Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Üçüncü Dünya Savaşı Başladı"!
 Üçüncü Dünya Savaşı Başladı !
 
Batı'yı Ukrayna’ya destek konusunda uyaran Putin’in akıl hocası Aleksandr Dugin “Üçüncü Dünya Savaşı başladı ve şu an ilk aşamasındayız." dedi. Dugin, NATO'nun Rusya'ya saldırması halinde yok oluş gününün kaçınılmaz olduğunu söyledi.
 
4.3.2024 - 07:20

Ukrayna-Rusya savaşı 3’üncü yılı geride bırakırken sahadaki durum küresel barış için ciddi risk arz ediyor. Özellikle son dönemde hem savaşın tarafları hem de bu iki ülkeye ayrı ayrı destek veren liderlerin, mesajları tansiyonu daha da yükseltti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna’ya asker gönderme konusunu gündeme taşıyıp Avrupa ve NATO’ya “Bu ihtimali göz ardı etmeyelim” çağrısında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer gücüne dikkat çekerek Macron’a cevap verdi, Batı’yı da “Bölgeden uzak durun” diyerek tehdit etti. Putin’in “akıl hocası” olarak bilinen Stratejist Aleksandr Dugin, tarafların restleşmesini, dünyanın hangi yöne gittiğini ve Türkiye’nin savaş karşısında aldığı pozisyonu yorumladı.

BİR KIVILCIM YETERLİ

“Nükleer savaşa biz hiçbir zaman bu kadar yakın olmadık” diyen Dugin, şöyle devam etti: Şu anda kutuplar arası bir savaş yaşanıyor. Bu savaş, Batı’nın korumaya çalıştığı tek kutuplu dünya düzeni ile çok kutuplu sistem arasında... Çatışmanın hatları ise Ukrayna, Filistin ve Tayvan’dır. Afrika ve G.Amerika’da da yeni cephe açılabilir. Yeni bir dünya düzeninin oluşum aşamasındayız. Bu süreç sıcak çatışmalara sahne oluyor. En kötüsü ise bizim şu an nükleer savaş riskiyle karşı karşıya olmamız. Rusya’nın şehirlerine yönelik saldırılar her an nükleer savaşı başlatabilir.

DİPLOMASİ KAPISI KAPANDI

Bu savaşta sadece taktik nükleer silahlara değil, stratejik nükleer silahlara da başvurulacak. Eğer Ukrayna’yı konvansiyonel savaşta yenemezsek, bu doğrudan nükleer savaşın başlaması anlamına gelecek ki biz zaten Ukrayna’nın tamamında kontrolü ele geçirinceye dek durmayı düşünmüyoruz. Artık bundan sonra hiçbir diplomatik çözüm yolu bizi bu hedefimizden alıkoyamaz. Dolayısıyla bugün her kim Ukrayna’ya silah tedarik ediyorsa, nükleer savaş riskini artırdığının farkında olmalı.

Üçüncü dünya savaşı bir anlamda başlamış durumda. Sadece bunun ilk aşamasındayız. Nükleer savaşa da hiçbir zaman bu kadar yakın olmadık. NATO yöneticileri attıkları adımların nükleer trajediye yol açabileceğini anlamıyor. Rusya’ya saldırmak dünyanın yok oluşudur. NATO şu anki politikasını devam ettirirse bu korkunç gün kaçınılmaz olur.Aleksandr DuginAleksandr Dugin

BATI’YI TÜRKİYE DURDURSUN

Putin’in Türkiye ziyareti ertelendi ancak bu iptal edildiği anlamına gelmiyor. Rusya’daki devlet başkanlığı seçimlerinin ardından ziyaretin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Türkiye tarafsız bir duruş sergiliyor. Ankara ile ilişkiler, güvenliğimiz ve stratejimiz açısından oldukça önemli. Türkiye’nin müttefikimiz olmaması kötü ancak diğer taraftan açık bir şekilde Batı cephesinde yer almaması da iyidir. Batı’nın artık tamamen sorumluluk bilincini kaybettiğini görüyoruz. O hâlde Türkiye, onları durdursun.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İsrail Yardım Bekleyen Sivilleri Vurdu

Anketlere Göre Trump, Biden'e Fark Attı

İsrail Ateşkesi Kabul Etti
»  Avrupa Parlamentosu'nda Skandal Oylama
»  İsrail'dan Yardım Kuyruğunda Katliam!
»  Trump'a Şok:Başkanlık Katılamaz
»  ABD Biden'ın Sağlığını Tartışıyor
»  Hayat Pahalılığı Yunanista'a Karıştırdı
»  ABD'den Netanyahu'ya Operasyon Resti!
»  Eski Avusturya Başbakanı'na Şok
»  Joe Biden'a 'Yapay Zeka Numarası'
»  ABD: Hayal Kırıklığına Uğradık
»  ABD'de Yeni Anket:Trump mı Biden mı?
»  ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getiriyor
»  Trump'a Dolandırıcılık Cezası
»  İsrail Nasır Hastanesini Vurdu
»  Netanyahu Resmen Çıldırdı
»  Terörist İsrail'den 'Refah'ta Katliam
»  ABD'den Bağdat'ta Saldırı
»  Aliyev Seçimleri Yüzde 92 Oy İle Kazandı
»  Biden'ın Yerine Michelle Obama İdddası
»  Netanyahu'dan Gazze Açıklaması
»  İngiltere Kralı Kansere Yakalandı
»  ABD'den Orta Doğu'ya Hava Harekatı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.