Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4417
EURO
34,8475
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.435,860
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'den Çekilme Oyunu!
ABD den Çekilme Oyunu!
 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD kuvvetlerini Suriye'den çekeceğine yönelik iddiaları "dedikodu" olarak niteledi.
 
6.4.2018 - 00:04

White, ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie ile haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, Pentagon'un Suriye'de kalmak istediği, Beyaz Saray'ın ise çekilmek istediğinin basına yansıdığını, bunun Pentagon ile Beyaz Saray arasında iletişimsizliğe işaret edip etmediğine ilişkin sorusunu White, şöyle yanıtladı:

"Çekilme hakkında insanların dedikodularını duydum. Başkan'ın 'Çok yakında' dediğini biliyorum. Çünkü DEAŞ'ı yenmekte çok başarılı olduk ama DEAŞ bitmiş değil ve DEAŞ’ın yenildiğini sağlama amacına bağlıyız. Her zaman dediğimiz gibi Suriye'de görevimiz DEAŞ'ı yenmektir. Bu, neredeyse tamamlanmak üzere ancak bitmiş değil."

MCKENZİE: SURİYE KONUSUNDA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

Korgeneral McKenzie de DEAŞ'ın sonunun geldiğini ancak önlerinde çekilme konusunda bir takvim olmadığını söyledi.

McKenzie, "Yolumuza devam ederken, bize verilmeyen şeylerden biri takvimdi. Bu aslında çok etkili oldu. Bu daha önce Afganistan'da gördüğümüz üzere, düşmanın bildiği bir takvime karşı faaliyet göstermemiz sorun olabilirdi. Başkan bize bir takvim vermemekle çok iyi yaptı. Bu yolumuzda ilerlerken kendi lehimize kullanabileceğimiz bir araçtır." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki ülke ve uluslararası örgütlerin de Suriye'deki sorunun çözümüne çalışması gerektiğini savunan ABD'li komutan, uzun dönem istikrar için daha yapılacak çok şey olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, Trump'ın geçen haftadan bu yana iki kez yaptığı Suriye'den çekileceğine yönelik açıklamalarının Suriye konusunda neyi değiştirdiğine yönelik sorusu üzerine McKenzie, "Her zaman şunu düşündük; Suriye'de DEAŞ'a karşı mücadelemizin sonuna yaklaştıkça oradaki varlığımızın seviyesini ona göre ayarlayacağız. Dolayısıyla bu anlamda bir şey değişmedi." dedi.

 AMERİKAN KAMUOYUNDA "KARIŞIK" MESAJLAR�

Amerikan AP haber ajansının, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın, ABD askerlerini Suriye'den 6 ay içinde çekmek istediği iddiasına yer verilmişti.

Haberde söz konusu yetkililer, ABD Başkanı'nın henüz resmi bir geri çekilme talimatı vermediğini ve kamuya açık bir çekilme takvimi açıklamadığını ancak birliklerin, kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerine kadar ABD'ye dönmesini istediğini ifade etmişti.

Beyaz Saray'da salı günü Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısında konuşulan konulara hakim yetkililer, toplantıda, Trump'ın geri çekilme konusundaki sabrının giderek tükendiğini kaydettiğini, buna mukabil, ulusal güvenlik ve askeri yetkililer arasında net bir çekilme takvimi konusunda mutabakata varılmadığını dile getirmişti.

Aynı yetkililer, Trump'ın, Suriye'nin yeniden inşa süreci için Suudi Arabistan'dan 4 milyar dolarlık katkı talep ettiği ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile önceki gün yaptığı telefon görüşmesinde, Suudi kralın bu talebe "evet" yanıtı verdiğini iddia etmişti.

"YEREL GÜÇLERE GEÇİŞ"

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın dünkü basın brifingindeki "Amerikan askerlerinin DEAŞ'a karşı görevi bitiyor, artık yerel güçlere geçiş sürecine odaklanmak istiyoruz" açıklaması da dikkati çekti.

Ayrıca Amerikan medyasındaki bazı haberlerde de Trump'ın geri çekilmeyi yavaşlatma konusunda kısmen ikna olduğu belirtilmiş, hatta adının açıklanmasını istemeyen Beyaz Saray yetkililerinin, "ABD askerleri bir süre daha kalıyor ancak bu sürenin sonunda çekilme gerçekleşecek" yorumlarına yer verilmişti.
Dün sabah saatlerinde konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Beyaz Saray, "Suriye'de DEAŞ'ı yok etme askeri misyonu, DEAŞ'ın neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasıyla hızlı bir şekilde sonuna geliyor. (Suriye ile ilgili) Gelecek planları hakkında müttefiklerimiz ve dostlarımızla konuşmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, önceki gün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz. Suriye'de olmamızın ana nedeni DEAŞ'tan kurtulmaktı ve bu görevi hemen hemen tamamladık. Şimdi çok kısa süre içinde bölge ülkeleriyle koordinasyon içinde kararımızı vereceğiz. Suudi Arabistan, bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek. DEAŞ'a karşı çok başarılı olduk ama artık zamanı geldi. Bazen eve dönmenin zamanı gelmiştir. Biz de bunu çok ciddi şekilde düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı. kaynak:hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'de silahlı öğretmenler dönemi

Hintli Kadın Sopayla Kaplan Kovaladı

YouTube'a Saldırıda 1 ölü,4 Yaralı
»  Eski Rus Generalden Felaket Senaryosu
»  Trump: Suriye'den Çıkmak İstiyorum
»  Bu Nasıl Çekilme?
»  Rus Askerlerine Sosyal Medya yasağı
»  Boko Haram'dan İntihar Saldırısı
»  Toprak Gününde İsrail Katliamı
»  Rusya'dan 50 diplomata Sınır Dışı
»  Tesla İflasın Eşiğinde
»  Rusya'dan ABD'ye Misilleme
»  "Çok yakında Suriye'den Çekileceğiz"
»  Rusya’dan Türkiye Açıklaması!
»  Bekaretini 1.4 Milyon Dolara Sattı
»  Netanyahu Hastaneye Kaldırıldı
»  Katalanlar Sokakta
»  ABD ve AB ülkelerinden Flaş Rusya Kararı
»  Katalon Lider Almanya'da Tutuklandı
»  Rusya'da AVM'de Yangın, 53 Kişi Öldü
»  Doğu Guta'da Yine Esad Katliamı
»  Çİn'dan ABD'ye Sert Misilleme
»  Trump Güvenlik Danışmanını Görevden Aldı
»  Fransa'da Sarkozy Ggözaltına Alındı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.