Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6971
EURO
40,1453
IMKB
10.802,000
ALTIN
3.577,320
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABDULLAH BEY'LE GİZLİCE AĞLADIK
ABDULLAH BEY LE GİZLİCE AĞLADIK
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül zor süreçler geçirip ağladığı dönemleri anlattı. Arka kapıdan birçok misafir ağırladığını anlattı. Öğrenci evi tartışmasıyla ilgili "Bu iş ailede biter" dedi.
 
16.11.2013 - 08:38

Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gü­l'­ün eşi Hay­rün­ni­sa Gül, hi­ma­ye et­ti­ği ‘Ko­nu­şan Ki­tap Şen­li­ği­' prog­ra­mı kap­sa­mın­da git­ti­ği Mer­si­n'­de çar­pı­cı açık­la­ma­lar yap­tı. Bugün'e verdiği röportajda ilk kez bu ka­dar de­tay­lı ce­vap­lar ve­ren ba­yan Gül bi­lin­me­yen pek çok şey an­lat­tı. İş­te Gü­l'­ün so­ru­la­ra ver­di­ği ce­vap­lar:

GEZİ BİR KAZAYDI

Hay­rün­ni­sa Gül, Ge­zi Par­kı olay­la­rıy­la il­gi­li "Keş­ke ya­şan­ma­say­dı. Bir ka­za ola­rak gö­rü­yo­ru­m" de­di. Gü­zel şey­ler için­de böy­le bir dö­nem ge­çir­miş ol­ma­nın in­sa­nı üz­dü­ğü­nü be­lir­te­rek "İn­şal­lah bir da­ha dön­me­yi­z" di­ye ko­nuş­tu.

Milletvekillerinin Meclis'e başörtüleriyle girebilmesini de değerlendiren Hayrünnisa Gül şöyle konuştu: "Türkiye normalleşti bakın hiçbir şey olmadı. Türkiye normal bir ülke haline geldi. Ne kadar güzel. Keşke hiç bunlar, kötü olaylar yaşanmasaydı."

KIZLI-ERKEKLİYE YANIT

Öğrenci evleriyle ilgili tartışmalar konusunda Gül şu ifadeleri kullandı:

"Ben her şeyin doğal seyrinde seyretmesinden yanayım. Bir şeyi zorla yaptırmak çok güç. Hepimiz anne babayız. Çocuklara bir şeyi iyilikle söylemek ayrı, baskıyla yaptırmaya kalkmak ayrı. Açıkçası bu işi ailelerin götürmesi taraftarıyım. Ben de çocuğumun bu şartlarda kalmasını istemem. Yurtdışında da o şartlarda kalmıyor. Anne baba olarak çocuğumuzun doğru şartlarda olduğundan emin olmak istiyoruz, kontrol de ediyoruz. Bütün aileler de isteyecektir. Devlet, ortada kötü bir şey varsa olmaması için tedbir alabilir, yurtlar kurabilir, imkanları sağlayabilir ama devlet anne baba gibi olamaz. Bu iş ailede biter."

SÜRECİN KURBANI OLDUK

Hay­rün­ni­sa Gül Mec­lis lo­ca­sın­da ilk kez bu­lun­du­ğu an­lar­la il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­ni şu söz­ler­le an­lat­tı: "Tür­ki­ye ge­rek­ten çok acı bir sü­reç ge­çir­di. Bel­ki biz­ler sü­re­cin kur­ban­la­rın­dan bi­riy­dik. O dö­nem­de çok ümit­siz­li­ğe ka­pıl­mış, aca­ba dü­zel­di­ği­ gün­le­ri gö­re­bi­le­cek mi­yiz di­ye çok üzül­müş, hat­ta göz­ya­şı dök­müş­tüm. Kö­tü şey­le­ri ça­buk unut­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum. Al­lah bir da­ha ya­şat­ma­sın. Bu­gün­le­rin kıy­me­ti­ni bil­dir­sin. Ye­ni ne­sil ne­ler çek­ti­ği­mi­zi an­la­mı­yor, bil­mi­yor. An­la­mak­ta zor­luk çe­ki­yor­lar çün­kü an­la­tı­la­bi­le­cek gi­bi de­ğil. ‘Ger­çek­ten bun­lar ol­muş mu­' di­yor ço­cuk­lar. O gün­le­ri unu­tup ye­ni gün­le­rin kıy­me­ti­ni bi­le­lim."

KOMUTAN EŞLERİ ÜZÜLÜYORDUR

Gül, "Komutan eşleri ile ilişkileriniz nasıl, görüşüyor musunuz" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi: "Bence onlar da üzülüyordur. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Şartlar öyleydi ki belki onlar da istemeye istemeye öyle davranmıştır. Bugün zorda olan bazı isimler var üzülüyorum. Hoşgörü ortamı ne kadar güzel. Kıyamet de kopmadı. Gayet normal bir şey. Yurtdışına gidince temsil görevi yapabiliyoruz, misafir kabul ediyoruz. Biz bir ve bu ülkenin insanı değil miyiz? Yazık değil mi? Bunları niye yaşadık? Bana yapılmasından hoşlanmadığım bir şeyi başkasına yapmak istemem. Başka insanların hayatına müdahale diye bir şey hiç düşünmüyorum, düşünmek de istemiyorum."

CUMHURBAŞKANLIĞI MI? ALLAH KORUSUN

Abdullah Bey 1991'de kendi rızasıyla değil Allah'ın lütfu, kaderi olarak siyasete girdi. Demek ki Allah bize bugünleri çizmiş, biz bilemeyiz. Uzun vadeli planlar yapmam. Abdullah Bey de öyle. Bulunduğumuz yerlerin hakkını vermeye çalıştık. Abdullah Bey'in siyasi hayatında hiç yön verici olmadım, karışmadım. Hakkıyla yapıp teslim edersek ne mutlu bize. Cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesi ‘Allah korusun' dediğim günleri biliyorum. Çok zor olacağını, kolay geçmeyeceğini biliyordum. Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı gün bizim çocuklar çok üzgündü. Ailenin de fedakar olması gerekir.

Adaylığı, ismi açıklanmadan bir gün önce öğrendim. Gerçekten zor bir süreçten geçtik. Hiçbir zaman ‘bi­ze ni­ye böy­le ya­pıl­dı­' di­ye ha­yıf­lan­ma­dım. Ama ar­ka ka­pı­dan bir sü­rü mi­sa­fir ağır­la­dım. Misafirlerime mahcup oldum. Misafire anlatmakta çok zorluk çektiğimiz oldu. Abdullah Bey ‘Nasıl bu kadar hoşgörülü olabiliyorsun, bunlar sana yapıldı' diyordu. Bana kötülüğü yapan insanlar bugün zorda olsa döner yardım ederim.

‘O bana onu yapmıştı' diyemiyorum. Öyle bir yapımız yok benim de Abdullah Bey'in de. Önemli olan o günlerin aşılmış olması. Bunu görmek bana yetiyor.

28 ŞUBAT'TA İNCİNDİK

Kendimle ilgili örnek vermek istemiyorum, unutmak istiyorum. Ama çocuklarımız da yaşadı. 28 Şubat çok zor geçti. 28 Şubat sürecinde çocuklarımın çok incindiğini ve zorlandığını biliyorum. Çocuğunun mutsuz olduğunu görmek gerçekten acı oluyor. Birçok ço­cuk yurtdı­şın­da oku­mak zo­run­da kal­dı. Ama her şer­de bir ha­yır var. Bel­ki on­la­rı ya­şa­ma­say­dık bu­gün yurtdı­şın­da oku­muş o ka­dar ço­cuğumuz olmayacaktı.

PEK KİTAP OKUYAMIYORUM

Bu ara o kadar yoğun yaşıyoruz ki pek kitap okuyamıyorum. Seyahatler, programlar var. En son ‘Benim Dünyam' filmini izledim. Kaçamak yaptık oğlumla. Filmi başarılı buldum, çok duygulandık. Abdullah Bey'e de seyrettireceğim.

ABDULLAH BEY'LE GİZLİCE AĞLADIK

Sokağa baktığınızda insanların size olan sevgisini görüyorsunuz. ‘Onlara layık olabiliyor muyuz' diye endişe ediyorsunuz. Her türlü insanın mesuliyeti vebali sizin omuzlarınız da. Uykularımızı kaçıracak kadar büyük bir vebal. Suriye'de bunlar olurken nasıl rahat olursunuz ki? Geçen gün iki tane Suriyeli kızımız geldi. Bir arkadaşım getirdi. Anne babaları Suriye'de. Okullarını bırakmışlar. Çocuklara göstermeden Abdullah Bey'le ağladık."

PEMBE KÖŞK'TEN 10 KAT BOYA ÇIKTI

Atalarımız bize ne bırakmış bir çocuklarımıza ne bırakıyoruz? Kayseri Kervansaray'da konser vardı. Bina, akustik muhteşem. Ortam inanılmazdı. Ama çatıdan zift akıyordu. Abdullah Bey'e "Biz bu ataların çocukları mıyız dedim? İnanılmaz güzel taş işçilikleri var. Şu an yapamazsınız. Restorasyonda o kadar çok hata yapılmış ki. Yeni yapılan binaların hangisini tarihe bırakabileceğiz? Gökdelen de yapılabilir ama yerinde ve estetik olursa güzel.

Pembe Köşk'ten on kat boya çıktı. Onlarca defa boyanmış. Hiçbir renk birbirini tutmamış. İlgisiz renkler kullanılmış. Pembe Köşk'te cam tuğla kullanılmış. Olacak iş mi? Birkaç tablonun restorasyonu devam ediyor. En çok vaktimi alan şey tablo asmak oldu. Köşk şimdi müze gibi. Camlı Köşk'e sıra gelmedi. Restorasyon konusunda Türkiye'nin imkanları çok kıt. Biz bu işi bilmiyoruz. Hüber'e de o yüzden dokunmadık. İyi bir ekip olsa, iyi yapacaklarına emin olsam başlatırdım.
kaynak:vatan



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'SÜREÇ TIKANDI, 3. GÖZ LAZIM'

MECLİS'E ÖĞRENCİ ÇADIRI!

DIŞİŞLERİ'NDEN ORTAYLI'YA ŞOK!
»  AK PARTİ'DEKİ DERSHANE ÇATLAĞI BÜYÜYOR
»  PKK'DAN AYLAR SONRA İLK SALDIRI!
»  SEÇİM YAKLAŞIYOR SEKS KASETLERİ ....
»  "BİZ ÇEVRECİYİZ BE…"
»  NAZLI ILICAK'TAN BOMBA DERSHANE İDDİASI!
»  DERSHANECİLERDEN FLAŞ AÇIKLAMA
»  BJK'Lİ FEVZİYE BÜYÜK DESTEK!
»  MHP'DEN İSTİFA EDİP DP'YE GECTİLER!
»  DESRHANE TARTIŞMASINA GÜL DE KATILDI!
»  FETULLAH GÜLEN: FİRAVUN ALEYHİNİZDE İSE.
»  VEKİLLERDEN BAKANA KAVAS PROTESTOSU!
»  VEKİL MAAŞLARI 20 BİN TL'Yİ GEÇECEK!
»  METROBÜS YOLCULARINA SARIGÜL SÜRPRİZİ
»  ARINÇ SAĞDUYUNUN SESİ OLDU
»  ÜLKÜ OCAKLARIN POLİS BASKINI!
»  ERDOĞAN'IN TORUN SEVİNCİ'
»  ZAMAN'DAN MEB'İN AÇIKLAMASINA JET YANIT
»  MEB'DEN CEMAATE JET DERSHANE CEVABI!
»  ERBAKAN RESMEN CHP'DE!
»  TBMM BAŞKANINDAN VALİ COŞ'A SERT SÖZLER!
»  İMRALI İÇİN FLAŞ İDDİA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.