Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD, TÜRKİYE'Yİ İSRAİL'LE KORKUTUYOR
ABD, TÜRKİYE Yİ İSRAİL LE KORKUTUYOR
 
ABD Türkiye'nin kendi prestijini sarsmasından korktugu için İsrail'i gösterip korkutuyor.
 
30.4.2007 - 14:55

 Türkiye'nin yapacağı bir sınır ötesi harekat ABD'nin kabusu haline geldi

 Türküye'nin  ABD'nin dünya üzerindeki büyüklük iddialarını ve düşüncelerinin yok olması demek olan harekatı durdura bilmek ve prestijini kurtara bilmek için ABD bu kezde Türkiye'yi İsrail yenilgisini örnek göstererek vaz geçirmek istiyor.

Çünkü PKK'yı maşa olarak kullanan ABD onun ortadan kalkmasıyla İran'a karşı bu terör örgütünü kullanamaz duruma gelecek . Aynı zamanda da orta doğudaki itibarını yitirmiş olacak. ABD'nin en büyük asıl korkusu ise, Türk askeriyle kendi askerlerinin karşı karşıya gelmesi olacak ki bunu dünya'daki hiç bir millete izah edemeyeceği içinde zordurumda kalacak

İşte tüm bu olgular ABD'nin korkulu rüyası, karabasanı haline geldi. Türkiye'yi şimdide İdurudrabilmek için İsral örneğini vererek korkutmak istiyor. Sanki Türkiye yeni kurulmuş bir kabile devleti ve hiç savaşa girmemiş,  askerlikle yakından uzaktan haberi olamayan İsviçre ordusu sanıyor. Akıl veriyor eğer aklı olsaydı zaten kendidisi ortadoğuya girmezdi. Kendisine bile yetmeyen aklıyla şimdi nasıl paçayı kurtarırım diye kara kara düşünmezdi. Akıllarını kendilerine saklasınlar. Paçalarını kurtarsınlar önce.

Amerikayı dünyada tek durduracak v, ne mal olduğunu göterecek ,çuvalın intikamını alacak bir ordu var oda Türk ordusu ve bunu da onlar çok iyi biliyorlar.

İşte ABD'nin bu amaçla baş vurduğu moral bozma taktiklerinden biri.

Bush Yönetimi'nin, Türkiye'nin sınır ötesi harekatının “stratejik bir yenilgi”ye dönüşeceği uyarısı yaptığı öne sürüldü. Financial Times gazetesi, Washington'un İsrail'in Lübnan'daki ‘stratejik yenilgi'sini anımsatarak, Ankara'nın bundan ders almasını istediğini öne sürdü.

İngiliz Financial Times gazetesi, Washington kaynaklı haberinde Türkiye'de son siyasi kriz patlak vermeden, Ankara'nın sınır ötesi harekat üzerinde durduğunu belirterek “Ancak ABD, Ankara'ya İsrail'in Lübnan'daki ‘stratejik yenilgi'sinden ders alma uyarısını yapmaya başladı” diye yazdı. ABD Başkanı George W. Bush'un Lübnan krizine ilişkin olarak “İsrail'i Hizbullah saldırttı. Krizi Hizbullah başlattı ve bu krizde Hizbullah yenildi” yonündeki açıklamasını anımsattıktan sonra şöyle devam etti:

“Ancak son dönemde Türkiye'yi, Kuzey Irak'taki Kürt militanlarına saldırmamaya ikna amacıyla Bush Yönetimi, özel temaslarda İsrail'in tecrübesinin çok farklı bir değerlendirmesini sunuyor. Türkiye nezdinde lobicilik yaparken ABD'yi yetkililer, İsrail'in Şii militan grubuna karşı savaşını, İsrail'in askeri hedeflerine ulaşmayı başarmayan, uluslararası alanda  geniş  bir biçimde kınanmasına neden olan ve ‘İsrail ordusunun  yenilmez efsanesi'ni yok eden ‘stratejik yenilgi' olarak nitelendiriyorlar.”

Sınır ötesine operasyon ABD'nin desteğinden yoksun

İngiliz gazetesi, Türkiye'nin İsrail gibi, bir terörist grupla karşı karşıya bulunduğunu, analistlerin de Türkiye'nin, İsrail'in geçen Temmuz ayında karşılaştığı soruna benzer bir durumda bulunduğunu söylediklerini kaydetti. Ancak bir farklılık bulunduğunu, bunun da bir NATO üyesi olan Türkiye'nin ABD'nin desteğinden “yoksun” bulunması olduğuna dikkat çeken gazete, ABD'nin tutumunun Türk kamuoyunu, politikacılarını ve askerlerini sinirlendirdiği yorumunu yaptı. Gazete şunları yazdı:

“Washington'un uyarılarını gözardı ederse Ankara'nın askeri yanıtı,  İsrail'in operasyonu gibi PKK üslerini yok etmek için büyük ölçüde hava gücüne ve sınırlı bir kara müdahalesine dayanan bir harekat olabilir. Herhangi bir işgal sınırlı da olur, Türkiye'nin yankı yapacak bir başarı şansı gibi.”

ABD için Türkiye'nin olası operasyonunda en büyük tehlikeyi, “Kürtlerin kilit bir rol oynadığı kırılgan Irak koalisyon hükümetine ve Irak'ın birliğine zararlı bir darbe indirmesi”nin oluşturduğunu savunan gazete, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın operasyona ilişkin açıklamasına dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:

“İktidardaki Adalet ve Kalkınma partisinin üst düzey bir yetkilisi, FT'ye ordu izin talep ederse parlamentonun askeri operasyonlara izin vermesinin kesin gibi olduğunu söyledi.”

Bush yönetimi Barzani'yi frenlemek için daha çaba göstermeli

Financial Times, bazı üst düzey analistlerin Bush Yönetimi'nin Mesut Barzani'yi frenlemek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğine inandıklarını belirterek Bush Yönetiminin danışmanı Lee Hamilton'un “Bunu fazla hafifçe aldık. (Türkiye) PKK'ya göz yummayacak. Buna çok dikkat vermemiz lazım” sözlerine yer verdi.

Mayıs sonu operasyon olasılığı güçlü

Bu arada, güvenlik konularında uzmanlaşmış düşünce kuruluşu Jamestown Vakfı Başkanı Glenn Howard da, “Bu yönetimin tüm sicili, Türkiye konusunda yanlış hesaplarla dolu” dedi ve Türkiye'nin Mayıs sonunda sınırlı bir operasyon yapmasının “güçlü bir olasılık” olduğunu öne sürdü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İRANDA BERBERLER UYARILDI: BATI TARZI SAÇ KESMEK YASAK

CASTRO, GÖREVİNE DÖNDÜ

KARTAL, SİVAS ENGELİNİ DE AŞTI 1-0
»  ŞİLİ İLE ARJANTİN ARASINDA GOOGLE EARTH KRİZİ
»  ÇİN'DE BİR KEDİ KÖPEK DOĞURDU
»  SCOTTY'İN KÜLLERİ UZAYA GÖNDERİLDİ
»  KUZULARI KIRPIP ZENGİNLERE KANİŞ DİYE SATTILAR
»  AÇIK GİYİNEN KADIN TECAVÜZ SORUMLUSU
»  GÜRCİSTAN DEVRİMİ'NDE SAROS PARMAĞI
»  ASKERİ HELİKOPTER CADDEYE DÜŞTÜ
»  AVRUPA ELİNDEKİ KUŞU KAÇIRMA KAYGISINDA
»  WASHİNGTON: ANAYASAYA UYULSUN
»  KOÇARYAN: TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI DEĞİLİZ
»  TÜRBANLI KRALİÇE MALEZYA'YI KARIŞTIRDI
»  STEPHEN HAWKİNG UZAYA ÇIKTI
»  PUTİN'DEN ABD'YE FÜZE RESTİ
»  İNGİLTERE'DEKİ MODERN KÖLELİK
»  SEX AKADEMİSİNE HÜCUM
»  EKVADOR DEVLET BAŞKANI CORREA,DÜNYA BANKASI TEMSİLCİSİNİ ÜLKEDEN KOVDU
»  ZİMBABVE'DE REKOR ENFLASYON, BİNDE 2 BİN 200
»  PUTİN, 2008'DE YENİDEN ADAY OLMAYACAK
»  ÜNLÜ ASTRO FİZİKÇİ HAWKİNG YERÇEKİMSİZ ORTAMI DENEYECEK
»  YELTSİN, KİLİSEDEN DUALARLA UĞURLANDI
»  MOSKOVA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE MOLOTOFLU SALDIRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.