Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Yolsuzluğu Belgeledim TRT’DEN ATILDIM"
 Yolsuzluğu Belgeledim TRT’DEN ATILDIM
 
Kurumdaki FETÖ yolsuzluğunu tespit edip ihbar eden Mustafa Aşçı, kaleme aldığı iki kitapta 2005-2011 arasında FETÖ’nün TRT’deki yapılanmasını ve akıl almaz yolsuzluklarını yazdı. Kumpasla TRT’den atılan Aşçı, mahkeme kararıyla kuruma döndü. 43 gün danışmada oturtulduktan sonra yeniden kovuldu. Hâlâ iddialarının arkasında...
 
24.10.2019 - 08:40

'Türkiye Rant Televizyonu' ve ‘Makam Hırsızı'… Masamdaki bu iki kitap 2005-2011 yılları arasında TRT'deki FETÖ yapılanmasını ve inanılmaz meblağlara ulaşan yolsuzlukları belgeleriyle ortaya koyuyor. Şimdi sizi, bu iki kitabın yazarı Mustafa Aşçı ile tanıştırmak istiyorum. Anlattıklarına siz de inanamayacaksınız.

Sözcü'den Özlem Gürses'in Mustafa Aşçı ile yaptığı röportaj şöyle:

Mustafa Aşçı Kahramanmaraşlı. İmam hatip lisesi mezunu. Muhafazakar bir ailenin çocuğu, kendini “AK Partili” olarak tanımlıyor. Bir dönem Tayyip Erdoğan'ın hayranı. 1998'de TRT İstanbul Radyosu'nda işe başlamış. TRT'de yaşanan yolsuzlukları görevi sırasında sürekli olarak rapor etmiş. Sonra ne olduğuna dair iddialarını kendisi anlatıyor…

– 1998 girişlisiniz TRT'ye. 2001'de iktidar el değiştirdi, bunun yansıması oldu mu?

Hayır. Çünkü 2008'e kadar TRT'de Genel Müdürlük vekaleten yürütülüyordu.

– 2008'den sonra neler oldu?

Özellikle dış yapımlar kanalıyla, taşeron işçiler üzerinden sahte faturalar düzenliyorlardı. Biri 500 bin TL bir fatura mesela. Başka biri, 90 milyon TL'lik (Eski parayla 90 trilyon yani) bir reklam ihalesi.  Ortada iş yok, yönetimin bilgisi dahilinde bir yerlere sahte faturalar düzenleniyor, paralar aktarılıyor. Kaynak
aktarımlarının belgeleri var bu kitapta.

– Kime gidiyor paralar?

Sadece şirket isimleri var, Çünkü ticari sicil kayıtlarında adı geçen kişiye ait değildi bu firmalar, arkasında mutlaka bir siyasi isim vardı. Sonunda 2011 yılı ocak ayında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin beni çağırdı. Meseleyi anladım.

– Ne oldu o görüşmede?

Ben, yolsuzlukları anlatıyordum. Birden kendini savunmaya girdi “Ben yapmadım, ben bilmiyorum…” daha sonra beni sorgulamaya başladı “Sen kimsin, neden bunları kurcalıyorsun, sana ne?” diye. Kardeşi başka bir kurumda memurdu, ama TRT'de program yapıyordu. Ben bunu söyleyince, iyice deliye döndü. Çok öfkelendi.

– İbrahim Şahin'le görüşmeden sonra ne oldu?

Benim yolsuzluk olarak belgelediğim evraktan birini benim üzerimde gösterip beni TRT'den attılar!

– Türkiye Rant Televizyonu ve Makam Hırsızı TRT'deki yolsuzlukları belgeleriyle gözler önüne seren iki kitap.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, FETÖ'nün TRT'ye ‘sızarak' büyük bir yapılanma oluşturduğundan bahsediyor. Ama bu yanlış. Çünkü FETÖ, TRT'ye “sızmadı”, “yerleştirildi.” Her iki kitabımda da bunun nasıl gerçekleştiğini anlatıyorum. Bakın bu davada TRT'den sorumlu siyasilere ve bu yapılanmanın başındaki isme de dokunulmadı.

– Anlamadım, yani bu yolsuzlukları sen mi yaptın dediler?

Aynen öyle. “Gerçeğe aykırı belge düzenlemekten, dolandırıcılıktan” işten atıldım. 2 ay sonra da benim talep ettiğim soruşturmayı sonuçlandırıp onu da bana yıktılar. Bir fesih kararı daha çıkartıp hakkımda, yine beni cezalandırdılar!

– Yıllarca işsiz kaldınız..

Dolandırıcılıkla atılan bir insanı kimse kabul etmez, etmedi de… Ailem destekledi, annem babam, ablam… Zaten dar gelirli insanlar, çok zor zamanlar yaşadım. Ağır cezada iki davam vardı, ikisinden de beraat ettim. Bu olaylar sırasında ben hep idari davalar açtım, hepsini kazandım ve TRT'ye göreve geri döndüm. En son Kasım ayında mahkeme kararıyla işe döndüm, 43 gün danışmada misafir koltuklarında oturdum. Sözleşmeli başlattılar ve ocak ayında tekrar attılar. Şu an tekrar dava açtım. Tersanede işçilik yapıyorum şimdi.


BANA BİR İADE-İ İTİBAR BORÇLULAR
TRT eski çalışanı Mustafa Aşçı, şimdi tersanede işçi olarak çalışıyor. Aşçı, Özlem Gürses'e, “Hiç olmamış bir şeyden suçlandım ama hepsinden beraat ettim. Bunu bana yaşatanlar, bir iade-i itibar borçlular” dedi.

ANNEM ÇOK AĞLADI

– Niye vazgeçmediniz? 


Ben nasıl hırsızların safında olacaktım, gözümün önünde devletin kurumu yağmalanıyordu! O dönemde hakkımda haber yaptırdılar, “TRT'deki dolandırıcı” diye. Benim ailem küçük bir kasabada, hemen dedikodular başladı. Ben hayatımda annemi ilk defa o zaman hüngür hüngür ağlarken gördüm. Kendilerine Müslüman diyenlerin hiç bu kadar zalim olabileceklerini düşünmemiştim. Hepsinden beraat ettim. Bana bir iade-i itibar borçlular.

– Kitaplarınızda adı geçen yöneticiler şimdi nerede?

Hepsi FETÖ'den cezaevine girdi. Zaten çoğu KPSS'de çalınan sorularla yerleşen kişiler. Benim hakkımdaki fesih kararlarında imzası bulunanların FETÖ'cü olduğu anlaşıldı. Müfettişler, teftiş kurulu başkanları, tamamı cezaevinde şu anda.

– Onlar gelince ne değişti TRT'de?

Önce TRT'nin kendi personelini emekliliğe teşvik ettiler. Sonra kendi ekiplerini aldılar, kitapta var belgesi. Böylelikle cemaati TRT'ye yerleştirdiler. Cemaatin öncelikli amacı haber kaynaklarını ele geçirmekti. O nedenle işe TRT Haber ile başladılar.

TRT'nin 7 kıtaya haber yapan bir haberleşme ağı var. Böylece cemaatin de haberleşmesi çok kolaylaştı. 2010 yılı sonralarına doğru bu proje bitmişti. Bu kez iki grup arasında şiddetli bir rant kavgası başladı..



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trupm'tan 2 Gazeteye Ambargo

Kansere Yakalanan Sunucu Dua İstedi

Çölşaşan'dan Erdoğan'a Sigara Desteği
»  Ahmet Hakan'ın Programında Olay
»  Meclis Dergisi Tartışma Konusu Oldu
»  Dilipak:Trump’ın İpiyle Kuyuya İnilmez
»  TELE 1'den Yeni Transfer
»  Ödüllü Gazeteci Ameliyat Oldu
»  Kanal D NTV'ye Kız Verdi
»  "İmamoğlu İsyanda Haklı"
»  Mithat Bereket GazeteciliğiNeden Bıraktı
»  DHA'ya Karşı SAHA'!yı Kurdular
»  Canlı Yayında Birbirlerine Girdiler
»  Sabah Gazetesinde Hareketli Günler
»  Akşam Yazarından Üzücü Haber
»  Fatih Altaylı'dan Dikkat Çeken Yorum
»  Dilipak: Bu Coğrafya Kıyamet Coğrafyası
»  Gazeteci Adnan Çağlayan Yaşamını Yitirdi
»  "Basın ve İfade Özgürlüğünde Batıyoruz"
»  'RTÜK Başkanını Görevden Al' Başvurusu
»  Twitter'den TRT World Sansür
»  Sınırdaki Gazetecilere Kıyafet Uyarısı
»  Emin Çölaşan Hakkında Olay Sözler
»  Trump Muhalif Gazeteciyi Kovdurdu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.