Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4421
EURO
38,2819
IMKB
9.609,000
ALTIN
3.379,900
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
15 BİN AİLE FİŞLENDİK TEDİRGİNLİĞİ YAŞIYOR
15 BİN AİLE FİŞLENDİK TEDİRGİNLİĞİ YAŞIYOR
 
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD yapılan baskını ve dernekten burs alan 15 bin öğrencinin akıbetini Meclis gündemine taşıdı.
 
26.8.2009 - 00:05
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Ergenekon soruşturması kapsamında baskın yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden burs alan çocukların fişlendiği kaygısını taşıdığını vurguladı.

Özbolat, ÇYDD'nin 20 yıl önce Atatürk İlke ve Devrimlerini korumak ve geliştirmek, toplumumu Atatürk'ün çağdaş uygarlık idealine daha da yakınlaştırmak amacıyla kurulduğunun altını çizerek, "Bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün ülke genelinde 96 şubesi olan dernek, özellikle kırsal kesimdeki eğitim projeleriyle ülkemiz eğitimine büyük katkılarda bulunmuştur. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, okullaşma oranının düşük olduğu bölgelerde okul yapımı, öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesi için yurtlar yapılması, okullarımıza kitap araç-gereç desteği, okul öncesi eğitimin desteklenmesi, işsiz lise mezunları için çeşitli meslek edindirme kurslarının açılması, yoksul öğrencilere burs olanakları sağlanması gibi çok büyük projeler bu seçkin derneğin eğitimi yaşamımıza katkılarının bazılarıdır" dedi.

ÇYDD'ye Ergenekon soruşturması kapsamında baskın yapıldığını hatırlatan Özbolat, "Dernekten burs alan 15 bin öğrenci terör örgütleri ile bağlantılı mı?" soruşturmasına uğratıldığının altını çizerek, şu soruların yanıtını istedi: "Bu açıklamaların ışığında bu girişimler gelir tamamen hayırsever vatandaşların bağışı olan bu seçkin derneğin gelir kaynaklarını azaltmayacak mıdır?
Şu an 15 bin aile çocuğumuz fişlendi kaygısını taşımaktadır. Bu gençlerin ailelerini rahatlatacak bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
Derneğin faaliyetlerini engellemeye yönelik bu türden girişimler sonucu ortaya çıkacak eğitim ve yatırım zararlarını nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?
İleride hayata atılacak bu gençlerin güvenlik soruşturmalarında hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı garantisi verilebilecek mi" ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAMU ÇALIŞANLARINDAN PROTESTO

KABLOSUZ ŞARJ CİHAZI

"SÜPER SAVCI" EVLENİYOR
»  GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMADI
»  EMEK'İN SİLAHLARININ GÖRÜNTÜSÜ DAVA DOSYASINDA
»  "CUMHURİYET GAZETESİ'Nİ BEN BOMBALATTIM"
»  MÜSLÜM BABA EZANI 3 SAAT'TE OKUDU
»  KÜRT AÇILIMINI SORDU GÖZALTINA ALINDI
»  YÜCEL ÇAKMAKLI'YA SON GÖREV
»  ZİRAAT BANKASI KPSS'SİZ ELEMAN ALACAK
»  OBEZ'E AMELİYAT DEVLETTEN!
»  DTP'Lİ KADINLAR 'KÜRT AÇILIMI'NI ELEŞİRDİ
»  ŞEHİT ERİN CENAZESİ'NDE KADIN SUBAYLAR SAF TUTTU
»  TANIMADIĞINIZ KİŞİYE KAPI AÇARSANIZ BÖYLE OLURSUNUZ
»  BELEDİYE 50 BİN MEŞEYİ BÖYLE YOK ETTİ
»  "ALLAHTAN KORK İMANSIZ"
»  AKP'Lİ BELEDİYE'YE HACİZ ŞOKU!
»  MİLYONERDİ ŞİMDİ ÇÖP TOPLUYOR
»  13 KİŞİYİ ISIRAN KURTLAR KUDUZ ÇIKTI
»  UCUZ KONUT İZDİHAMI!
»  GENÇ MUCİTLERİN İCATLARI HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK
»  ANTEP BAKLAVASI ULUSLARARASI ALANDA TESCİLLENDİ
»  BALIKÇILARIN YENİ KORKUSU
»  5 YILDA 13 BİN ÇOCUK, SUÇ İŞLEYİP CEZAEVİNE GİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.