Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1524
EURO
38,0006
IMKB
9.902,000
ALTIN
2.878,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADANA'LILARIN HAVALANI İSYANI
ADANA LILARIN HAVALANI İSYANI
 
Adana'da, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Mersin'e yapılması planlanan havaalanı için ayağa kalktı. Tepkiler sert:
 
16.10.2008 - 21:30
Adana'da, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada, ''Adana'daki mevcut havaalanını genişletmek yerine Mersin'e başka bir havaalanı yapmanın en az iki katı maliyet getireceğini'' savundular.

Adana Güçbirliği Vakfı ile toplam 15 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, uluslar arası bir bölgesel havaalanının Mersin'e yapılacağı açıklamalarının Adana ile Mersin arasında tartışma başlattığını bildirdiler.

Yaptıkları geniş çaplı bir araştırma ve sonuç raporu hakkında da bilgi veren sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri şunları kaydettiler:

''Hazırlanan raporda, havaalanı konusundaki değerlendirmeler, bölgenin demografik verileri, ekonomik faaliyetleri, gelişimine yönelik öngörüler, arazi özellikleri, ulaşım biçimleri, fiziki kısıtlamalar, kamulaştırma ihtiyaçları ve tahmini inşaat maliyetleri dikkate alınarak yapıldı. Bu rapora göre, Adana'daki mevcut havaalanını genişletmek yerine Mersin'e başka bir havaalanı yapmak en az iki katı maliyet getirecek.

Çukurova bölgesi genellikle Adana ve Mersin illerini kapsayacak şekilde anlaşılmakla birlikte, coğrafi bütünlüğü göz önüne alındığında, bölgenin batıdan doğuya doğru Mersin, Tarsus, Adana, Ceyhan, Osmaniye ve İskenderun'u da kapsayacak şekilde düşünülmesi gerektiği açıktır. Bölgede oluşan ve yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen yatırımlar ve ekonomik faaliyetler bu bütünlüğü kaçınılmaz kılacaktır.''

''YER UYGUN DEĞİL''

Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yeni havaalanı için Adana ile Mersin arası olarak ifade edilen bölgede arazi kotunun düşüklüğü, Seyhan nehri deltasında yer alması, zemin suyunun yüksekliği, alüvyon saha olması nedeniyle drenaj, dolgu, kazık temel gerektirmesi gibi problemler yaşanacağını savunarak, şöyle devam ettiler:

''Adana Havaalanı D-400 kara yolu üzerindedir, arazinin genişletilmesi halinde Otoyol çıkışı doğrudan havaalanına bağlanabilir, demir yoluna olan uzaklığı ise sadece birkaç kilometredir. Dolayısıyla, mevcut havaalanına ulaşımı sağlamak üzere yeni bir yol yapımına da ihtiyaç yoktur.

Bölgenin geleceğe dönük ihtiyaçları için düşünülen havaalanının, halen kullanılan Adana Şakirpaşa Havaalanının genişletilerek bölgeye kazandırılması tek seçenek olarak değerlendirilmelidir.

Ortak çıkarları paylaşan, aynı yerleşim alanlarında yaşayan insanlar olarak 'bölgesel kalkınma' kavramının da gerektirdiği şekilde paylaşmayı başarmak ve kaynak israfını önlemek hepimizin yararına olacaktır.

Bu raporun hazırlayan kurum ve kuruluşlar olarak, bölgemiz adına ortak çıkarlarımızı savunabileceğimiz bir tavır geliştirmek zorunda olduğumuzu, hem Adana kamuoyuna hem de Mersin kamuoyuna hatırlatmak isteriz.''


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CASUSLAR İÇİN KENDİNİ İMHA EDEN DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

SOPALARA BEZ SARIP DÖVMÜŞLER

KILIÇDAROĞLU: ADAY DEĞİLİM
»  MECLİS'TE SIKIYÖNETİM TARTIŞMASI
»  KARAYALÇIN'DAN GÖKÇEK'E CEVAP
»  AKP'Lİ ŞARAPÇI BAŞKANA MEYHANE YASAĞI
»  "ABD, APO'YU TESLİM ETTİ, ÇÜNKÜ..."
»  KOMUTAN'DA O HELİKOPTERDEYDİ!
»  ULUSLARARASI REZALET Mİ? YOKSA?
»  ERBAKAN'DAN DSP'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK İDDİA!
»  AYDIN DOĞAN'DAN 'SUÇ DUYURUSU'NA SAVUNMA
»  AKP'DE HÜSEYİN ÜZMEZ'İ KURTARMA GİRİŞİMİ
»  YARGITAY, DEVLETE VE ADALETE HAKARETİ KÜFÜR SAYDI
»  CHP’DEN DİŞLİ VE ÖNDEŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ERDOĞAN'DAN BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARINA DESTEK
»  GAZETECİ ÖRGÜTLERİNDEN GENELKURMAY’A TEPKİ
»  RTÜK'TE “UKRAYNALI KADIN” POLEMİĞİ
»  "GAZETE'YE F-16'LARI MI GÖNDERECEKSİNİZ"
»  GENELKURMAY, ELEMAN ALACAK
»  ANAVATAN DA “EMANETÇİ” DÖNEMİ
»  ASKERİ SAVCI: "BELGELERİ GETİRİN, YOKSA GELİR ALIRIZ"
»  ERUYGUR, ARTIK YÜRÜYÜP, ÇAY İÇEBİLİYOR
»  FLAŞ.. HAKKARİ'DE KALLEŞ TUZAK, 5 ASKER ŞEHİT OLDU
»  O TARAF'IN AKTÜTÜN DEDİĞİ YER IRAK ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.