Hangar Ayakkabı'dan yapılan açıklamada, şirketin bu sayede hem sezon geçişlerinde makinelerin çalışmasını sürdüreceği, hem de işçi çıkartmanın önüne geçmiş olacağı kaydedildi.
Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, konuyla ilgili değerlendirmesinde, amaçlarının yerli üretimin gücünü herkese göstermek olduğunu vurgulayarak, yıllık 15 milyon çiftlik üretimiyle Türkiye'nin en büyük ayakkabı şirketi olan Hangar Ayakkabı'nın, sezon geçişlerindeki durgunluğu atmak ve bir nebze olsun vatandaşın bütçesine destek olmak amacıyla Şişli mağazasında kiloyla ayakkabı satışı yapma kararı aldığını duyurdu.
'Ayakkabının kiloyla satılabileceğini ispat etmek istiyoruz. Bunu dönemsel olarak büyük mağazalarımızda yapacağız. Sezon geçişlerinde, işlerin azaldığı, kıştan yaza, yazdan kışa geçişlerde diyeceğiz ki; bu ayakkabıları teker teker satmak zor oluyor. Kiloyla satalım, hem üretim devam etsin, hem de vatandaş ayakkabı ihtiyacını gidermiş olsun.'
Bugüne kadar 1 TL;ye ayakkabı sloganıyla vatandaşın mağdur edildiğini savunan Alpaslan Selçuk, 'Buna satış değil, insanı kandırmak denir' dedi.
Hangar Ayakkabı'nın kiloyla kaç çift ayakkabı satacağı konusuna da açıklık getiren Selçuk, şunları kaydetti:
'Bizim amacımız insanları kandırmak değil. Elbette mağazamızın bir bölümünü kiloyla satışa ayıracağız. Fakat kiloyla satacağımız miktar 5 ton olacak. 50-100 çift değil. Yani 3-5 kişiye değil, yüzlerce insana bu fırsatı vermiş olacağız.
Kiloyla satılan bir reyon ayıracağız. Herkese bir sepet doldurma hakkı vereceğiz. Sepette kaç çift var? Diyelim ki 10-15 çift olsun. 5 kilo civarı olacak. Kilosu 5 liradan 5 kilo için 25 lira ödeyecek. Yani 1 çift ayakkabı 2-2.5 liraya gelecek. Hassas terazide gramı gramına tartacağız. Gramı gramına ödeme yapılacak.'
Kiloyla ayakkabı satışının şimdilik 6 büyük mağazada gerçekleştirileceğini anlatan Alpaslan Selçuk, ilki Şişli mağazasında gerçekleşecek olan kiloyla ayakkabı satışının daha sonra Bakırköy, Avcılar, Kartal, Eskişehir ve Adapazarı;nda son bulacağını söyledi.
Kiloyla ayakkabı satışı projesinin kesinlikle reklam amaçlı bir çalışma olmadığını ifade eden Selçuk, bunun reklam amaçlı bir çalışma olmadığını vurguladı.
Selçuk, ayakkabının sezon geçişlerinde elde kalan hammaddelerin bir sezon sonra kullanılamadığını, fabrikalar hazır kalıplarını bağlamışken ve seri üretimdeyken bu işi yaptıklarını belirterek, bu projenin, tüm yan sanayiciler, taban hammaddeciler, suni deri üreticiler, atıl kapasitelerini doldurmak için bu işe iştirak eden bütün firmalarla, birlik ve beraberlikle yapılmış bir çalışma olduğunu kaydetti.
Bugünden itibaren tüm Türkiye;deki Hangar Mağazalarında yeni sezon çizme, bot ve spor ayakkabıların 10 TL'den satışa sunulacağını duyuran Selçuk, satışa sunulan ürünlerin stoklarla sınırlı olmadığını, 15 Şubat 2010 tarihine kadar bu fiyatların geçerli olacağını belirtti.
'Fiyatlardaki yüzde 20 daha ucuza maliyete ulaşmak için ilk çıkışı yine Hangar Ailesi olarak biz yapıyoruz. Çözüm ortaklarımıza kapasitelerimizi daha da artırarak birim maliyetler ve yüksek hammadde tüketimiyle yüzde 20 maliyet düşüşü yapabileceğimizi ispat etmek için bu çalışmaya başlıyoruz.
Bizim yaptığımız hesaplamalarla bu mümkün. Fakat yerli üretici adette üretimi artırmak ve ürettiğini bize satmakta sıkıntı yaşanırsa zarara uğrayacağı düşüncesiyle bu konuya ürkek bakıyor. Biz de kendi üretimimizi bu sisteme sokarak bir şekilde ilk denemeyi yapmış oluyoruz.'