Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2634
EURO
37,6113
IMKB
9.138,000
ALTIN
2.914,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YARGI VE ORDU TARTIŞMANIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENDİ"
 YARGI VE ORDU TARTIŞMANIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENDİ
 
CHP lideri Deniz Baykal, ''Siyasetin dışında tutulması gereken yargı ve silahlı kuvvetler gibi kurumlar son zamanlarda ağır suçların hedefi durumuna getirildi. Tartışmanın içine çekilmek istendi'' dedi.
 
18.6.2008 - 22:15
Ziyaret ve açılışlar için Antalya'ya gelen Deniz Baykal, partisinin Kemer ilçe başkanlığını ziyaretinde, basın mensuplarıyla sohbet etti.
 
CHP lideri, yargı ve silahlı kuvvetlerin tartışmanın içine çekilmek istendiğini savundu.
 
Baykal, "Üstelik hiç de hukuka saygılı ve demokratik olmayan yöntemler kullanılarak bu gerçekleştirilmek isteniyor. Gerçek dışı haberler üretiliyor. Yapay suçlamalar yaratılıyor ve sistematik bir yıpratma kampanyası, yargıya ve silahlı kuvvetlere karşı yürütülüyor. Bir çeşit psikolojik savaş açılmış durumda. Bu kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir durum değil" dedi.
 
Türkiye'nin, içinde bulunduğu süreci aşması gerektiğini, herkese bu konuda görev düştüğünü belirten Baykal, "Türkiye'yi krizden kurtarmak, bir müteahhide, taşerona havale edilecek bir iş değildir. Türkiye'nin krizden kurtuluşunu bir taşerona verip, bir proje ortaya koyup, bunu gerçekleştiremezsin. Bu devredilebilir bir sorumluluk değildir. 70 milyonun her biri, Türkiye'nin krize sürüklenmesinden kendisini sorumlu sayıp, kurtulması için kendisine görev düştüğünü bilmelidir" diye konuştu.
 
CHP lideri, sözlerine, "Yeni bir Türkiye kurmalıyız, bunu da belli temeller üzerinde anlaşarak kurmalıyız. Bu temellerden biri de herkesin inanç, ibadet, hak ve özgürlüğüne mutlak saygı gösterilirken, devletin inanç tartışmasının dışında işlemesidir" dedi.
 
"Türkiye'nin siyasi rotasını değiştirme mücadelesi"
 
Hükümetin, anayasanın değiştirilemez maddeleriyle ilgili düzenlemeler yaparak ciddi tartışmalara ve kriz ortamına neden olduğunu dile getiren Baykal, "Bazı çevreler, umutsuzluktan kaynaklanan hırçınlık anlayışı içindeişleri bu noktaya getirdiler. Türkiye'de hukuk, siyaset ve demokrasi işleyecek. Umut ediyorum, Türkiye'de bu sorunların anayasamızdan kaynaklanmadığı, demokrasimizin özüyle ilgili kabul edilebilir bir ihtilafın da olmadığı görülecektir. İhtilaf, Türkiye'nin siyasi rotasını değiştirme mücadelesinden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.
 
Baykal sözlerine, "Bu mücadeleyi açanların, bunun yanlış olduğunu görmeleri gerekir. Bunu açmış olanlar şimdi yanlışı görmüyorlarsa ve öz eleştiri yapıp bunu göremeyeceklerse, umut ediyorum gelecekte onların yerlerini alacaklar bunu göreceklerdir,görmelilerdir" diye devam etti.
 
Siyasette samimiyet ve dürüstlüğe ihtiyacın olduğunu, herkesin düşündüğünü ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Baykal, Türkiye'de bu konularda ciddi tereddüt olduğunu savundu.
 
Laiklik konusunun da ülkeyi yöneten siyasal kadrolar tarafından içtenlikle ve dürüstlükle paylaşılmadığını öne süren Baykal, "Bazen hissettirilen, bazen yokmuş gibi götürülüp perde arkasındanşekillendirilmek istenen bir mücadele yürütülmek isteniyor. Türkiye'nin bu mücadeleyi aşması lazım" şeklinde konuştu.
 
"Humeyni'yi Atatürk'e tercih etmek..."
 
Türbanlı bir genç kızın "Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" sözlerine de dikkati çeken Baykal, şöyle konuştu:
 
"Humeyni'yi, Atatürk'e tercih ediyor. Bunu çok haklı bir tercih duygusu içinde ifade ediyor. Bu bir siyaset çizgisinin gözden kaçırılmaması gereken bazı yönlerini bize gösteriyor. Türkiye'de sorun sadece türban sorunu değildir, laiklik sorunu değildir. Bu konuda iddia sergileyenlerin bir kısmı, Türkiye'nin bağımsız bir cumhuriyet olmasını bile içlerine sindirmiş değildir. Milli mücadeleyi içlerine sindirememiş olan genç kuşaktan insanların ortaya çıktığına tanık oluyoruz.
 
Bunları nerelerde eğitiyoruz? Bu çok ciddi bir sorun. Bu konular bizi açmazlara getiriyor. Türban diyorsunuz, arkasından ülkenin bağımsızlığına kadar giden bir anlayış ortaya çıkıyor. Türban konusunda bir talep ortaya koyan, bir bakıyorsunuz (bağımsızlık da olmayabilir) diyor. Bu bizim milli mücadelede yaşadığımız tablo gibi. Damat Ferit de aynı şeyi söylüyordu. Saklanarak, gizlenerek ve başka konuları gündeme getirerek demokrasi ve türban denilerek bir başka kavga mı götürülüyor?"


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LALE FESTİVALİ BİTTİ LALELER TALAN EDİLDİ

TAI'DEKİ ÖLÜMLER'DE KUŞKU!

YOUTUBE KAPATAN SAVCI KONUŞTU
»  BELEDİYE BAŞKANI'NIN MAKAM OTOMOBİLİNE HACİZ
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA KENE ZİRVESİ
»  PENTAGON'DAN 4 TÜRK SENARYOSU
»  MECLİS UYUŞTURUCU KOMİSYONUNDA ÇUBUKÇU ŞOKU
»  GÖKÇEK: "ŞEREFİMLE TEMİN EDİYORUM SU TEMİZ"
»  MARMARA DEPREMİ'NİN ÜRPERTEN SESLERİ
»  'DARBEYE KARŞI SES ÇIKAR' YÜRÜYÜŞÜ
»  AOÇ ARAZİSİNİN SATIŞINDA AKP'Lİ VEKİLDEN ŞOK ÇIKIŞ
»  SAĞLIK BAKANI'NIN OĞULLARI: "İNTİHAR ETMEDİK"
»  KAYIP TRİLYON'DA SON RAUND OYNANMADI
»  TUNCELİ'DE OPERASYON, 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  AK PARTİ KAPATILMAZSA NE OLUR?
»  BABALAR GÜNÜ'NDE 524 MİLYON YTL HARCANDI
»  "TÜRKLERİ, ALEVİLER MÜSLÜMAN YAPTI"
»  GENELKURMAY'IN TÜRKÇE HASSASİYETİ, 'BRUNCH' YASAK
»  ANKARA'DA MEÇHUL BİR BAKAN RÜZGARI ESİYOR
»  MAYINLI ARAZİLERİN TEMİZLENME İŞİNDEKİ BÜYÜK OYUN.
»  TATBİKAT DEĞİL GERÇEK OPERASYON
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI BU VİLLANIN HESABINI VEREMİYOR.
»  BAHÇELİ: "SENDE DEVRİLEN TRENDEN KAÇTIN"
»  AKP'DE İSTİFA VE AYRI OLUŞUM İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.