Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3986
EURO
34,8080
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.397,440
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Türkiye Bir Çadır Devletine Dönmüştür"
 Türkiye Bir Çadır Devletine Dönmüştür
 
Kılıçdaroğlu: AKP iktidarı işsizlik ve yoksulluk demektir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu
 
23.10.2018 - 14:15

EYT KONUSU
Çok açık olur diyorlar, sen iktidarsın, ortaya çıkardığın açık her yıl artıyor. Çık önce bu millete sosyal güvenlik kurumunu nasıl batırdığını anlat. biz EYT'lilerin sorunlarını takip etmeye devam edeceğiz.

-KAŞIKÇI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 'kaybolmasının' ardından Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın izin vermesine rağmen konsolosluk binasının 5 gün sonra aranmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Neden 5 gün beklediniz, kim size talimat verdi" diye sordu.

CHP Genel Başkanı'nın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın öne çıkan bölümleri şöyle:

-Kaşıkçı'nın nişanlısı telefon ettiğinde Yasin Aktay ne yapıyor? Sözleriyle okuyorum, "Bizim istihbaratı da, emniyet güçlerimizi de, Cumhurbaşkanı'nın ofisini de bilgilendirdim." Yani, herkese bildirdim diyor. Kısa bir süre içerisinde kısa sürede bütün makamlar haberdar oldular, hemen gereken tedbirler alındı" diyor. Havaalanında kuş uçsa tespit edilecek bir noktaya gelindi. Kaşıkçı çıkmadı, nişanlısı herkese haber verdi, öyle bir noktaya geldik ki. Güzel.

-5 Ekim, dünya medyası yazıyor içeride öldürüldü diye. MBS, Bloomberg'e açıklama yapıyor, Başkonsolosluk'ta Türkiye'nin arama yapmasına izin verilebilir. Peki arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra.

Birinci soru: Neden 5 gün beklediniz, kim size talimat verdi?

İkinci soru: Konsolosluğun konutunda da arama yapılacak. 16 Ekim'de. Şu garip işe bakın, konsolos elini kolunu sallayarak Suudi Arabistan'a gidiyor. Niçin müdahale edilmedi? Hunharca işlenen cinayetin faili ya da tanığı; neden serbest bırakıldı. Dokunulmazlığı var diyorlar, hikaye!

-17 Ekim'de başdanışman açıklama yapıyor. "Olayı fazla deşelemeden" diyor. Yav ortada cinayet işlenmiş, masum bir insan öldürülmüş. Nasıl oluyor da deşelemeden bir şeyler yapıyoruz.

-Kaşıkçı'yı öldürmek amacıyla ekip geliyor, konsolosluğa yerleştiriliyor. Öldürülüyor. Dünya medyasına yansıyor. Ne oluyor arkasından? Öldürenlerin tamamı, elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrılıyor. 15 kişilik timden 13 kişi, 18:30 ve 22:45 saatlerinde kalkan özel jetlerle, 2 kişi ise tarifeli uçakla gitti deniyor. Katiller herkesin gözünün önünde, uçağa binerek Türkiye'den ayrılıyor.

-Ne diyordu Yasin Aktay BBC'ye yaptığı açıklamada: Bütün makamlar haberdar oldular. Kuş uçsa tespit edilir. Kuş değil, katiller uçtu. Bu, şu anlama geliyor. Türkiye, ahır devletine, bir çadır devletine dönmüştür. Bu, gelip Türkiye'de cinayet işleyebilirsiniz, kimse size dokunmaz demektir.

-Bugün beyefendi diyor ki, failler İstanbul'da yargılansın. Beyefendi, onlar senin gözetiminde ve himayende yurtdışına çıktı.

-Para yüzünden Kaşıkçı'nın katillerini serbest bıraktılar.

-Tek adam rejiminde üniversiteler bilgi üretmez noktaya geldiler. Devleti yönetenlerin yalan söylemeye hakları yoktur. Erdoğan 13 Ekim'de, "Türk üniversitelerinin tarihlerinin en güçlü, en özgür, en bağımsız dönemini yaşadığını biliyoruz" diyor. Zaytung haberi değil bu.

- Erdoğan 19 Ekim'de "Türkiye'nin 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri ihmal ettik" diyor. Beyefendi hala kandırılıyorsunuz farkında mısınız? Beyefendi seni PKK kandırdı, FETÖ kandırdı; yaptığın her şey yanlış.

-Gittiğiniz her yerde "AK Parti iktidarı yolsuzluk, pahalılık, işsizlik, israf, adaletsiz, tefecilere hizmet eden iktidar demektir" deyin.

-Bugün pasaportuna el konulan akademisyenler varsa, sen dünyanın her yerinde üniversitelerimiz özerk desen ne olur? Anca alay konusu olursun!”

-Eren Erdem niye hapiste? Hem gazeteci hem eski milletvekili. Niye hapiste? Kaçabilirmiş. Dokunulmazlık kaldırılırken defalarca gitti geldi. Osman Kavala hangi gerekçeyle hapiste? İddianamesi yok. Trump'ın Merkel'in mi araması lazım? Brunson telefon etsin bence. Sesini özlemişlerdir.

-Avukatlar hapiste, en acısı da 3. Havalimanı işçileri hapiste. Havalimanı CEO’su işçilerden özür diliyor, onlar haklıdır diyor. Ama işçiler hâlâ hapiste. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!

.

TÜRKİYE'DEKİ ÜNİVERSİTELERİN DURUMU
Tek adam rejiminde üniversiteler bilgi üretmez noktaya geldiler. Devleti yönetenlerin yalan söylemeye hakları yoktur. Erdoğan 13 Ekim'de, "Türk üniversitelerinin tarihlerinin en güçlü, en özgür, en bağımsız dönemini yaşadığını biliyoruz" diyor. Zaytung haberi değil bu.

Bugün cezaevinde olan akademisyenler varsa, sen nasıl benim ülkemde üniversiteler özerktir diyebiliyorsun? Alay konusu olursun.

Hak arayan işçiler hapiste, avukatlar hapiste, akademisyenler hapiste... Nasıl özerktir diyebiliriz üniversiteler?

"AKP İKTİDARI İŞSİZLİK DEMEKTİR..."
Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. AKP iktidarı yoksulluk demektir, pahalılık demektir, işsizlik demektir, israf demektir, tefecilere hizmet eden iktidar demektir.

EKONOMİNİN DURUMU
158 milyar dolar yurtdışındaki tefecilere ödedikleri faiz. O parayla yeni bir ülke kurardınız! Ne kadar bilgi gizliyorlarsa hepsini kamuya açıklayacağız. Para bulamadılar, satacak bir şey kalmadı, borçlanıyorlar... Bu faiz bana yetmez diyor tefeci. Önce Merkez Bankası 3 kat faiz artırdı. Sonra 5 yıllık devlet tahvili faizini de artırdılar. Damat son derece memnun...  AKP iktidar bir grup tefeciye hizmet eden iktidardır, herkesin bunu bilmesi lazım!

Seçimden önce "Bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılıyor göreceksiniz" dedi.  Seçimden sonra "Emret tefeci kardeşim" diyor! Türkiye'nin yakasını tefecilere kaptırdılar. Biz milletimizi ezdirmeyiz.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez yem fiyatları, süt fiyatlarının üstünde. Ameliyatlar doğru düzgün yapılamıyor, ameliyat eldivenleri bile yok. Memleketi bu hale getirdiler. Önemli olan saray ve beslemeleri değil. Önemli olan ülkemizde insanlarımızın huzur içinde yaşaması. Biz bu sözü CHP olarak veriyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Bahçeli'ye Jet yanıt

"Ekmek Bulamayan Pasta mı Yesin?"

Erdoğan'dan Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması
»  Bahçeli'den İttifakı Çatırdatan Sözler
»  Korucu ve Muhtarlardan SonraSıra Onlarda
»  Güneş Gazetesi'den Flaş İddia
»  İnce: İstanbul Adaylığı İçin Varım
»  Ertuğrul Özkök: Andımızdan Korkmayın
»  Dünyanı Dözü Bu Konuşmada
»  AYM'den Vekilleri Sevindirecek Karar
»  Özgür Özel'den Adaylık Açıklaması
»  Erdoğan:İttifak Anlayışı Koruyacağız
»  "Hiç Bir Şey Gizli Kalmayacak"
»  Yerelde İttifak Hayal mi?
»  Ak Partiden Bahçeli'ye Flaş Yanıt
»  Bahçeli'den Erdoğan'a "Uyuşturucu"Yanıtı
»  İstanbul Valiği'nden Flaş Uyarı
»  İYİ Parti'de Flaş İstifa
»  "Sen de Çift Maaş Alıyorsun
»  Adnan Oktar Grubuna Yeni Operasyon
»  Erdoğan, Trump ile Görüştü...
»   Afrin'e Dilekçe verdi, Bedelli Gitti
»  Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hakkında Flaş kara
»  Milliyet Yazarından Kan donduran İddia!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.