Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
30 DELİLİ AZ SAYAN O KAFALAR
30 DELİLİ AZ SAYAN O KAFALAR
 
Yandaş medyanın kafaları karıştırmak için 400 delilden 30'unun kabul edilmesini nasıl çarpıtttıklarını Can Ataklı bakın nasıl yazdı. Anayasa Mahkemesi’nin türban ve kapatma davasıyla ilgili gerekçeli kararları bir anlamda Anayasa Mahkemesi’ne saldırının gerekçesi olarak kullanıldı.
 
28.10.2008 - 05:05

CAN ATAKLI

30 delil az mı geldi?

Sevgili okurlar geçen haftayı her alanda hareketli geçirdik. Bir taraftan terör olayları ile Güneydoğu’daki bazı kitlesel gösteriler ve çatışmalar, bir taraftan Ergenekon davası, öte yandan ekonomik kriz ve son olarak da hem türban hem de AKP’yi kapatma davası ile ilgili gerekçeli kararlar gündemin tartışılan konularıydı.

Gerekçe bahaneleri

Anayasa Mahkemesi’nin türban ve kapatma davasıyla ilgili gerekçeli kararları bir anlamda Anayasa Mahkemesi’ne saldırının gerekçesi olarak kullanıldı. AKP bir taraftan Anayasa Mahkemesi’nin kararını alkışlarken diğer taraftan da Yüce Mahkeme’yi halkın gözünden düşürmek için elinden geleni yaptı.

Deliller daha çok olsaydı

Ancak Anayasa Mahkemesi’ne ve aslında davayı açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na saldırıya geçenler, ortaya konan delillerin büyük bölümünün kayda değer bulunmamış olmasını dillerine dolayarak alay ettiler. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın AKP’nin laikliğe aykırı eylemlerin odak noktası olduğunu ilerin sürerken 400’e yakın delil sunması ama Anayasa Mahkemesi’nin bunlardan 30’unu dikkate alması adeta zafer naraları ile kutlandı.

Oysa biri de yeter

Önemli olan AKP’nin veya bir başka partinin Anayasa’yı ihlal etmesidir. Bunun için yüzlerce delile gerek yok ki. Öyle bir delildir ki tek başına bile yeterli olur. 400 delil ortaya konması ama bunlardan sadece 30’unun kabul edilmesi AKP’yi laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmaktan kurtarmaz. Sadece savcının Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi düşünmediğini ortaya koyar ki, bunun da bir anlamı yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nin 10 üyesi 30 delile dayanarak partiyi odak ilan etti zaten.

Tartışmanın yanlış yönü

Bu arada tartışmaların dikkat çekici bir başka noktası ise özellikle AKP ve yandaşı kesimlerin gerekçeli karardaki muhalefet şerhleri üzerine yoğunlaşması. Sadece Başkan Haşim Kılıç’ın ve Sacit Adalı’nın görüşleri öne çıkarılmak istendi. Buna karşın kapatma kararı alınmasını isteyen 6 üyenin söyledikleri AKP açısından hiç de iç açıcı değil. Kısa bir süre öncesine kadar “günah” gerekçesiyle evinde televizyon bile seyretmeyen bir Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın bu konudaki “şerhi”nin bir anlamı olmadığını düşünüyorum..

Bu bir son olmaz

Sevgili okurlar Anayasa Mahkemesi’nin hem türban hem de kapatma davası ile ilgili gerekçeli kararları önümüzdeki günlerde AKP iktidarının özellikle de Başbakan Erdoğan’ın canını çok sıkabilir. Anayasa Mahkemesi partiye sadece para cezası verdi ama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AKP’nin odak olmasında sorumlu gördüğü kişiler için şahsi cezalar da isteyebilir. Başsavcı, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak başta Erdoğan olmak üzere suçlanan 11 kişinin parti üyeliğinin düşürülmesini isteyebilir. AKP adına sonuç değişmez ama yeni bir siyasi sıkıntı ve tartışma yaşayabiliriz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


“SAVCI ÖZ DURUŞMAYI İZLİYOR” İDDİASI

ERDOĞAN, ABD'YE GİDİYOR

AKP'YE BİR ŞOK HABER DAHA
»  MHP, KÜRESEL KRİZ KOMİSYONU KURDU
»  MHP, KÜRESEL KRİ
»  BAŞSAVCI'DAN TAHRİFAT İDDİASINA SERT YANIT
»  PERİNÇEK: 'SAVCI YALAN SÖYLÜYOR' DEDİ, FIRÇAYI YEDİ
»  DTP'Lİ VEKİLLER OTURMA EYLEMİNDE
»  İLHAN SELÇUK: “HER ŞEY ÇÜRÜMÜŞ”
»  ANKARA'DA AKP EYLEMİ, 27 GÖZALTI
»  MAHKEME'DEN ENGİN CEBER YASAĞI
»  ERGENEKON'DA İDDİANAME OKUMA MARATONU BAŞLADI
»  "PKK'DA DERİN DEVLETİ TEMSİL EDEN İŞSİZLER VAR"
»  "AKTÜTÜN'DE ASKER GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPTI"
»  ERGENEKON SANIKLARI İŞSİZ KALIYOR
»  BİR HARİTA SKANDALI DAHA
»  HACI ADAYLARINA GSM KARTI
»  KURBAN BEDELLERİ AÇIKLANDI
»  ERGENEKON DAVASI'NDA 3. DURUŞMA BAŞLADI
»  DOLAR, GÜNE NASIL BAŞLADI?
»  "ŞEHİTLER ÖLMEZ, YA YAŞARLARSA?"
»  BAŞBAKANLIK'TA İŞKENCE TOPLANTISI
»  CİA, ANKARA'YI VURACAKTI!
»  ANAVATAN'A YENİ VİTRİN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.