Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1268
EURO
37,9981
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AB, TÜRKİYE'Yİ TUZAĞA MI DÜŞÜRDÜ?
AB, TÜRKİYE Yİ TUZAĞA MI DÜŞÜRDÜ?
 
AB'nin Türkiye ile müzakereleri askıya alma kararı dünyada geniş yankı buldu. İngiliz basını,durdurulmayı "sürpriz" olarak niteledi.
 
30.11.2006 - 16:59

AB'nin Türkiye ile müzakereleri askıya alma kararı dünyada geniş yankı buldu. İngiliz basını, AB Komisyonu’nun Türkiye ile müzakerelerin 8 fasılda durdurulmasını da kapsayan önerilerini "sürpriz" olarak niteledi.
Kararın, Türkiye ve başını İngiltere’nin çektiği müttefiklerini şaşırttığını" yazan Guardian, "İngiltere’nin daha yumuşak bir karar beklediğine" dikkat çekti.
      Haberde, "İngiltere’nin sadece Kıbrıs’la bağlantılı üç fasılın askıya alınması beklentisi içinde olduğu" kaydedildi.
      "Türkiye’de AB karşıtı havanın yaygınlaştığı" ifade edilen haberde, "güçlü ve çabuk öfkelenen Türk halkının kendisine yukarıdan bakıldığını ve tehditkar bir tutum takınıldığını düşündüğü" belirtildi.
      "Bazı uzmanların Avrupa’nın Türkiye’yi kaybetmekte olduğu yorumunda bulunduklarına" işaret edilen haberde, "Komisyonun önerilerinin Almanya ile İngiltere gibi, Türkiye’nin üyeliğine karşı olan ve destekleyen ülkeler arasında bir orta yol bulmayı hedeflediği" kaydedildi.
      "Bu gelişmenin Letonya’nın başkenti Riga’da yapılan NATO zirvesini de etkilediği" belirtilen haberde, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in "birbirine zıt" açıklamalarının, 11 aralıkta yapılacak ve önerilerin değerlendirileceği AB Genel İşler Konseyine kadarki sürecin zorlu geçeceğini gösterdiği yorumunda bulunuldu.
EL PAİS: HÜKÜMET İÇİN FAZLA BİR SORUN OLUŞTURMAZ
     İspanya’nın önde gelen gazetelerinden El Pais ise, 8 başlığın dondurulmasının hükümet için çok büyük bir sıkıntı oluşturmayacağı gibi göründüğünü belirtirken borsanın yükseldiğine, liranın biraz değer kazandığına dikkat çekti.
WASHINGTON POST: PAPA DESTEK VERMİŞTİ

      Washington Post gazetesi, Papa’nın Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiği bir dönemde AB’nin idari kanadının Türkiye ile müzakereleri pek çok başlıkta kesmesini önerdiğini belirtti.
EURONEWS: AVRUPA MÜZAKERELERİ DONDURUYOR  

    Avrupa haber kanalı Euronews da Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile müzakereleri kısmen dondurma önerisi getirdiğini belirtti.
NYT: TÜRKİYE’YE KÖTÜ HABER
      New York Times gazetesi de Komisyon’un tavsiyesini “Türkiye için kötü haberö şeklinde değerlendirdi. Askıya almanın zaten beklendiği kaydedilen haberde ancak Komisyon’un aynı zamanda limanlar Rumlara açılmadan hiçbir müzakere başlığının kapatılmayacağı önerisi getirdiğini vurguladı.
IHT: AB ÜYELİĞİ OLASILIĞI AZALDI
     İnternational Herald Tribune de Türkiye’nin Avrupa Komisyonu’nun müzakerelerin “kilit alanlarıönın askıya alınmasını önerdiğini belirterek AB üyeliği olasılığının azaldığını savundu.

 EL CEZİRE: AB MÜZAKERELERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR
Avrupa Komisyonu’nun müzakerelerin 8 başlıkta dondurulması ve limanlar Rumlara açılmadığı sürece hiçbir müzakere başlığının da kapatılmaması önerisini “AB Türkiye ile olan müzakereleri engellemeye çalışıyorö şeklinde değerlendirdi.
FT: Erdoğan'dan müzakere masasından kalkmamasını rica ettiler
     Financial Times ise ilk sayfasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Riga'daki NATO zirvesinde çekilen ve düşünceli göründüğü bir fotoğrafına yer vermiş. Altında, "Zirvedeki Avrupalı liderler Erdoğan'dan, müzakere masasından kalkmamasını rica ettiler" cümlesi dikkat çekiyor.
      Gazete, iç sayfalardaki yorumunda ise "dünkü gelişmelere rağmen Ankara’nın sorunlu AB yolculuğunun hala rayında olduğunu" yazdı.
      AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in bir "tren kazasını" engelleyeceğine dair açıklamalarının doğru çıkıp çıkmayacağının önümüzdeki iki hafta içinde belli olacağına dikkat çekilen haberde, "ancak sonuçta Rehn’in önerileri bilgiyle beslenmiş bir siyasi bahisten ibaret. Bulduğu formül, tek bir ülke veto etse bile tümüyle boşa gitmiş olacak" denildi.
Daily Telegraph: Ciddi darbe
     The Daily Telegraph da "dün atılan adımın ciddi bir darbe olduğunu" öne sürerek, "Riga’daki NATO zirvesinde bulunan AB liderlerinin gelişmeye verdikleri tepkilerin konuyla ilgili bölünmenin derinliğini ortaya koyduğunu" yazdı.
      Gazete, "komisyonun tavsiyesinin Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde bir donukluğa yol açacak nitelikte olduğunu" belirtti.
The Times: Rumlar yüzünden görüşmeler tıkandı
     The Times gazetesi ise Kıbrıs Rum kesimi yüzünden görüşmelerde gelinen noktaya dikkat çektiği tam sayfalık haberinde, Blair’in yaptığı "ciddi hata" uyarısına yer verdi.
      "Avrupa Komisyonu’nun tavsiyelerinin 15 Aralık’ta yapılacak AB devlet ve hükümet başkanları zirvesine bir kez daha Türkiye kavgasının hakim olacağını ortaya koyduğunu" ifade eden Times, "bu tavsiyelerin Rum kesimini de memnun etmeye yetmediğini" yazdı.
      The Independent gazetesi de Türkiye’nin liman ve havaalanlarını Rum kesimine açmayı reddetmesi sonucunda AB umutlarının "darbe aldığını" öne sürdü.
   Fransız basını: AB, frene bastı!
      Fransız basını, AB Komisyonunun Türkiye ile müzakerelerin kısmen askıya alınmasını tavsiye etmesini, "AB ve Türkiye arasında yeni bir kriz" olarak yorumladı.
      Le Parisien gazetesi, "AB Türkiye’nin üyeliği için frene bastı" başlığıyla verdiği haberde, AB Komisyonunun müzakerelerin yavaşlatılmasını önerdiğini yazdı.
      Le Figaro, "Avrupa ve Türkiye arasında açık kriz" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye’nin AB’den ağır darbe yediği" yorumunu yaptı. Gazete, "Türkiye, AB müeyyidelerinin tuzağına düştü" ifadesini kullandı.
      "Müzakerelerin bir bölümü donduruldu" başlığını kullanan Liberation gazetesi, AB Komisyonu içinde Rum ve Yunanlı üyelerin dışında Fransa’nın da bazı fasılların müzakere edilmesinin askıya alınması konusunda önemli rol oynadığını yazdı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PAPA'DAN DÜNYAYA 'AKAN KANI DURDURUN' MESAJI!

BAKANSIN, NİYE METROYLA BAKANLIĞA GİTMEDİN!

"İNCİL'DE İSA SADECE MASAL'
»  MECLİS RİNGE DÖNDÜ, BÖYLE KAVGA GÖRÜLMEDİ
»  FRANSA'DA SARKOZY, CUMHURBAŞKANI ADAYI
»  CHİRAC,ERDOĞAN'A " KUSURA BAKMA BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOKTU"
»  ABD ELÇİSİ WİLSON, ÇUVAL OLAYINI ANLATTI
»  AHMEDİNEJAD ABD HALKINA MEKTUP YAZDI
»  ABD'DE PKK'YA MALİ DESTEK YASAĞI KISMEN KALKTI
»  HİNDİSTAN'DA DOMUZLAR, 3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU YEDİ
»  KÜBA'DA CASTRO'NUN 80. YAŞ GÜNÜ KUTLANIYOR
»  ENDONEZYA'DA 6.1 ŞİDDETİNDE DEPREM
»  ABD ASKERLERİ BEŞ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ
»  IRAKLI KÜRTLERİN PETROL OYUNU
»  ZEKAT FONU OLUŞTURULUYOR
»  BLAİR: NATO'NUN KARİZMASI ÇİZİLECEK
»  BERLİN'DE TÜRK KADIN KALDIRIMDA DOĞURDU
»  DHKP-C BRÜKSEL BÜROSU KAPATILDI
»  TÜM DÜNYA TÜRKİYE'Yİ İŞTE BU FOTOĞRAFLARLA İZLİYOR
»  İNGİLİZLER ABD'DEN UYANIK ÇIKTI IRAK'TAN KAÇIYOR
»  RUSLAR STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİFİ YAPTI
»  PAPA, ÇELİK YELEK ÖNERİSİNİ REDDETMİŞ!
»  İRAN ABD'YE YARDIM TEKLİF ETTİ
»  YAHUDİLER SİYONİZM'E KARŞI BİRLEŞTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.