Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2806
EURO
37,7089
IMKB
9.071,000
ALTIN
2.907,280
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'Lİ YAZARI'DA ULUSALCI VE ERGENEKONCU YAPTILAR
ABD Lİ YAZARI DA ULUSALCI VE ERGENEKONCU YAPTILAR
 
Besleme basın artık yurt dışında da kendileri için iyi şeyler söylemeyenleri ve yazmayanlarıda de Ulusalcı ve Ergenekoncu ilan etmeye başladılar. İşte doğruları söyleyen ABD'li yazar içinde Ulusalcı ve Ergenekoncu diyen takıntılı besleme basın onun içinde bakın neler yazdı.
 
9.6.2008 - 00:30

AKP hakkında açılan kapatma davasını bir yıl önceden haber veren ABD’li Rubin, bir yıl sonra yine Genelkurmay’ın konuğu oldu. Türkiye karşıtı diyerek AKP karşıtlığını kamufle edenler Rubin'i, darbe planları yapan ‘ulusalcılar’a destek vermekle suçladılar. 

Beslemeler işlerine gelmeyince olayları nasıl tamamen çarpıtarak yazdılar.

TÜRKİYE karşıtı söylemleriyle ve AKP’ye açılan kapatma davasında Türkiye’deki ‘ulusalcılar’ın akıl hocası olarak bilinen ABD’nin en sert Neoconlar’ından Michael Rubin, Harp Akademileri’nde düzenlenen ‘Ortadoğu; Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları’ konulu sempozyumun özel konuğu oldu.

Genelkurmay’a bağlı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi tarafından düzenlenen sempozyumun ikinci gününde bir konuşma yapan Rubin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, ‘Türkiye’ye kimse sıfat takmasın. ABD’ye Hıristiyan ABD diyorlar mı?’ cümlelerine atıfta bulundu. Rubin, Türkiye’nin bir demokrasi olduğunu belirterek, ‘Türkiye İslami demokrasi derseniz, bu demokrasiye zarar verir. Kimse böyle bir hata yapmamalı’ diye konuştu.

AKP'nin hatalarını görüp uyarmıştı ama bunlarda o kafa olmayın ca olayı bu türlü algılayıp yine saptırma yaptılar

DAVAYI BİR YIL ÖNCE HABER VERDİ

Türkiye
düşmanlığı bilinen Rubin, AKP hakkında açılan kapatma davasını da bir yıl önce haber vermişti. 2 Şubat 2007’de American Enterprise Enstitue’de yayımlanan bir makalesinde, davaya giden süreci yazan Rubin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Cumhuriyet mitinglerini yazmıştı. Rubin, ‘Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaması için uyarıldı. Eğer uyarılara kulak asmazlarsa bu kez tanklar sokaklara çıkmayacak ancak siyasi ve yargı süreci başlayacak’ demişti.

Rubin'in ön görülerini bakın nasıl çarpıtarak verdiler

GÜÇ ODAKLARINA ŞİDDET ÖNERİSİ

‘İSLAMCI
bir Cumhurbaşkanı mı olacak’ başlıklı yazısında Rubin, Cumhuriyet mitingleri ve Ergenekon bağlantılı şiddet eylemleri çıkmadan önce hükümeti erken seçime zorlamak için yapılması gerekenleri sıralamış, güç odaklarına sokak gösterileri ve şiddet olaylarının tırmandırılmasını önermişti. AKP’li birinin Cumhurbaşkanı olmasının mutlaka engellenmesi gerektiğini ileri süren Rubin, ‘Erdoğan’ın inadı krizi daha ciddi boyutlara getirirse AKP, Refah ve Fazilet Partisi gibi yasal bir sürecin içine sürüklenebilir’ diye yazmıştı.

Pes artık ABD'li yazar bile bunlar için Ergenekoncu olduğu ve böylece Ergenekon'unda suyunu çıkartmış oldular.Bırtırdılar tiksindirdiler. Onlardan değilsen melek bile olsan Ergenekoncusun sadece onlar iyi karşı olanlar, ya darbeci, ya ulusalcı, ya ergenekoncu onlara karşıt olmak suç. Çünkü yaptıklarını ancak böyle saklayabileceklerini sanıyorlar. Ama yanılıyorlar.

Ergenekon’un sadık muhafızı


Rubin, Türkiye’de darbe ortamı oluşturarak, AKP iktidarından askeri darbe ile kurtulmayı planlarken deşifre olan ‘ulusalcılar’ın muhafızlığına da soyunmuştu. Rubin, 30 Nisan’da Middle East Forum’da yayınlanan bir makalesinde de Ulusalcılar’a arka çıkmıştı. ‘İsamofaşist’ kavramının mucidi de olan Rubin, AKP’ye yapılan saldırıların ‘Daha fazla demokrasinin kanıtı’ olduğunu savunmuştu. Tuncay Özkan, Can Ataklı, Nihat Genç, Reha Muhtar, Serdar Akinan gibi önde gelen Ulusalcılar’a övgüler dizen Rubin, bu isimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdikleri için tehdit altında olduklarını öne sürmüştü. 27 Nisan’daki ‘geceyarısı bildirisi’ni de destekleyen Rubin, bunun bir darbe olmadığını iddia ederek, Başbakan Erdoğan ile Avusturyalı faşist lider Jörg Haider’i karşılaştırmıştı.
Bu yaz için kehanet

ABD’de Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü kararıyla ilgili ciddi yorumlar yapılmamışken ilk tepki yine Rubin’den geldi. Rubin önceki gün ‘Türkiye’nin Putin’i gitmeyi hakediyor’ başlıklı Wall Street Journal’da yayınlanan yazısında, bu yaz AKP’nin kapatılacağını öne sürdü. Bu gelişmenin de ABD’de iyi karşılanması gerektiğini savunan Rubin, Başbakan Erdoğan ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin’i bir tuttu.
bu ergenekoncu ilan edilen şahıs ortadoğu uzmanı olup öteden beri yazdıklarıyla doğruları gösterdiği bilinmektedir. Ancak, gözleri olup görmeyenler, okuduklarını anlamayanlar, kendi yaptıkları yanlışları söyleyenlere, aldırmayanlar aynı kafada devam ediyorlar. Yüksek Yargıya bile küfretmekten çekinmiyorlar. Adaletin kalmadığı yerde kaosun başlayacağını bilmiyorlar. Herkesi ve kesimi kendilerine uşak sanıyorlar. Olmadığını da mahkeme verdiği kararla açıkladı.  


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DENKTAŞ'IN FERYADI "UYARIYORUM KIBRIS GİDİYOR"

AKP'DE ÇATLAMALAR BÜYÜYDR

"EY SAĞIR VE KÖR BAŞBAKAN"
»  VATANDAŞA TAVUK ETİ KAZIĞI
»  "ERBAKAN'I TASFİYE ETTİK DİYE KİMSESEVİNMESİN"
»  YARSAV BAŞKANI YARGIYI ELEŞTİRENLERİ BOMBALADI
»  ABD YATIRIMINI GÜL'E YAPTI
»  "TÜRKİYE'NİN PUTİN'İ GİTMEYİ HAK EDİYOR"
»  İŞTE AKP'LİLERİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ SENARYO
»  AKP'Lİ VEKİLLERİN MAHKEMEYE KÜFÜRLÜ ELEŞTİRİLERİ
»  "KAFANA GÖRE ANAYASA YAPMA DÖNEMİ GEÇTİ"
»  YAMURDERELİ'YE İKİ HASTANEDE İKİ AYRI OPERASYON
»  BABACAN: "LAİKLİĞİN TANIMI AÇIK DEĞİL"
»  "BAŞÖRTÜSÜ KELİME İ ŞAHADET DEĞİLDİR"
»  KABE'NİN ÇEVRESİ TİCARET MERKEZİ OLUYOR
»  DEMİREL: "KARAR, DARBEYİ ÖNLEDİ"
»  MEHMET AĞAR'A HIRSIZ ŞOKU
»  "BENİ DİNLEYEN ÇAY İSTEYİNCE KÜFÜRLEŞTİK"
»  AKP RADİKALLERİ MAHKEMEDEN İNTİKAM ALINMASINI İSTİYOR
»  MAÇ GECESİ, ZAP BÖLGESİNE HAVA HAREKATI
»  AKP'Yİ ELEŞTİREN GAZETECİLER DİKKAT..!
»  SPOTHABER UYARMIŞTI. ÖLDÜREN DOMATESLER PAZARDA
»  BABACAN'IN ABD'YE YAPTIĞI SIR GEZİ
»  SUİKAST İHBARCISI YAKALANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.