Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,8978
EURO
37,4411
IMKB
9.720,000
ALTIN
3.322,380
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TERÖRİSTLER, NAKİT PARA KULLANIYOR"
 TERÖRİSTLER, NAKİT PARA KULLANIYOR
 
ABD Hazine Bakanlığı'nın 2 eski çalışanının yayınladığı bir rapor, terörislerin, nakit para kullandığını, finansal bağlantılardan kaçındığını ortaya koydu.
 
8.11.2008 - 23:55
Associated Press Ajansı'nın ön nüshasını edindiği raporda, teröristlerin finansmanının izini sürmek ve bunları kesmek için kullanılan uluslararası sistemin büyük başarı sağladığı, ancak bu sistemin 11 Eylül saldırılarından 7 yıl sonra yıprandığı bildirildi.

"Paranın Peşinde" başlıklı, Matthew Levitt ve Michael Jacobson'un yazarlığını yaptığı raporda, ABD'nin kimi müttefiklerinin, terörizmle mücadelede en zayıf halkaları oluşturdukları, BM kurallarına uymadaki sürekliliğe olan uluslararası ilginin azaldığı, teröristlerin resmi finans kuruluşlarını kullanmaktan vazgeçtiği, bunun da hükümetin teröristlere para akışını kesme çabalarını engellediği kaydedildi.

Raporda, birçok ülkenin, konuyla ilgili olarak gereken yasal çerçeveyi hala yürürlüğe koymadığı, teröristler listesindekilere karşı silah ve yolculuk ambargosunun uygulanmadığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'dan yapılan bağışların, El Kaide yanlısı örgütlere verilen desteğin temel kaynakları olduğu, İran hükümetinin, Hizbullah, Hamas ve diğer terörist örgütlere finansal destek verdiği ifade edilen raporun, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın liderliğindeki yönetime konuyla ilgili bir yol haritası olma amacı taşıdığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan adı açıklanmayan bir yetkilinin, konuyla ilgili olarak, ABD'nin müttefiki Kuveyt'in büyüyen bir sorun olduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Ortadoğu'nun büyük finansal merkezlerinden birindeki terörist faaliyetlere finansman sağlanmasıyla mücadeleyle sorumlu yalnızca 2 analisti olduğunu söylediği belirtilen raporda, teröristlere giden nakit paranın, geleneksel ve genellikle kontrolsüz kuryelerle sağlandığı, Basra Körfezi içi ve dışındaki ülkelerde yüklü miktarda para taşımanın yaygın olduğu ve bölgedeki hükümetlerin, buna karşı sıkı önlemler almak konusunda isteksiz davrandığı kaydedildi.

Raporda, bir diğer sorunun da banka kartına benzeyen, ancak kimlik bilgisi olmayan kartlar olduğuna dikkati çekilirken, BM ülkelerinin, 2001 yılındaki saldırılardan sonra 300 kadar El Kaide ve Taliban üyesinin malvarlığını dondurduğu ifade edildi.

Şu anda Washington Yakındoğu Politika Enstitüsü'nde görevli olan Matthew Levitt ve Michael Jacobson'un, raporu, 18 ay boyunca hükümetler ve finans yöneticileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda hazırladıkları kaydedildi.

CNNTÜRK


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TARİHİN EN BÜYÜK OPERASYONU

OBAMA RUSYA'NIN FÜZE RESTİNİ GÖRÜYOR

OBAMA, İLK POTUNU KIRDI
»  HAİTİ'DE OKUL FACİASI, 50 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
»  ABD'DE SİLAH SATIŞLARI PATLADI
»  2 MİLYAR ARI KAYBOLDU İNGİLTERE KARIŞTI
»  ATİNA'LI ROBİN HOODLAR YİNE MARKET SOYUP HALKA DAĞITTI
»  AB: BOR'A YASAK GELMİYOR,SADECE UYARI GELİYOR
»  CİNAYET İZLERİNİ YOK EDEN DETERJAN
»  YAKINDA AMELİYATLARI ARTIK ROBOTLAR YAPACAK
»  SONUNDA BUNU DA YAPTILAR
»  OXFORD DİPLOMALI DÜNYA'NIN ENGENÇ KRALI
»  İTFAİYECİ KENDİ ÖLÜMÜNÜ ÇEKTİ
»  TIP'TA DEVRİM YAPACAK BULUŞ, FELÇLİLERE UMUT
»  AB'NİN TÜRKİYE'Yİ ŞOK EDEN BOR KAZIĞI
»  CNN MUHABİRİ IŞINLANDI
»  ALAMADIĞI LAMBONGHİNİ'Yİ KENDİ YAPTI
»  LONDRA BELEDİYE BAŞKANINDAN CUMHURİYET RESEPSİYONU
»  KADDAFİ, KADIN BAŞBAKAN'I MANGALLI ÇADIRINDA KABUL ETTİ
»  GPS'Lİ KADIN İÇ ÇAMAŞIRLARI KADINLARI AYAĞA KALDIRDI
»  RUSYA, POLONYA SINIRINA FÜZE YERLEŞTİRİYOR
»  OBAMA. 20 OCAK 2009 'DA GÖREVE BAŞLAYACAK
»  BUSH: SONUÇTAN AMERİKALILAR GURUR DUYMALI
»  BUSH'UN GİTMESİNE EN ÇOK ÜZÜLENLER KÜRT LİDERLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.