Çatlının cep numarası kullanmaya başladığı günden buyana İmam İbrahim Tunalı'nın, başına dert açtı. Kullandığı numarayı tanımadığı bir çok kişinin aramasından ve sürekli "REİS" diye hitap etmelerinden ve mesaj atmasından rahatsız olan ve gelen aramalarla baş edemeyen emekli imam cep telefonunu satma kararı aldı.
Denizli'de oto ve emlak alım satımı yapan İbrahim Tunalı, beş yıl önce bir cep telefonu bayisinden 532 ile başlayan GSM hattı satın aldı. Tunalı, yeni aldığı numarayı kullanmaya başladıktan sonra çok sayıda telefon geldi. Arayan kişiler Abdullah Çatlı'yla görüşmek istedi.
Tunalı ise 5 yıl önce Abdullah Çatlı'nın kim olduğunu bilmediği için tanımadığını söyleyip, telefonu kapattı. Gece gündüz gelen telefonların ardı arkası kesilmeyince emekli imam İbrahim Tunalı, Abdullah Çatlı'nın kim olduğunu araştırmaya başladı. Bu sırada cep telefonunu arayan bir kadın da Tunalı'ya, Soner Yalçın'ın yazdığı 'Reis' kitabını okuduğunu ve kitapta yazan Abdullah Çatlı'ya ait cep telefonunu aradığını söyledi.
Aldığı telefonlar karşısında şaşkınlık geçiren Tunalı, önce 'Reis' kitabını alıp okudu ve Abdullah Çatlı'nın Türkiye'yi sarsan ve derin devlet ilişkilerini ortaya çıkaran Susurluk kazasında öldüğünü öğrendi. Tunalı, arayan kişilere numaranın kendisine ait olduğunu, Abdullah Çatlı'yla hiçbir ilişkisinin olmadığını ve öldüğünü söyledi. Ancak bazı arayan kişiler ise, Abdullah Çatlı'nın ölmediğini iddia etti. Bunun üzerine İbrahim Tunalı, numarayı satma kararı aldı.
Tunalı, arayan kişilere karşı gayet düzeyli cevaplar verip, kimseyi kırmamaya çalıştığını belirterek, “Abdullah Çatlı'nın öldüğünü söylüyorum. Ama bana inanmayanlar, ‘Reis’ diye hitap edenler oluyor. Cep telefonum beş yıldır gece gündüz sürekli çalıyor. Özellikle Ankara, İstanbul ve Avrupa ülkelerinden arayıp, Abdullah Çatlı'yı soranlar oluyor. Susurluk kazasının yıldönümlerinde arayanlar bile oluyor. Telefon numarasını satmak istiyorum” dedi.
3 Kasım 1996 yılında Susurluk'ta meydana gelen kazada ülkücü Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us ölmüş, o dönemin milletvekili Sedat Bucak ise yaralanmıştı. Olaydan sonra Abdullah Çatlı'nın iptal edilen GSM numarası, beş yıl önce tekrar kullanıma açılmıştı.