Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2736
EURO
37,4853
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.928,190
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
200 TERÖRİST SINIRDAN NASIL SIZDI?
200 TERÖRİST SINIRDAN NASIL SIZDI?
 
Sınır ötesine hazır ve sınırda teyakkuzdayken, 200 PKK'lı sınırımızı geçip, saatlerce yürüyüp, köprüyü uçurup, birliğimize nasıl saldırabiliyor?
 
22.10.2007 - 09:30

Şamil Tayyar/Star

200 terörist sınırdan nasıl sızdı?

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırıya tepkilerimizi ortaya koyarken, bu soruyu cevapsız bırakamayız. Eğer bu soruyu görmezlikten gelirsek, inanın, vatana en büyük ihaneti işte o zaman yapmış oluruz.

Acımız büyük, öfke doluyuz. Ama şehitlerimizin ardından gözyaşı dökerken artık zaaflarımızı, hatalarımızı da konuşmalıyız. İlker Başbuğ Paşa'nın terörle mücadelede geride bıraktığımız 23 yılda terör örgütüne katılımı önleyemediklerine dair yaptığı öz eleştiri, tüm yönleriyle geliştirilmelidir.

Bu konuya birkaç gün sonra girmeyi düşünüyordum ama kimi emekli asker, siyasi ve köşe yazarlarının TV ekranlarına çıkıp ' Tezkere hemen uygulanmadığı için PKK'ya cesaret verildi' türünden yaptığı sorumsuz açıklamalar yüzünden takvimi erkene aldım.

Allah aşkına, sınıra 2 kilometre mesafedeki Dağlıca mevkiindeki askeri birliğe saldırının tezkereyle ne alakası var?

Bakın; Şu an hali hazırda Kuzey Irak'ta iki tabur askerimiz var. Ağırlıklı olarak istihbarat amaçlı bölgede bulunuyorlar. Daha önce asker sayımız 5 bini geçiyordu. Bu çuval hadisesinden sonra asker sayımız iyice azaldı.

Diğer taraftan binlerce askerimiz, tankımız, topumuz sınıra sevk edilmiş durumda. Tüm Irak sınırı boyunca teyakkuz halindeyiz. Uçak ve helikopterlerle operasyon bölgeleri sürekli taranıyor.

Ama bir grup hain gece yarısı sınırdan içeri giriyor, askeri birlikler arasındaki bağlantıyı koparmak için önce Dağlıca köprüsünü havaya uçuruyor, sonra aynı bölgedeki askeri birliğe ağır silahlarla saatlerce saldırıyor.

Bu durumda sormak lazım: Sınırda teyakkuzda olduğumuz, sınır ötesi operasyona hazırlandığımız sırada bir grup teröristin Kuzey Irak'taki kamplardan kalkıp saatlerce dağda yürüyerek sınırdan iki kilometre içeri sızıp bu eylemi gerçekleştirmiş olması nasıl izah edilebilir?

Eminim ki, bu soru, Hakkari'den acı haberi ilk duyduğumuzda herkesin zihnini kurcalamıştır. Bana gelen telefonlar ve elektronik mesajlardan bunu anlıyorum.

Elbette hainlerle görülecek hesabımız var ama kendi sınırımızı koruyamazken sınır ötesi tezkerenin arkasına sığınmak kime ne yarar sağlar?

Adını açıkça koyalım: Maalesef Türkiye, çok ciddi istihbarat zaafının pençesindedir. Sorumlu kimler? İster MİT, ister askeri istihbarat veya JİTEM, kimse sorumlu onlar da hesap vermelidir.

PKK'yı ve İmralı sakinini, Türkiye'nin başına bela eden de zaten istihbarat kuruluşlarımız içindeki kimi vatanseverler (!) değil mi?

Bakın, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Haberx haber portalından Hülya Okur'un ' PKK ve Abdullah Öcalan hangi derin devletin kucağında büyüdü?' sorusunu cevaplandırırken ne diyor: 'Herkesin kucağında büyüdü. Bebek yaşamaya başlayınca çok anne, baba çıkar ortaya. Çok anası, babası olan, tamamen diğer servislerin hizmetinde taşeronluk yapıyor.'

Acı bir itiraf değil mi?

Üç beş gazetecinin telefonlarını dinlemeyi, etkin ve yüksek tirajlı gazetelere muhbir yerleştirmeyi maharet sananlar, İmralı sakininin doğumuna katkıda bulunanlar şimdi teröristleri uzaktan izliyorlar.

Terörle mücadelede daha etkin sonuçlar almak istiyorsak, istihbarat kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ve operasyonel gücünün arttırılması zorunludur. Hırsızı yakalamalıyız tamam, ama önce kapı ve pencereleri kapatalım. Acı ama gerçek; Bu istihbaratla yola çıkılmaz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'NİN KAPATILMA DAVASI NEDEN KARARA BAĞLANMADI

CUMHURİYET GAZETESİ'NDE DERİN İŞLER

DÜNYA TELAŞA KAPILDI
»  İŞTE KAHRAMAN MEHMETÇİKLER
»  İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN MİNİBÜS
»  GÖNÜL:"PKK'NIN ELİNDE REHİNE YOK"
»  REFERANDUM'UN KATILIMI DÜŞÜK, EVET'İ YÜKSEK
»  "ABD, BİRKAÇ GÜN SÜRE İSTEDİ"
»  TALABANİ'NİN SÖZLERİ ERDOĞAN'I TATMİN ETMEDİ
»  TALABANİ'NİN PAÇALARI TUTUŞTU
»  REFERANDUM SONUÇLARI ERDOĞAN'I SEVİNDİRDİ
»  TERÖR ZİRVESİNDENDEN KARARLILIK ÇIKTI
»  ANKARA'DA YURTTA KALAN KIZLARDAN TERÖR PROTESTOSU
»  CEZAEVİ'NDE TERÖRE LANET EYLEMİ
»  TÜRKİYE'Yİ KORKUTAN ÖFKE
»  "SANDIĞA DEĞİL, SINIRA"
»  ÜLKÜ OCAKLARINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
»  SEZER VE EŞİ REFERANDUM'DA OY KULLANMADI
»  BUSH: "PKK SALDIRILARI KABUL EDİLEMEZ, HEMEN DURMALI"
»  HÜKÜMETTEN MEDYA'YA BÜYÜK ÖFKE
»  REFERANDUM'DA 'EVET' AÇIK ARA
»  "BAYRAĞA SARILI OLARAK GERİ DÖNECEĞİM"
»  ŞEHİT HABERLERİ ÜZERİNE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
»  32 TERÖRİST İMHA EDİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.