Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2175
EURO
37,8515
IMKB
9.184,000
ALTIN
2.923,030
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
81 İL'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
81 İL DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
 
Türkiye bugün tarihi bir ’sağduyu çağrısı’na tanık olacak. TOBB, TİSK, Kamu-Sen, TESK, TZOB, Hak-İş’in genel başkanları İstanbul’da, bu örgütlerin 81 ildeki örgütleri de bulundukları yerde aynı anda "sağduyu çağrısı" yapacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Siyasi kamplaşmaya hızla gidildiği korkusu var. Küresel kriz fırtınası kapımıza dayandı. Hepimiz sağduyulu olalım" dedi.
 
26.3.2008 - 07:52
TÜRKİYE’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden 7 tanesinin başkanı bugün İstanbul’dan bütün Türkiye’ye "Türkiye için sağduyu çağrısı" yapacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Türk-İş Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar bir araya gelerek 1980’den önceki gibi kamplaşma havası doğduğunu, küresel ekonomik krizin etkilerinin de ülke ekonomisini derinden etkileyebileceğini anlatarak, sağduyu çağrısı yapacak. Aynı anda bu kurumları 81 vilayetteki örgütlerinde de toplantılar yapılacak ve bu sağduyu çağrısının ’tabandan gelen’ bir çağrı olduğu vurgulanacak.

50 MİLYON ADINA: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Birlikte sağduyu çağrısını yapacağımız kurumlar, üyelerinin aileleri de dikkate alınırsa 50-55 milyon kişiyi temsil ediyor. Böylesine büyük bir tabana sahip bir sivil toplum çağrısı yapıyoruz. Çünkü son zamanlarda gündeme yerleşen siyasi gerilim nedeniyle toplumun tamamında kaygı ve endişe var. Bunu örgütlerimizden biz de hissediyoruz" dedi. Türkiye’nin geçmişte kamplaşma, gerilim ve kavgalardan çok büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen TOBB Başkanı şöyle devam etti: "Toplumda ’hızlı bir kamplaşma başladı’ korkusu var. Bu nedenle bizler toplumun bütün kesimlerini, herkesi bu kamplaşmaya ’dur’ demeye ve sağduyulu hareket ederek birlik ve beraberliğimiz korumaya çağırmak istiyoruz."

KRİZİN FIRTINASI VAR: Sağduyu çağrısının bir diğer önemli sebebinin de kamplaşma ve siyasi gerginlik nedeniyle Türkiye ekonomisinin ihtiyacı olan reformların ve yasal düzenlemelerin gündemden düşmesi olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Ülkemiz dışardan gelen bir ekonomik fırtınaya da hızla girebilir. Dışımızdaki bu fırtınanın daha hiç bir şeyini hissetmiş değiliz. Böyle bir küresel krize karşı kendi mevzilerimizi güçlendirmemiz gerekirken, kendi içimizde kavgalara sürükleniyoruz. Bu kavgalar ekonomiye ve krizlere karşı odaklanmamızı engelliyor. Bu nedenle toplumu sağduyuya çağırıyoruz."
http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=5256676
TÜSİAD’dan, TOBB’la sivil toplum buluşması

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) de, son günlerde yaşanan "kutuplaşmayı aşmak" için sivil toplum örgütleriyle görüşüyor. Bu kapsamda ilk görüşme dün akşam İstanbul’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirildi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki TÜSİAD heyeti bugün de Ankara’da sırasıyla TESK, Türk-İş, Hak-İş ve Kamu-Sen başkanlarıyla bir araya gelecek. TÜSİAD Yönetim Kurulu’nun önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, "Kutuplaşmanın ancak demokrasi ve hukuka sarılarak aşılacağını" belirtmiş ve başta iktidar partisi olmak üzere siyasi partiler ve liderleri sağduyuya davet etmişti.

Çağrı aynı zamanda kendimize

TOBB
Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un başkanlar nezdinde yaptığı toplantılarda da tabanda kamplaşmaların olduğunu hissettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "İktidar, muhalefet, bürokrat, işçi, işveren hepimize, kendimiz de çağrı yapıyoruz. Kamplaşmamalıyız. Bakın bu çağrı için bir araya gelebileceğini söyleyen kurumlar normal zamanlarda çıkarları için birbiriyle mücadele eden kurumlardır. Ancak ülkemizin istikrarı için ortak bir platformda bu çağrıyı yapabiliyoruz" dedi.

DİSK: Konu mankeni olmak istemiyoruz

TÜSİAD’ın "uzlaşma" çağrısından hemen sonra yedi meslek örgütü ile STK "sağduyu" çağrısı yapma kararı aldı. Ancak bu "Sağduyu" çağrısında DİSK yer almayacak. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bunun gerekçesini, "Hükümetin bu çağrıyı ciddiye alacağını, verilecek mesajın kıymeti harbiyesi olacağını düşünmüyoruz. Konu mankeni olmak istemiyoruz" diye açıkladı. Çelebi, TOBB öncülüğünde diğer meslek kuruluşlarının katılımıyla AB üyelik süreci kapsamında oluşturulan Karma İstişare Komisyonu’nda (KİK) başlangıçta yer aldıklarını, ancak hiçbir kararın hükümetçe dikkate alınmaması üzerine komisyondan ayrıldıklarını söyledi.

OKSİJEN ÖRGÜTÜ DEĞİLİZ: Platformun diğer üyelerinin temel konulardaki talepleriyle kendileriyle aynı noktada durmadığını belirten Çelebi şunları söyledi: "Bu platformda içtenliği yakalayamadık. Hükümet burada alınan kararları ciddiye almıyor. Tam tersine, göstermelik bir birliktelik olarak görüyor. Kendisi ihtiyaç duyduğu zaman gelip bizden oksijen almaya çalışıyor. Bizler oksijen örgütleri olmamalılıyız. Bu nedenle, konu mankeni olmamak için toplantı için de çağrı almamıza rağmen katılmayacağız."

NET TAVIR YOK: Çelebi, diğer kuruluşların içten olmamaları konusunda örnek sormamız üzerine "Sosyal Güvenlik, sendikalar yasası, işten çıkarmalar gibi temel sendikal haklarla ilgili konularda net tavır alamıyorlar" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENER'E MASON ÖDÜLÜ

"DEVLET ÇÖKMEK ÜZERE"

KIBRIS RUM KESİMİ BÜYÜKANIT'TAN RAHATSIZ OLDU..!
»  CHENEY, BARZANİ'DEN MESAJ GETİRMİŞ
»  ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA
»  PERİNÇEK'E RUSLAR SAHİP ÇIKTI
»  İŞÇİ PARTİSİ GENEL SEKRETERİDE GÖZALTINA ALINDI
»  "ORDU VE YARGIYA OPERASYON YAPACAKLAR"
»  ERDOĞAN: İLHAN SELÇUK KENDİ GAZETESİ'NE BAKSIN
»  KİLİT ALBAY GÖREVDEN ALINDI
»  BAKAN'DAN MUHALEFETE, SOSYOL GÜVENLİK İKNA TURLARI
»  OPERASYONA ERGENEKON İSMİNİ KİM VERDİ?
»  "ERGENEKON BİLGİLERİNİ BASINA SIZDIRAN KİMLER"
»  "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, AKP'Yİ KURTARMA OPERASYONU"
»  DTP MECLİS GRUBUNDA ŞOK GÖZALTI
»  "CANİ TAKİP EDER GİBİ BİLİM ADAMLARININ EVLERİ BASILDI"
»  ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE JET VE SERT YANIT
»  BAFRASPOR'A SİLAHLI SALDIRI, 2 ÖLÜ 1 YARALI
»  BAKAN GÜNAY'DAN MHP'Lİ VURAL'A: "YALANCI"
»  YARGITAY'DAN DTP'Lİ VEKİLLER İÇİN ŞOK KARAR
»  KEMAL ALEMDAROĞLU, HASTANEYE KALDIRILDI
»  BAKANIN, ŞARAP KADEHİNDEN KURTULMA TAKTİĞİ
»  "BAŞBAKAN, ÇETELERİN ARKASINA SIĞINMASIN"
»  GÖKÇEK, HAZİNEYE OLAN 4 MİLYAR YTL BORCUNU ÖDEMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.