|
 |
 |
|
DOLAR |
38,4487 |
 |
|
 |
EURO |
43,9847 |
 |
|
 |
IMKB |
9.307,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.123,510 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
"YENİ CUMHURBAŞKANI YEMİNİNE SADIK KALMALI"!!
|
 |
 |
 |
|
|
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanına ilk tavsiyesinin "yeminine sadık kalması" olduğunu söyledi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Denktaş, yarın yapılacak seçimlerde ya da ikinci turda seçilecek KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanına tavsiyelerinin ne olacağının sorulması üzerine, ilk tavsiyesinin, yemine sadık kalınması olduğunu belirtti.
"Cumhurbaşkanının halkı kucaklaması ve partizanlık yapmaması" gerektiğini de ifade eden Denktaş, Türkiye ile işbirliği yapılmasının şart olduğunu bildirdi.
Kendisine yıllar önce Ulusal Konsey oluşturması önerisinin getirildiğini anlatan Denktaş, ancak böyle bir yapının başkanlık sisteminde olduğuna işaret edip, Parlamento'nun üstünde bir kurum olmaması gerektiğini gerekçe göstererek, bu öneriyi kabul etmediğini belirtti.
Başbakan Mehmet Ali Talat'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde böyle bir düşüncesi olduğunu ifade eden Denktaş, "Kendisi yapacakmış, yapabilir, iyi de olur. Hiç olmazsa karşı tarafın da görüşünü alarak hareket eder" diye konuştu.
Denktaş, bir sivil olarak "Milli Kongre" yapmayı düşündüğünü açıkladı ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Devir teslim töreni sırasında milletvekillerine sesleneceğini, onlara "yeminlerini hatırlatmak istediğini" ifade eden Denktaş, Milletvekillerine hitabında, onlara "değişen bir şey olmadığını" hatırlatmak istediğini belirtti. Denktaş, "Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un uzlaşmaz olduğu ve yeni gelen liderle uzlaşılabileceği" anlayışının çok yanlış olduğunu, Papadopulos'un siyasetinin Rum halkının yüzde 75'i tarafından desteklendiğini söyledi.
Talat'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini referandum olarak gördüğü yönündeki açıklamalarını doğru bulmadığını belirten Denktaş, Talat'tan seçildiği takdirde "Devletin başkanıyım, devlete sahip çıkıyorum" sözlerini işitmek istediğini söyledi.
Denktaş, "Çünkü yemin edecek, yeminine ihanet edemez, yoksa çok büyük cezası var" dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İspanya ve Portekiz'de elektrik krizi: Nedeni bulunamadı.İspanya Başbakanı Sanchez ve Portekiz ... |
 |
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan, bu yıl hac döneminde kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulanacağını, izinsiz ... |
 |
|
 |
 |
|
"İstanbul'un yolunu depremden 5 gün sonra hatırlayabildi..." |
 |
|
 |
k1.jpg) |
|
"Cumhurbaşkanı Mansur Yavaş, Başbakan Ekrem İmamoğlu"...! |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
k1.jpg) |
|
"Cumhurbaşkanı Mansur Yavaş, Başbakan Ekrem İmamoğlu"...! |
 |
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan, bu yıl hac döneminde kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulanacağını, izinsiz ... |
 |
|
 |
 |
|
İspanya ve Portekiz'de elektrik krizi: Nedeni bulunamadı.İspanya Başbakanı Sanchez ve Portekiz ... |
 |
|
 |
 |
|
"İstanbul'un yolunu depremden 5 gün sonra hatırlayabildi..." |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|