Vancouver- Kanada tarihinin ölü sayısı en yüksek terör saldırısı olan olayın hapisteki tek hükümlüsü İnderjit Singh Reyat, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu özür mektubunda, "Olayda yakınlarını kaybeden herkesten özür diliyorum. Her gün ve her an onlar için dua ediyorum. Kalbim, mahvolmuş bu insanlar için kan ağlıyor" dedi.
Mahkeme Yargıcı Mark McEwan ise mahkumun yıllardır sergilediği 25 kez hüküm giydiği "yalan" furyasına bir yenisini eklediğini belirterek, "Film devam ediyor ama unutmayalım ki bu kişi 329 insanın katili" dedi.
Air India uçağının düşürülmesi
Dünyanın en kanlı terör eylemlerinden birisi olarak kabul edilen Air İndia uçağının bomba ile düşürülmesi, 23 Haziran 1985'te Atlas Okyanusu'nun İrlanda kara sularında meydana geldi. Hindistan Havayollarının Boeing 747 237B tipi Emperor Kanishka isimli 182 sefer sayılı uçağı, Atlas Okyanusu'ndan 31 bin fit (9500 metre) yükseklikte iken, uçaktaki valizlerden birine yerleştirilen bombanın patlaması üzerine infilak etti. Olayda, uçaktaki 82'si çocuk, 22'si mürettebat 329 kişiden kurtulan olmadı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden sadece 131'inin cesedi bulunurken, geri kalanları okyanusta kayboldu.
Japonya'nın Narita Havaalanı'nda aynı gün bir saat arayla meydana gelen bombalama eylemlerinin, Babbar Khalsa isimli ayrılıkçı Sih örgütünce düzenlendiği açıklanmıştı. Babbar Khalsa'nın, Hindistan'ın Pencap eyaletinde Khalistan isimli bağımsız bir devlet kurmak amacında olduğu belirtiliyor.
Saldırı sanıkları olarak tutuklanan Ripudaman Sing Malik ve Ajaib Singh Bagri, mahkemece serbest bırakılmış, İngiltere'de yakalanıp Kanada'ya iade edilen İnderjit Singh Reyat ise savcı ile anlaşarak suçunu itiraf etmişti. Kanada tarihinin en pahalı davalarından biri olan ''Air İndia Davası'' 20 yıl sürmüş ve dava giderleri toplam 130 milyon Kanada dolarını (186.5 milyon TL) bulmuştu. Olay nedeniyle Kanada'da ulusal yas günü ilan edilen 23 Haziranda, her yıl bayraklar yarıya indiriliyor.