Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADALET BAKANI ŞAHİN'DEN TAKSİM YORUMU
ADALET BAKANI ŞAHİN DEN TAKSİM YORUMU
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'de ısrar etmenin Anayasal düzene başkaldırı olduğunu söyledi
 
30.4.2008 - 17:35

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valiliğinin kararında açıkça belli olduğunu belirterek 'Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasayı, yönetmeliği tanımam, Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut anayasal düzene bir başkaldırı olarak da değerlendirilir' dedi.Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılan Şahin, girişte gazetecilerin, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması için sendikalar ile hükümet arasındaki anlaşmazlığa ilişkin soru üzerine, bir ülkede toplumun huzurunun kurallara uymaktan geçtiğini söyledi. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının, anayasal bir hak olduğunu, bu hakkı düzenleyen ilgili yasanın, açık hava toplantılarının nerede, nasıl ve ne şekilde yapılacağını düzenlediğini belirten Şahin, her ilin açık hava toplantılarının nerede yapılacağının yıllar itibariyle tespit edildiğini ve bunun kamuoyuna açıklandığını anlattı.

İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının da Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valiliğinin kararında açıkça belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti: 'Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasa tanımam, yönetmeliği tanımam, ben Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut Anayasal düzene bir başkaldırı olarak da değerlendirilir. Ben binlerce işçiyi ve çalışanı temsil eden konfederasyonların ve sendikaların başkanlarını yasal çerçevede hareket etmeye davet ediyorum. Eğer İstanbul Valiliği Taksim'i bir gün açık hava toplantılarına açtığını ilan ederse o zaman orası için de başvurabilirsiniz. Gerginliklere yol açmak meydan okumak 'Biz gireceğiz, karşımıza hiçbir güç çıkamaz' demek bir konfederasyon başkanına, sendika başkanına asla yakışmaz. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum.'

1 Mayıs'ın 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak ilan edildiğini, bugünün tatil olması, bayram ilan edilmesi gibi konuların yasal düzenleme gerektirdiğini anımsatan Şahin 'İleride inşallah bunlar da gerçekleşir. Merdivenler basamak basamak çıkılır. Emek ve Dayanışma Günü ilanı bir adımdır. Sendikalar ve konfederasyonlarımızın bu adımın değerini bilmeleri ve takdir etmeleri gerekir' dedi. Mehmet Ali Şahin, bu yıl İstanbul'da açık hava toplantılarının yapılacağı alanlardan birinin tercih edilebileceğini ifade ederek 'Önümüzdeki yıllarda bir basamak daha çıkılabilir, belki yasal düzenleme gerçekleşir ve daha farklı mekanlarda 1 Mayıs'ı kutlamak mümkün olabilir. Kimse devlete ve devlet erkini kullanan mercilere meydan okumasın, devlet kendisine meydan okutmaz' diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAVATAN VE DP YİNE BİRLEŞME TELAŞINDA

100 MİLLETVEKİLİ, 1 MAYIS'TA TAKSİM'DE

CUMHURBAŞKANI GÜL, YEMEKTE LİDERLERLE NE KONUŞTU?
»  FENRERBAHÇE'DEN REKOR YALANLAMA
»  ÜZMEZ'İN BACANAĞI KONUŞTU
»  VALİ, İSTANBUL'DA 1 MAYIS'I TATİL İLAN ETTİ
»  TAKSİM RESTLEŞMESİNDE BU KEZ SAVCILAR DEVREYE GİRDİ
»  SENDİKALAR'DAN GERİ ADIM YOK, 500 BİŞİ TAKSİM'E YÜRÜYECEK
»  AKP EK SÜRE İSTEMEYECEK
»  KÖŞK'TE SİYASİLER ZİRVESİ
»  301. MADDE DEĞİŞTİRİLDİ
»  İZİN VERİLMEDİ, SENDİKALAR: TAKSİM'DEYİZ
»  OKUL'DA TEĞMEN'LE PKK TARTIŞMASI
»  İSTANBUL'A GAZ TAKVİYESİ
»  "BÜLENT'İ SESSİZCE TAŞIYACAĞIM"
»  "O KREDİYİ VERENLER, HESAP VERİR"
»  "OĞLUMU EMNİYET KEMERİ KURTARDI"
»  MECLİS, SABAHA KADAR 301.MADDE İÇİN ÇALIŞTI
»  UYANIN AB, ŞİMDİ DE TÜRK ADALARINI GÖZÜNE KESTİRDİ
»  TAHA AKYOL'UN OĞLU TÜRKİYE'Yİ NASIL JURNALLEDİ!
»  ŞEMDİNLİ SAVCISI ABD KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?
»  TALAT'IN AKP DESTEKLİ RUM POLİTİKALARI
»  ERDOĞAN VE TARTIŞILAN İSİM ÇİÇEK MECLİS'TE YAN YANA
»  TCK'NIN 301. MADDESİ TBMM GENEL KURULU'NDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.