Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4935
EURO
37,8900
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.350,270
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AB VE ABD'DEN TWİTTER TEPKİSİ:ÖDLEKÇE
AB VE ABD DEN TWİTTER TEPKİSİ:ÖDLEKÇE
 
Türkiye'de Twitter'ın kapatılmasının ardından ABD ve AB'den açıklama yapıldı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı akşam saatlerinde alelacele bir tepki açıklaması hazırlarken, sivil toplum örgütleri de Türkiye’nin gidişatından duydukları endişeyi ifade ettiler.
 
21.3.2014 - 08:56

Twitter’ın Türkiye’de mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, akşam saatlerinde konuyla ilgili görüş soran gazetecilere, yasağa tepki gösteren bir açıklama gönderdi. Ay başında Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki’nin Türkiye’de sosyal medya sitelerine yasaklar getirilebileceği yönündeki haberlere getirdiği yoruma gönderme yapılan açıklamada şöyle denildi: “Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, sosyal medya sitelerinin kapatılabileceği yönündeki her türlü öneri sonrası son derece endişeli olmaya devam ediyoruz. Demokrasiler, kamudaki seslerin çeşitliliği ile güçlenirler. Bağımsız ve özgür bir medya, demokrasinin, açık toplumun esas unsurudur ve resmi şeffaflığı, hesap verebilirliği sağlamada hayatidir.”

DAHA ÖNCE SÖYLEDİLER
ABD Yönetimi, Türkiye’deki sosyal medya sitelerine yönelik olası engellemeler konusundaki kaygılarını ilk olarak iki hafta önce dile getirmişti. Sözcü Psaki, günlük basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart seçimlerinden sonra sosyal medya siteleri YouTube ve Facebook'un kapatılabileceğine ilişkin sözlerini değerlendirerek kaygı duyduklarını belirtmişti. Üst düzey bir yetkili, akşam saatlerinde geçilen kaygı ifadesinin ötesinde ABD Yönetimi’nin yasakla ilgili daha kapsamlı bir açıklama üzerinde çalıştığını da teyit etti.
TEHLİKEYİ TEYİT ETTİ
Öte yandan Washinton’daki önde gelen sivil toplum örgütleri de teker teker Türkiye’deki Twitter yasağını kınayan basın bültenleri hazırlamaya başladı. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden Delpine Halgand, kapsamlı bir açıklama yapmaya hazırlandıklarını belirtirken, “Bu son gelişme, Türkiye’nin özgür basından tehlikeli bir şekilde uzaklaştığını teyit ediyor” dedi.
AB'DEN İLK AÇIKLAMA
Avrupa Komisyonu'nun dijital stratejilerinden sorumlu üyesi Neelie Kroes ise attığı mesajda, "Türkiye'deki Twitter yasağı yersiz, anlamsız ve ödlekçedir. Türk halkı ve uluslararası topluluk bunu sansür olarak görecektir" dedi.HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'2015 ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK'

VE TWİTTER KAPATILDI!

BAŞBAKANLIK'TAN TWİTTER AÇIKLAMASI
»  ÖCALAN KANSER İDDİASI!
»  “BUNLARIN ALLAH KORKUSU YOK”
»  İŞTE GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜM!
»  NİĞDE'DE TERÖRİSTLERE LİNÇ GİRİŞİMİ
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN 25 MART İDDİALARI!
»  ''TWİTTER, MWİTTER KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ''
»  AK PARTİ'DEN KRİTİK HAMLE
»  SURİYE'YE SINIR ÖTESİ OPERASYON SİNYALI!
»  FLAŞ.. SALDIRGANLAR SURİYE'Lİ İDDİASI!
»  KAYSERİ EMNİYETİNDE DEPREM!
»  BİR AVM BİR DAMLA KAN EDER MİYDİ?
»  FLAŞ... GÜNAY'DAN YENİ PARTİ SİNYALİ
»  JANDARMA'YA SİLAHLI SALDIRI, 3 ŞEHİT!
»  "ÖRTBAS ETMEK GİBİ BİR NİYETİM YOK"
»  CEPHANELİK PATLAMASINDA ŞOK İDDİA!
»  ARINÇ: ''GÜLEN'E HALA SAYGIM VAR''
»  KEÇİÖREN’E ENGELSİZ BAHÇE
»  İNTERNETTE YENİ FENOMEN: OKU MUHARREM!
»  ERDOĞAN'A 'SUCUKLU' GENEL MÜDÜR YANITI!
»  CHP'DEN FLAŞ HAMLE!
»  "İZMİRLİ DAYATMALARA KANMAZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.