Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'DE ASKERİ ÜSSE SALDIRI SON ANDA ÖNLENDİ
ABD DE ASKERİ ÜSSE SALDIRI SON ANDA ÖNLENDİ
 
ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir askeri üsse makineli tüfeklerle saldırmayı planladıkları gerekçesiyle tutuklanan "cihad yanlısı" 6 kişiden birinin Serdar Tatar adlı Türk olduğu bildirildi.
 
9.5.2007 - 00:20

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir askeri üsse saldır hazırlığında olduğu tahmin edilen 6 kişinin tutuklandığını bildirdi. Newark kenti savcılık bürosu sözcüsü Michael Drewniak, Fort Dix üssüne saldırı planladıkları şüphesiyle tutuklananlardan 4'ünün Yugoslavya, birinin Ürdün ve diğerinin Türkiye doğumlu olduklarını söyledi.Bir polis sözcüsü de, bu kişilerin dün gece Cherry Hill'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Gümrük ekiplerince yakalandığını kaydetti. Savcılık sözcüsü Drewniak, şüphelilerden bazılarının Amerikan vatandaşı, diğerlerininse kaçak göçmen olduğunu belirtti.

Geçen yılın başında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan bu kişilerin bugün Camden'de mahkemeye çıkarılacaklarını kaydetti.

FBI yetkililerine göre şüpheliler Dritan Duka, Eljvir Duka, Shain Duka, Mohamed Shnewer, Agron Abdullahu ve Serdar Tatar, New Jersey'deki Fort Dix üssüne girerek ellerindeki silahlarla yüzlerce Amerikan askerini öldürmeyi planlıyordu.

Amerikan hükümet çalışanlarını öldürmeye yönelik plan yapmanın yanı sıra Duka kardeşlerin, ABD'de kaçak oldukları ve ellerinde silah bulundurdukları için de yargılanacakları belirtiliyor.

ABD Adalet Bakanlığı'na göre, şüphelilerden Shnewer, Ürdün doğumlu bir Amerikan vatandaşı olarak tanımlandı.
Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, şüphelilerin "uluslararası terörizmle" bağlantılarına ilişkin doğrudan kanıt bulunmadığını söyledi. Snow, "şu aşamada, uluslararası bir terör örgütüne üye olduklarına dair bir bilgi yok. En azından bu noktada, uluslararası bir örgütten emir aldıklarına dair kanıt yok" dedi.

DVD GÖRÜNTÜLERİ

FBI'ın, bu kişilerin New Jersey yakınlarındaki Poconos dağlarında atış talimi yapmaları ve ardından DVD'ye çektikleri bu görüntüleri, Cherry Hill'de bir dükkanda çoğalttırmaları üzerine alarma geçtiği belirtiliyor. Dükkan sahibinin, DVD'de "Allahu Ekber" diye bağıran adamların atış talimi yaptığı görüntülere ilişkin FBI'ı aradığı ve 2006'dan bu yana bu 6 kişinin izlendiği ifade ediliyor.

FBI için çalışan bir kişinin, M-16 ve AK-47 silahları almaya çalışan 6 şüpheliyle konuşmalarını FBI yetkililerine aktardığı ve bilgilerin büyük kısmının bu şekilde ortaya çıktığı belirtildi. Silahların tesliminin yapılması üzerinde anlaşılan pazartesi gecesi, FBI baskın düzenleyerek şüphelileri yakaladı.

AİLESİ RESTORAN İŞLETİYOR

FBI raporlarına göre, Philadelphia'dan olduğu belirtilen Serdar Tatar'ın ailesi, Fort Dix üssüne yakın bir restoran işletiyor ve zaman zaman üsteki askerlere yemek taşıyor. Tatar'ın, bu çerçevede elde ettiği Fort Dix askeri üssünün haritasını sağlayan kişi olduğu zannediliyor. Ürdünlü Shnewer, gruba sızmayı başaran FBI işbirlikçisine "Serdar Fort Dix'i avucunun içi gibi biliyor" ifadesini kullanıyor. FBI işbirlikçisiyle bir konuşmasında Serdar Tatar, Amerikan ordusuna asker olarak sızmayı ve böylece çok sayıda Amerikan askerini öldürme imkanını eline geçirmeyi umduğunu söylediği de FBI raporlarında yer alıyor.

Ele geçirilen kanıtlar arasında, 11 Eylül saldırılarını düzenleyenlerden ikisinin vasiyetinin bilgisayardan indirilmiş hali bulundu. FBI'a göre, bugün yargıç önüne çıkması beklenen grup aynı zamanda Dover Hava Kuvvetleri üssünü de hedef aldı. Ancak çok iyi korunduğu için vazgeçti. Şüphelilerin, donanma üssünün yakın olduğu Philadelphia stadyumlarını hedef alma üzerinde de tartıştığı da raporlarda yer aldı.

Fort Dix üssünde 15 bin asker ve sivil bulunuyor.

“TATAR, ABD'DE YASAL STATÜYLE BULUNUYOR”

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Fort Dix askeri üssüne saldırı planlamakla suçlanan 6 kişiden biri olan Türkiye doğumlu Serdar Tatar'ın, ABD'de yasal statüyle bulunduğu ve daha önce Seven-Eleven dükkanında çalıştığı belirtildi.

New Jersey eyalet Adalet Bakanı Christopher Christie, bir basın toplantısı düzenleyerek, yakalananların durumuna ilişkin bilgi verdi.

“ÜSSE PİZZA SATIYORDU”

Christie, Tatar'ın ailesinin, Fort Dix üssü yakınında bir pizza dükkanı işlettiğini ve buradan üsse zaman zaman pizza getirtildiğini anlattı.

Yakalananların kaydedilen konuşmalarında, Serdar Tatar'ın, "üssü avucunun içi gibi bildiği" yönünde ifadeler bulunduğuna işaret eden Christie, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve yerel polisin 16 aydır, bu kişileri takip ettiğini kaydetti.

Tatar'ın dışında yakalananlar arasında Arnavutluk asıllı Dritan Duka, Eljvir Duka, Shain Duka'nın kaçak olarak ABD'de bulunduğu, Mohamed Shnewer'in ise Ürdün asıllı Amerikan vatandaşı olduğu belirtildi.

Yakalanan diğer kişinin adı ise Agron Abdullahu. Christopher Christie, yakalananların bilgisayarlarında "cihad yanlısı" videolar ve terörist Usame bin Ladin'in, bütün dünyadaki Müslümanlar'ı cihada çağıran konuşmasının görüntüleri, ayrıca, 11 Eylül teröristlerinden ikisinin vasiyetlerinin bulunduğunu ifade etti.

Yakalananların, 6-7 kişi olarak üssü makinalı tüfeklerle basıp yüzlerce Amerikan askerini öldürmeyi ve 4-5 askeri aracı havaya uçurmayı planladıklarını söyleyen Christie, Tatar'ın bazı konuşmalarında, "mümkün olduğu kadar çok Amerikan askeri öldürmeyi" istediği yönünde ifadeler bulunduğunu anlattı.

Christie'nin ardından konuşan FBI ajanı Jody Weis, yeni bir terör türüyle mücadele ettiklerini belirtirken, yakalananların El-Kaide ile bağlantılı olup olmadığı konusunda şu anda kesin bir kanıt bulunmadığını ifade etti.

FBI raporuna göre Tatar, ailesinin işlettiği restoranın, Fort Dix üssündeki askerlerin ısmarladığı yemeği götürmek için verilen üssün haritasını, cihad yanlısı diğer kişilerle paylaşarak saldırının gerçekleştirilmesini sağlayacaktı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HIZLI TREN'DE İLGİNÇ DENEME

AMERİKA KENDİNE BAĞLIMLI TÜRK YÖNETİCİ YETİŞTİRECEK

DELİK ÇORAPLI WOLFOWİTZ İŞİNİ KAYBETMEK ÜZERE
»  MAHKEME HIRSIZ KADINA "BEN HIRSIZIM" YAFTASI TAKTIRDI
»  TÜRKLER ŞİMDİ OLSA NATO'YA GİREMEZ!
»  KORKUÇ MASKELİ KUZU
»  BUSH, YAPTIĞI GAF'LA YİNE KIRDI GEÇİRDİ
»  İRAN'DA TV DİZİLERİNE NAMAZ SAHNESİ ŞARTI
»  DÜNYA YANMIŞ UMURUNDA MI?
»  İRAN' TELEVİZYONLARINDA İBADET GÖRÜNTÜLERİ MECBURİYETİ
»  REHN: TÜRKİYE HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
»  RUS'YA'DAN AMERİKA'YA ÇOK SERT YANIT
»  KYOTO PROTOKOLU YERİNE GEÇECEK ANLAŞMA YOLDA
»  RUS FOTO MUHABİRİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  DUVAR İNŞAATINI DENETLEYEN AMERİKALI KOMUTAN VURULDU
»  HASTANEYE ÖLMEK İÇİN YATAN ADAM ÖLMEYİNCE DAVA ETTİ
»  PARİS'TE SULAR DURULMUYOR!
»  KEÇİYLE EVLENEN ADAM DUL KALDI!
»  ERMENİSTAN TÜRK GÖZLEMCİLERİ İSTEMEDİ
»  LENİN'İN YERİNE DEMİREL'İN HEYKELİ DİKİLİYOR
»  IRAK'TA 6 AMERİKALI ASKER VE 1 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  İŞTE SARKOZY'NİN TÜRKİYE'YE BAKIŞI
»  RUMLAR GİZLİ FÜZE PLANINI İTİRAF ETTİ
»  BUSH, NEZAKET DERİ ALIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.