Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2769
EURO
37,6542
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.918,460
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
3.DÜNYA SAVAŞI KAPIMIZDA
3.DÜNYA SAVAŞI KAPIMIZDA
 
Ortadoğu Uzmanı Ahmet Reis Yılmaz, “Türkiye, hükümet ve askeri ile kapısına dayanan yeni bir dünya savaşı tehlikesine karşı kendi master planlarını hızla oluşturmak zorundadır. Aksi halde mevcudu koruyamayız” dedi
 
26.12.2007 - 00:05

Belirsizliklerle dolu Ortadoğu coğrafyası adeta küresel güçlerin satranç alanı gibi. Kimi etkinliğini daha da artırma peşinde, kimi mevcut sınırları kendi haritalarına uydurma planları yapıyor. Türkiye ise, tüm bu hesaplardan en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor.

Ortadoğu Uzmanı Ahmet Reis Yılmaz ile mevcut tabloyu ve geleceği konuştuk. Yılmaz’ın Türkiye ve bölgeden yola çıkarak dünya geneliyle ilgili yaptığı tespitler ise oldukça çarpıcı.İşte, çarpıcı açıklamalar:

Türkiye ateşin tam ortasında 

Şu an sıcak çatışma alanlarının yanı başında bulunan Türkiye’nin durumunu nasıl görüyorsunuz?

Türkiye gelişen süreçte herhangi bir politika üretememiştir. Ne yazık ki; muhtemel savaşlara henüz hazır bir görüntü vermemektedir. PKK terörü, arkadaki büyük güç ve tehlikeleri örtmekte ve kamuoyunu yanılgıya düşürerek hedef saptırmakta ve Türkiye’ye de gelecek açısından hem zaman hem de enerji kaybettirmektedir.Türkiye, acilen askeri bütçesini revize edip hızla kendisini PKK’ya değil, gerisindeki kaosa ve bölgesel gelişmelere hazır duruma getirmelidir. Türkiye ateşin kenarında kıyısında değil, tam ortasındadır. Buna rağmen, gelecek 10 yılı şekillendirecek ve sonrasını da belirleyecek yegane güçtür.

t Siyasi açıdan bakınca, Türkiye politikalarını gerektiği gibi devreye sokabiliyor mu?

Hükümet, ABD ve İsrail’i Kürtler ile işbirliğine terk etti ve sonrasındaki gelişmelere de razı olmak zorunda kaldı. Bu tarihi bir hata. Tabana dayalı politikalar yerine, ülke menfaatlerini koruyan cesaretli politikalar geliştirilmeliydi. Apo’nun Şam’dan getirildiği yıllarda PKK terörünün Bekaa’dan beslendiği ve Fransa ile organize PKK terörünün, bugün komşu dediğimiz bazı ülkelerle büyütüldüğü çabuk unutuldu. Bir devletin hafızası bu kadar zayıf olmamalı. İran’ın arkasındaki gücün Çin olduğu ve Çin destekli bir Şia’nın bölgesel üstünlüğü ele geçirmesi Türkiye’yi ileriki yıllarda Çin ve Şia’nın hedefi haline sokması ihtimalinin yüksekliği gözlerden kaçmamalı. Bu süreçte hata yapan yalnızca hükümet değil, ABD ve İsrail de olmuştur. Onların Kuzey Irak hesapları telafisi olmayacak bir hatadır. ABD ve güçlü ABD Yahudilerince ısrarla Kürtler üzerine kurulu Irak politikası, İsrail’in geleceği için en büyük tehlikedir.Bu plan, Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda revize edilmek zorundadır. Aksi durumda kuzeyde, hangi şart altında olursa olsun kurulması muhtemel bir Kürt yapısı, İsrail ile Türkiye arasına onarılması imkansız sorunlar açmakla kalmayıp, gelecek nesiller arasına tamiri mümkün olmayacak sıkıntılar bırakabilir. Oradaki oluşabilecek Kürt devleti ya da ona benzer bir başka yapı, Türkiye için hep hastalık unsuru olacaktır ve bunun müsebbibi olarak her zaman İsrail görülecektir. İsrail bir tercih yapmalı ve bu tercihini de ABD’ye kabul ettirmelidir. İsrail’in varlığında Türkiye’nin menfaatleri esas teşkil etmek zorundadır. Bu işin doğası gereğidir.

Türkiye’siz yapamazlar

ABD, Yahudileri rüzgara karşı yürümeye çalışmaktadırlar. Bu çetin yürüyüşün ağır sonuçlarını ABD’de 300 metre yükseklikteki kulelerde oturan para baronları Yahudiler değil, İsrail de kendi halinde yaşam mücadelesi veren İsrail halkı olacaktır. Eğer ABD ve ABD Yahudileri ısrarla Türkiye’nin bölgesel menfaatlerini göz ardı etmeye devam ederlerse Ortadoğu’da İsrail’in son ve en güçlü oksijen kaynağı olan Türkiye vanasını kendi elleri ile kapatmanın yolunu açmış olurlar. İki ülkenin de anlaması gereken en önemli husus, arkasına Çin’in belki ilave Rusya’nın da geçebileceği İran ve Suriye’ye karşı 3 tane peşmerge ve kocamış Avrupalılar ile baş edemeyeceğidir. Bu daha baştan çürük ve sakat bir düşüncedir. Aynı şekilde Türkiye de politikalarını gözden geçirmek zorundadır. Türkiye’nin menfaatleri en üst seviyede korunacak projeler üretilip bu projelerin uluslar arası siyaset arenasında güçlü bir şekilde pazarlanması artık bir zorunluluktur.

  • Yılın işadamı

    2005 yılında İsrail’de ‘Yılın İşadamı’ seçilerek büyük başarı kazanan Ahmet Reis Yılmaz, gelişmeleri bir yandan “Ekonomist” gözlüğüyle, diğer yandan “Ortadoğu Uzmanı” kimliğiyle değerlendirdi. “Türkiye ateşin tam ortasında. Buna rağmen gelecek 10 yılı şekillendirecek ve sonrasını da belirleyecek yegane güç” diyen Yılmaz’a göre bunun için formülü de oldukça açık: “Türkiye, planların bir parçası olmaktan vazgeçmeli, bizzat plan yapıcı bir ülke rolü üstlenmeli...”

  • Planlar hazırlanmalı

    Türkİye’nİn, hükümet ve askeri ile kapısına dayanan yeni bir dünya savaşı tehlikesine karşı kendi master planlarını hızla oluşturmak zorunda olduğunu söyleyen Ahmet Reis Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Aksi takdirde bizim yutmamız gereken hazır parçalarımız sağımızda solumuzda dururken mevcudu da koruyamaz duruma düşmemiz kaçınılmaz olacaktır. Benim tanıdığım İsrail, ABD’yi de yok etme pahasına yanı başında palazlanmış olan bu İran ve sıkıntı verecek bir Suriye ile asla yaşamayacaktır. Bunun adına ne derseniz deyin; ama en uygun isim, olması muhtemel ve o kadar da yakın olan, neticesini ise yüce Türk Milleti’nin belirleyeceği bir 3. Dünya Savaşı’dır.”
    Tercüman


  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    GÜL,4 REKTÖRÜN ATAMASINI İMZALADI!

    "HÜLYA AVŞAR, HAFIZASINI KAYBETTİ"

    İSTANBUL SEFAKÖY'DE PATLAMA
    »  AYSEL TUĞLUK'UN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
    »  ŞIRNAK'TA OPERASYON, 2'Sİ KADIN, 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
    »  GÜL, BUSH'UN DAVETLESİ OLARAK 6 OCAK'TA ABD'YE GİDİYOR
    »  DTP'Lİ ALINAK ,ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT'I BM'YE ŞİKAYET ETTİ
    »  ERDOĞAN, ABD'DEKİ TORUN ZİYARETİNİ CEBİNDEN ÖDEMİŞ
    »  CHP'DE MUHALİFLERİN YENİ KOZU İLHAN KESİCİ
    »  GENELKURMAY'DAN ŞOK GÖRÜNTÜLER
    »  GÜL: BATI SEVRİ DAYATIYOR
    »  GENELKURMAY SARIKAMIŞ ŞAVAŞINA SON NOKTAYI KOYDU
    »  SUUDİ KRALI GÜL'ÜN EŞİNE HEDİYE VERDİ Mİ?
    »  KÜRT LİDERLERE ÇOK SERT YANIT
    »  ADALET BAKANI M.ALİ ŞAHİN AF KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ.
    »  BU DA ADNAN HOCAYA KIYAK...!
    »  ÇİÇEK: "OPERASYONLAR SÜRDÜRÜLECEK"
    »  GABAR VE ÇIRAV 'A BOMBA YAĞIYOR
    »  KARDAK 'TA GERGİN SAATLER
    »  FAZIL SAY'I HAKERET VE KÜFÜR YAĞMURUNA TUTTULAR..
    »  NÜFUS KAYDINI BİLDİRMEYENİN CANI YANACAK
    »  GÖKTÜRK, TÜRKSAT'I NASIL VURDU..?
    »  CİA, TÜRKİYE'DE OPERASYON YAPIYOR MU?
    »  ERBAKAN HOCA'YI KARŞI OLDUĞU FAİZ YAKTI
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.