Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2440
EURO
37,6142
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.920,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'NİN AKP TUTKUNLUĞU YİNE ALEVLENDİ.
ABD NİN AKP TUTKUNLUĞU YİNE ALEVLENDİ.
 
Türkiye'de elit kesim ile halk arasında bir “sınıf" ayrılığının bulunduğu öne sürüldü.
 
22.6.2008 - 14:20

New York Times gazetesi, AKP'nin kitleleri temsil ettiğini belirtirken, Türkiye'de “Sınıf ayrılığı bugünlerde de devam ediyor ve laik kadınların yaşam tarzlarının, daha açık bir biçimde dindar bir toplumda kısıtlanacağı yolundaki derin korkularına katkıda bulunuyor” yorumunu yaptı.
 
New York Times gazetesi, Sabrina Tavernise imzalı haberinde Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi ve AKP hakkındaki kapatma davasının Mart'tan bu yana ülkedeki siyaseti felce uğrattığını öne sürdü. Gazete, “Türkiye'deki iktidardaki parti, onu kapatabilecek ve çok sayıda üyesine siyaset yasağı getirebilecek bir yüksek mahkeme kararı için hazırlanırken parti yetkilileri, o kadar sorun yaratmak için neler yaptıklarından söz etmekten hoşlanıyorlar” diye yazdı.
 
İDDİANAME SİYASİ
 
Bu çerçevede AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in “Dikkat, bir günahkarla konuşuyorsunuz” sözlerine yer veren gazete, Ergin'in de, iddianamenin “hukuki değil, siyasi” olduğu değerlendirmesiyle liberallerin de mutabık olduğunu yazdı. Gazete, Baskın Oran'ın, ordu ile ilgili olarak “Son oyununu oynuyorlar. Asker artık darbe yapamıyor. Tutunabilecekleri son çizgi de, Anayasa Mahkemesidir” görüşünü de aktardı.
 
LAİKLİK MÜSLÜMAN TOPLUMUNUN AKCİĞERİ
 
Geçen Cumartesi günü İstanbul'da birkaç bir kişinin darbelere protesto ettiğini belirten gazete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamayligil'in de “Laiklik, bir Müslüman toplumunun özgürlüklere açılan akciğerler gibidir. Kadınlar için en büyük sigorta” değerlendirmesini yansıttıktan sonra Başbakan Erdoğan'ın da, halkın daha fazla özgürlükleri olacağını laik bir devlet istediğini söylediğini kaydetti.
 
NYT, Türkiye'de bugün yaşanan “mücadele”nin 1920 yıllarında Atatürk'ün reformları ile başlayan bir sürecin son aşaması olduğunu öne sürerek Batı'ya bakan Atatürk'ün “Doğu ile tüm bağları koparttığı”nı iddia etti.
 
TÜRK TOPLUMU TRAUMATİZE OLDU
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da “Türk toplumu traumatize oldu. Bir gecede giysilerini, dillerini değiştirmeleri istendi” derken giysi konusunun traumatize olmayan toplumların umurunda olmadığını söyledi. ABD'li gazete, iddianamenin, Ergin ve Fırat hakkındaki iddialarının örneklerini de verdiği haberinde ordu ve yargının etkisini gösterdiği bir dizi seçilmemiş kurumların, AB süreci kapsamında hükümet tarafından yapılan reformlarla zayıflatıldığını öne sürdü.
 
AKP KİTLELERİ TEMSİL EDİYOR
 
Türkiye'de “elit ile halk” arasında bir “sınıf" ayrılığının bulunduğu iddiasına da yer verirken AKP'nin kitleleri temsil ettiğini belirten gazete, “Sınıf ayrılığı bugünlerde de devam ediyor ve laik kadınların yaşam tarzlarının, daha açık bir biçimde dindar bir toplumda kısıtlanacağı yolundaki derin korkularına katkıda bulunuyor” yorumunu yaptı. Buna karşın liberallere dayanarak Başbakan Erdoğan'ın “Türkiye'nin mevcut elidin yerine kendi elidi yerleştirmekte olması”nın da kaygı yarattığını belirten gazete, bunun bir örneği olarak da Erdoğan'ın yakın bir şirket tarafından bir medya kuruluşunu almasını gösterdi.
 
CHP Milletvekili Birgen Keleş'in “Yüksek oy oranının kendilerine istedikleri yapma hakkının verdiğini sanıyorlar. Bu demokrasi değil” sözlerini de aktaran gazete, “Ancak laik parti, artık liberalizmin öncüsü değil. İfade özgürlüğünü genişleten ve dini azınlıklara mülk iadesini yapan ve Türkiye'nin AB hedefi açısından büyük önem taşıyan, iki yasaya karşı oy kullandı” diye yazdı.
 
TÜRBAN DEĞİŞİKLİĞİ İZAH EDİLMEDİ
 
NYT, “Reel değişiklikleri acı verir ve birçok liberal, Erdoğan'ın değişiklikleri gerçekleştirirken, fazla ileriye, fazla hızlı gittiğini savunuyorlar” görüşünü de dile getirdi. Baskın Oran'ın “türban” değişikliğinin limitlerini uygun bir biçimde izah etmeden parlamentodan büyük bir hızla geçirildiği değerlendirmesine dikkat çeken gazete, Oran'ın da “Onları, bunu açık bir biçimde izah etmeleri yönünde bin defa uyardık. Şimdi sadece onlar değil, bizler de bunun faturasını ödemek zorunda kalıyoruz” sözlerini de yansıttı.

SABRİNA TAVERNİSE KİM?

Fetullan Gülen'e yakın ve onun fikirlerinin yayılmasına yardımcı olan ve onu göklere çıkartan yazılar kaleme alan New York Times'in Türkiye'deki muhabiri.

New York Times, Türkiye muhabiri ve Fetullah Gülen seven olan Sabrina Tavernise’nin Pakistan’daki Türk okullarıyla ilgili röportajını manşet yaptı.

Tavernise ülkedeki aşırı İslamcı eğitim merkezlerine karşı ılımlı İslam’ın tohumlarının atıldığı bu okulların fikir babalığını Fethullah Gülen’in yaptığını yazdı.

AMERİKAN New York Times Gazetesi’nin Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise, Pakistan’a gidip bu ülkedeki Türk okullarını araştırdı, röportajlar yaptı. Muhabir, Fethullah Gülen’in, bilim ile dini kaynaştırıp ılımlı İslam tarzında bir eğitim sistemi yarattığını belirterek, Gülen ile sistemini öve öve göklere çıkardı. Bu kadar yakınlığın ve sevginin neden kaynaklandığı ise bilinmiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HER GÜN 800 MİLYAR NEREYE HARCANDI..!

290 TRİLYON'UN HESABINI VERMEYE MECBUL DEĞİLİZ

ANAP ALIŞVERİŞ MERKEZİNE DIŞİŞLERİ ENGELİ
»  "ARINÇ İDDİALI:"AKPH HAKKINDAKİ DAVA REDDEDİLECEK!
»  HAYRUNİSA, CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN NEYİNİ KISKANIYOR?
»  ÖZCAN'IN MAKAM ARACINA REKOR KİRA
»  ÖZKÖK VAKİT'E SORDU:"UTANDIN MI"?
»  SAVAŞ: ABD'NİN DERVİŞ OYUNU BU KEZ TUTMAZ
»  "MUCİZELER, HAK EDİYORSAN GELİYOR"
»  "BENİ DARBEYİ SAVUNUYOR GÖSTERDİLER"
»  290 TRİLYON NEREDE..?
»  "YARGI BU OLAYLARIN DIŞINDA KALIYORSA KORKMAYIN"
»  EN UZUN GÜN KUTLAMALARINA 30 BİN KİŞİ KATILDI
»  İSTANBUL EKÜMENPOLİS OLABİLİR..!
»  "ANAYASA'NIN İLK ÜÇ MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ"
»  "BAŞBAKAN'I KANDIRMAYIN, BU SAVUNMADAN CACIK OLMAZ"
»  SAHTE EVRAKLA YAT ALAN EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
»  TÜRK FUTBOLUNA DÜNYA AKIL ERDİREMEDİ
»  GRÖNLAND ERİRSE DENİZLER 12 METRE YÜKSELECEK
»  LİSELİ 100 'YTL'YE 1 KM'DEN SES DİNLEME ALETİ YAPTI
»  GUUUK COM.CULAR TÜYDÜ
»  290 TRİLYON NEREDE? CEVAP BEKLİYOR!
»  KENE 'NİN HEDEFİ SAĞLIK BAKANLIĞI
»  GÖKÇEK, BEDAVA KARPUZ DAĞITACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.