Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKANLIK'TA İŞKENCE TOPLANTISI
BAŞBAKANLIK TA İŞKENCE TOPLANTISI
 
Türkiye’de son dönemlerde artan işkence ve kötü muamele iddiaları üzerine Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı,harekete geçti.
 
28.10.2008 - 01:35

Türkiye’de son dönemlerde işkence ve kötü muamele iddialarının artması Başbakanlığı harekete geçirdi. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, artan iddiaları değerlendirmek üzere geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyecek.  Ankara Hakimevi’nde 30 Ekim’de yapılacak olan toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanı sıra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi Üyesi Ömer Atalar, çok sayıda akademisyen ile Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer katılacak.
BİHB Başkanı Prof. Dr. Tahsin Fendoğlu, toplantı için yaptığı çağrıda, Türkiye’de işkence ve her türlü kötü muameleyle “sıfır hoşgörü” politikası çerçevesinde etkin mücadelenin hem mevzuat hem de uygulama düzeyinde kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İşkence ve kötü muamelenin önlenmesine yönelik olarak kabul edilen mevzuatın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaya büyük önem verildiğini belirten Fendoğlu, şöylel dedi:

“AİHS’nin 3. Maddesi ve konuyla ilgili AİHM içtihadı ve bunların Türk Hukuku’na yansımaları hakkında ve başta hakim, savcı ve kolluk kuvveti mensuplarına yönelik olmak üzere insan hakları ve soruşturma teknikleri konusunda çok sayıda eğitim faaliyeti sürdürülmektedir. Yine, bu çerçevede, suç analizi ile suç kovuşturma ve soruşturmasında görevli polisin adli kapasitesi arttırılmaya çalışılmakta, ceza soruşturmalarında evrensel insan haklarına standartlarına uygun olarak modern soruşturma tekniklerinin uygulanması için gerekli tedbirler alınmaya devam edilmektedir”

-“DAHA ETKİN MÜCADALE İÇİN NELER YAPILMALI?”-

Fendoğlu, Türkiye’de her il ve ilçede mevcut bulunan İl ve ilçe İnsan Hakları Kurulları ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları işkence ve kötü muameleyi önlemeye yönelik önemli misyon üstlenerek bu çerçevede faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Bununla birlikte, işkence ve kötü muameleyle mücadelede, gelinen noktada, bu konuyla ilgili evrensel standart ve mekanizmaların ışığında bir durum analizi ve değerlendirilmesinin yapılabilmesi, mevcut mekanizmaların etkinliklerinin gözden geçirilebilmesi, mevzuatta ve uygulamada mevcut eksiklik ve aksaklıkların ve muhtemel çözüm yollarının ortaya konulabilmesi kalıcı bir başarı için oldukça önemlidir. Bu münasebetle Başkanlığımız, 30 Ekim 2008 tarihinde, Ankara Hakimevi’nde, konunun uzmanı Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından temsilciler, akademisyenler, İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları temsilcileri ve konuyla ilgili uluslar arası kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir toplantı yapmayı planlamaktadır. Bu toplantıda ülkemizde işkence ve kötü muamele ile mücadelede durumun gerçekçi bir değerlendirilmesinin yapılarak daha etkin bir mücadele için nelerin yapılması gerektiği ortaya konmaya çalışılacaktır.”

(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CİA, ANKARA'YI VURACAKTI!

ANAVATAN'A YENİ VİTRİN

»  MİLLETVEKİLİ, 38 YILLIK EŞİNDEN BOŞANDI!
»  İNTERNET YASAĞINDA DİGİTÜRK PARMAĞI
»  ABD,2 GEMİ HİBE ETMEK İSTEDİ, BİZ İSTEMEDİK
»  KRİZ TEĞET GEÇMEDİ DELDİ!
»  BAŞKA ERGENEKON’U YAZDIM, KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN!
»  CUMHURİYET KOROSUNA 5 BİN KİŞİ KATILDI
»  "DTP TERÖRLE OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR"
»  BAYKAL,KILIÇDAROĞLU'NU GÖNDERMİYOR!
»  CHP'NİN İSTANBUL İÇİN SÜRPRİZ ADAYI !
»  SOYLU; TÜRKİYE 30 YILDIR ATARİ Mİ OYNUYOR?
»  ABD KONGRE RAPORUNDAKİ ŞOK TÜRKİYE HARİTASI
»  BBP: DEVLETE SALLANAN PARMAK KIRILMALI
»  DTP'LİLER ÇUVALLARLA TAŞ GETİRDİ
»  UYDU FREKANSLARI BU GECE DEĞİŞECEK
»  ERGENEKON DAVASI YARIN DEVAM EDECEK
»  TÜRK: "FİZİKİ SOYKIRIMDAN BAHSETMEDİM"
»  "KRİZ ORTAMINDA IMF'İN İSTEKLERİNE BOYUN EĞEMEYİZ"
»  KUTAN AKP POLİTİKALARINI ELEŞTİREREK VEDA ETTİ
»  MAHKEMEYE ATIŞ SERBEST
»  DEVLETİN ARŞİVİNİ İŞTE BÖYLE SATTILAR
»  JANDARMA'DAN GİZLİ MUHTIRA İDDİASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.