Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YAŞANAN, İKİNCİ BİR ÇUVAL OLAYIDIR"
 YAŞANAN, İKİNCİ BİR ÇUVAL OLAYIDIR
 
MUHASEBECİLER Günü ve Demokratık Sol Parti (DSP) İl Teşkilatı'nın düzenlediği Ak Güvercin Gecesi'ne katılmak için Denizli'ye gelen DSP Genel Sekreteri ve eski Devlet Bakanı Masum Türker, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarda bilgi kirliliği yaşandığını ve Türkiye'de güvenilir kurumların tartışılır hale getirildiğini söyledi.
 
1.3.2008 - 17:25

Masum Türker, partisinin İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve İl Başkanı Özkan Fidan'la birlikte DSP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Masum Türker, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'ta 8 gün süren kara harekatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasını belirtilen saatlerde yapsaydı ve iptal etmeseydi, harekatın kararlılıkla devam ettiğini söyleyecekti. Bu konu açıkça ortada. Sonra bir açıklama yaptı. Ardından Genelkurmay harekatın durduğunu açıkladı. Ya ABD, Genelkurmay'ın bu harekatı durduracağını biliyordu ve dünyaya mesaj vermek için o günlere yakın geldi. Ya da hükümet, Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı arasında kopukluk var. Son günlerde bu harekat boyunca gizli bir el ve belli gazetelerde cumhurbaşkanının başkomutan olduğunu hatırlatmaya çalışıyor. Şehitler verdiğimiz Türkiye için kutsal olan bir olayda bile bir bilgi kirliliği yaratılarak, Türkiye'de güvenilir kurumları tartışılır hale getirmeye çalışıyorlar.”

Kıbrıs Harekatı'nın başlamasını ve bitişini dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in verdiğini hatırlatan Türker, “Akla birçok soru geliyor? Harekatın yapılış tarihleri, bu konuda verilmiş zayiat, sonuçları ne olacak? Bu konular hiç kamuoyuna paylaşılmadan, sonuçlarını görmeden, siyaseten özellikle Başbakan'ın seslenemediği ulusa sesleniş yazısında erken duyurması ve bu konuda farklı şeyler olması manidardır. Burada Türkiye ikinci kez çuval harekatı ile karşı karşıyadır” diye konuştu.

‘İŞTEN ÇIKARTMALAR ARTTI’

Ekonomide de büyük sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Türker, şöyle devam etti:“Emeklilik maaşları ciddi bir şekilde düşürüldü. Türkiye'de bir taraftan emekli olan insanlar çalışırken; daha yüksek prim alınıp, emekli maaşının düşürülmesi ciddi bir çelişkidir. Yılların birikimi olan kıdem tazminatı malesef fiyatlara yansıtıldığı, geçmişte bunun bedelini tüketici ödediği halde işsizlik sigortasından karşılanma noktasında bir gayret ve çaba sarf ediliyor. Bu da emekle çalışan insanların güvencesine son verme noktasında önemli bir gelişmedir.”

İşten çıkarmaların arttığını da altını çizen Türker, işten çıkarılan kadın sayısının 237 bine ulaştığını kaydetti. Şu anda çalışmayan toplam ev kadını sayısı 12 milyon 300 bine çıktığını ifade etti. Türker, kredi kartını ödemeyenler içinde ilk sırayı öğretmenlerin aldığını, her 100 öğretmenin 93'ünün borçla yaşadığını da söyledi.(HÜRRİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TSK ÜNİFORMALARI DEĞİŞİYOR HAYALET ÜNİFORMA GELİYOR

HAREKAT BİTTİ, DTP'LİLER BAYRAM YAPTI

DİYARBAKIR'DA ORDUEVİ ÖNÜNDE TAHRİK
»  DEMİREL’İN MAHKUMİYETİNİ İSTEYEN SAVCI AVUKATI OLDU
»  TUZLA'DAKİ ÖLÜMLERE 4 KOLDAN İNCELEME
»  "ALLAH'IN KIZLARI"NIN KİTABI
»  "ERKEN ÇEKİLDİ DİYEN, GİDİP ORADA 24 SAAT KALSIN"
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP
»  YALÇIN KÜÇÜK: "BARZANİ KAZANDI"
»  PKK'DA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ
»  DTP'Lİ İMAM'A BASKIN
»  AHLAKSIZ MESAJLA İNTİKAM
»  HARİTA ZENGİNİ MÜHENDİSLER
»  MESUT YILMAZ, FIRTINALI GÜNLERİ ANLATTI
»  AB BÜYÜKELÇİLERİ SOSYAL VE EKONOMİK TEDBİRLERİ SORDU
»  ABD, OPERASONUN SÜRESİNİ SINIRLI TUTMASINDAN MEMNUN
»  "TALİMATLAR ÜZERİNE, ERKEN DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "HAREKATIN TARİHİNİ ASKERLER BELİRLEDİ"
»  YOUTUBE DÜŞEN ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ REKOR KIRIYOR
»  DTP: OPERASYONLARI BİZ BİTİRDİK
»  CHP: ABD'NİN İSTEĞİ İLE Mİ ÇEKİLİYORUZ?
»  OPERASYON BAŞARILI MI, BAŞARISIZ MI?
»  GENELKURMAY AÇIKLAMASINDA İKİ MESAJ VERİLDİ
»  HAREKAT BİTTİ, ULUSA SESLENİŞ DEĞİŞTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.