Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1544
EURO
38,0183
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.887,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNGİLİZLER ABD'DEN UYANIK ÇIKTI IRAK'TAN KAÇIYOR
İNGİLİZLER ABD DEN UYANIK ÇIKTI IRAK TAN KAÇIYOR
 
Irak'la ilgili tartışmalar hızlanırken, İngiltere Savunma Bakanı Des Browne, 2007 yılının sonuna kadar Irak'taki İngiliz askerlerinin binlercesinin geri çekileceğini açıkladı.
 
28.11.2006 - 02:15

Bu konuda kesin sayı vermekten kaçınan Browne, "Gelecek yılın sonu itibariyle Irak'taki İngiliz askerlerinin sayısının binlerle ifade edilebilecek kadar dikkat çekici oranda azaltılmasını bekliyorum" dedi.
 
İngiltere'deki Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde bu sabah bir konuşma yapan Browne, Irak'ın bölünmesinin bölgenin istikrarı için büyük bir tehdit oluşturacağı uyarısında da bulundu.
 
Irak'ın Sünni, Şii ve Kürt bölgelerine bölünmesinin ilk bakışta çekici bir fikir gibi görülebileceğini, ancak bunun ülkede yaşanan tansiyonu düşürecek bir etkisi olmayacağını vurgulayan Browne, bölünmüş bir Irak'ın bölge istikrarı için de tehdit oluşturacağına dikkat çekti.
 
Bu bölünme olmadan bile Irak'ın bölgenin tansiyonu açısından hassas bir konu oluşturduğuna dikkat çeken Browne, mevcut durumda komşularının bölünmez bir Irak'a destek verdiklerine işaret etti.
 
Browne, 'tutumları uluslararası toplumda hep soru işaretleri yaratan' Suriye'nin bile Irak konusunda yapıcı bir yaklaşım içinde olduğunun altını çizdi. İngiltere'nin halen Irak'ın güneyinde Basra bölgesinde 7 bin 200 askeri bulunuyor.

İtalya son askerlerini çekiyor
 
İtalya Başbakanı Romano Prodi, İtalyan askerlerinin büyük bir kısmının Irak'tan ayrıldığını belirterek, son askerlerin de 2 Aralık'a kadar bu ülkeden ayrılacağını söyledi.
 
Başbakan Prodi, yerel Telelombardia televizyonuna yaptığı açıklamada, Nasıriye'de denetimi Irak polisine devretmeyi bekleyen 60-70 kadar İtalyan askerinin kaldığını belirtti. Prodi, bu askerlerin de 1-2 Aralık'ta evlerinde olacağını söyledi.
 
Prodi'nin selefi merkez sağın lideri Silvio Berlusconi, güçlü iç muhalefete rağmen 2003'te Irak'a 3 bin asker göndermişti. Berlusconi'yi nisan seçimlerinde çok az farkla yenen Prodi, Irak'taki İtalyan askerlerini bu yılın sonuna kadar çekmeyi taahhüt etmişti.

ABD'de çekilme tartışmaları
 
Irak'ta en çok askeri bulunan ABD'de ise son Kongre seçimlerini Demokratlar'ın kazanmasının ardından Irak'tan çekilme senaryoları daha da yayıldı. Demokratlar ABD'nin Irak'tan en kısa süre içinde çekilmesi gerektiğini savunurken, Başkan Bush liderliğindeki Cumhuriyetçiler çekilme için henüz erken olduğu görüşündeler.

Ancak strateji uzmanları ABD'yi Irakta tek başına bırakarak çekilen müttefiklerin başlarına gelecekleri bildikleri halde dünya'da ve ABD kamuoyunda kaçtılar dedirttirmek için pentegon'un hertürlü riske karşın Irak'ta kalmayı sürdüreceğini belirtiyorlar.

Uzmanlar bunun çok uzun sürmeyeceğini müttefiklerin tamamının çekilmesinden sonra ABD'nin tek başına bu ülkede içinden çıkamayacağı kadar kötü sonuçlarına katlanması gerekeceğini, belirterek ayrıca ABD halkının da büyük tepki vereceğini dile getiriyorlar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUSLAR STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİFİ YAPTI

PAPA, ÇELİK YELEK ÖNERİSİNİ REDDETMİŞ!

İRAN ABD'YE YARDIM TEKLİF ETTİ
»  YAHUDİLER SİYONİZM'E KARŞI BİRLEŞTİ
»  NEW YORK'U TAHTAKURULARI BASTI
»  ABD'Lİ İKİZLER İKİZ DOĞURDU
»  İTALYA ESKİ BAŞBAKANI BERLUSCONİ KONUŞURKEN BAYILDI
»  PAPA TÜRK DOSTU OLARAK GELİYOR MUŞ!
»  BARBAR ABD ASKERLERİNİN VAHŞETİ DURMUYOR
»  İRAN PEJAK İÇİN SINIRDIŞI YAPTI
»  RUS AJANI KİM ÖLDÜRDÜ?
»  PAPA TÜRKİYE'DE NE DİYECEK?
»  BAKAN KOLTUĞUNDA BİR AJAN
»  KAİNAT'IN BAŞLANGICINI GÖREN TELESKOP
»  GİZLİ SERVİS USULÜ CİNAYET
»  ABD'Lİ ALBAY'DAN ŞOK İTİRAFLAR
»  ERMENİLER ALMANYA'DAN SOYKIRIM TAZMİNATI İSTEDİ
»  IRAK'TA 21 KÖYLÜ KAÇIRILIP, ÖLDÜRÜLDÜ
»  AZERBAYCAN'DA MUHALİF BASIN KORDON ALTINDA
»  PAPA MERYEMANA EVİNDE MERYEMANA'NIN SIRRINI ARAYACAK
»  OTOMOBİLİN ÜZERİNE UÇAK DÜŞTÜ
»  BAŞBAKAN EHLİYETİNİ RÜŞVETLE ALDIĞINI AÇIKLADI
»  FİNANS PİRAMİT ÇÖKTÜ ALTINDA TÜRKLERDE KALDI
»  ZEHİRLENEN RUS KGB AJANI ÖLMEDEN KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.