılama devam ederken mahkeme sanık avukatının talebi doğrultusunda bölgede keşif yaptı. 2004 yılının Kasım ayında yapılan son duruşmada, okunan keşif ve bilirkişi raporunda zorla kaçırılma olayının köy girişinde olduğunu, yolun her iki tarafında evlerin ve kahvelerin bulunduğu belirtildi. Ayrıca mağdurenin amcasının evinin yola 10 metre uzaklıkta bulunduğu, yolların kasisli ve bozuk olduğunu bu yüzden otomobillerin hızlı gidemediğini dikkate alıp, genç kadının bağırması ve yardım istemesi halinde sesini muhakkak duyurabileceğini, ayrıca tecavüz olayının meydana geldiği ormanlık alanda yazlık evlerin bulunduğunu ve mevsim nedeniyle bölgenin kalabalık olduğu ifade edildi. Okunan keşif ve bilirkişi raporundan sonra mahkeme olayın zorla değil rıza ile olduğu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek Bak’ın üzerine atılan suçlamalardan oy çokluğu ile beraatine karar verdi.

YARGITAY CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Ancak, A.G.’nin avukatları aracılığıyla yaptığı itiraz üzerine Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi 2007 yılı Şubat ayında dosyayı incelemeye aldı. Yargıtay, ‘Olayın ardından alınan raporlar ve tanıkların beyanları ile olaydan 10 gün önce boşanan 2 çocuğu bulunan müdahilin, iffetini ortaya atarak önceden tanımadığı sanığa iftira atmak için bir nedeninin bulunmadığını’ belirtip verilen beraat kararını bozarak sanığın tekrar yargılanıp ceza verilmesi için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

SAVCI 15 YIL TALEP ETTİ

15 gün önce yapılan ilk duruşmaya gelmediği için mahkeme tarafından çıkarılan tutuklama emri üzerine Selim Bak yeniden cezaevine gönderildi. Bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüce çıkan Selim Bak, üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, “Aramızda ilişki vardı. Bu olaydan önce onunla birlikte olmuştuk. Olay akşamı eve geç kalınca komşuları ve ailesi arabadan inerken gördü. Onlardan korkusundan benden şikayetçi oldu. Beraatimi istiyorum” dedi. Ancak, Cumhuriyet Savcısı Yargıtay’ın bozma kararına uyarak, sanığın alıkoyma ve tecavüz suçlarının sabit olduğunu belirtip Selim Bak’ın iki suçtan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatının son savunmasını hazırlamak için süre istemesi üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UYUŞTURUCU BARONU'NU CEP YAKTI

PORNOCU ÖĞRETMEN HAPİSTE İNTİHAR ETMİŞ

ŞIRINGA'DAN SONRA SPREYLİ SALDIRGAN DEHŞETİ
»  FANTEZİ TEKLİFİ EVLİLİĞİ BİTİRDİ
»  İLAÇ'TA BÜYÜK VURGUN
»  SEKS KÖLESİ POLİS!
»  POLİSTE SAPANLI SAVUNMA DÖNEMİ...
»  ŞARKICI FULDEN URAS SAHTE KİMLİKLE YAKALYANDI
»  BABASINI SIRTINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
»  DANIŞTAY DAVASI'NDA ŞEYH, ŞERH, TEMYİZ
»  DURUŞMA SALONUNDA GÖRÜLMEMİŞ OLAY!
»  DÜŞÜK YAPAN IĞDIR'LI KADININ MÜTHİŞ PLANI
»  KEZZAPÇI' SAPIĞIN SİYASİ VE İDEOLOJİK BOYUTU YOKMUŞ !
»  HAVELSAN'DA SAPIK MÜHENDİS ŞOKU
»  KAÇAKÇIDAN RAHMİ KOÇ'A MEKTUP VAR!
»  BUNLARDA OKUMUŞ ÇOCUKLAR FUHUŞ ŞEBEKESİ
»  APO EYLEMİNDE BİR ÇOCUK
»  DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTI, KENDİ KİMLİĞİNİ KULLANAN SAHTEKARI YAKALATTI
»  KEZZAP PANİĞİ SÜRÜYOR
»  SAHTE B.AKAN ANKARA'DA YAKALANDI
»  YENİ BİR DOLANDIRICILIK ÖRNEĞİ DAHA
»  SANIK POLİSTEN İLGİNÇ SAVUNMA "ÖLDÜRDÜĞÜM ADAM ÖLMEDİ"
»  ÇETEDEN "SINIRSIZ" FUHUŞ HİZMETİ
»  EROİN TİCARETİ YAPAN AŞİRET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.