Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2093
EURO
35,0043
IMKB
10.740,000
ALTIN
2.511,960
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AK Parti İmamoğlu'na Randevu Vermedi
AK Parti İmamoğlu na Randevu Vermedi
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi.
 
2.7.2019 - 08:13

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreterliği'ne eski TÜPRAŞ CEO'su Yavuz Erkut'un atanacağı iddiasını doğruladı. İmamoğlu, Genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye’nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş. Bakanlık onayı, güvenlik soruşturması ve rutin işlemler var bunlar bittikten sonra hayata geçecek" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) bakım çalışmasına değinen Ekrem İmamoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı’ndan henüz dönüş yok. Seçimden sonra ertelenen tamirat süresi olduğu belirtildi. Yoğun bir trafik yarattı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bakımı. 3 buçuk saat trafikte kalan insanlar. Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattını kış tarifesinin üzerine çıkarttık. İlave vapur temini ile sayının artırılması konusunda gerekli girişimler olsun dedik” ifadelerini kullandı.

’23 HAZİRAN’DAKİ SONUÇ ERDOĞAN’I BİLE HATIRLATTI’

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde indirimli geçiş sağlanmasının yoğunluğu azaltabileceğini belirten İmamoğlu, “FSM’de özellikle ek şerit uygulamasına geçilecek. Yoğunluk ek şerit uygulamasıyla yoğunluk olan saatlerde bir nebze azaltılacak. Karayolları’ndan olan beklentimizi de arkadaşlarım paylaştılar. Geri dönüş olursa vatandaşımıza fayda sağlar” dedi.

23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimindeki sonucun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da rahatlattığını savunan İmamoğlu, “23 Haziran’daki sandık sonucu Sayın Erdoğan’ı bile rahatlatmıştır. Japonya’daki toplantılara baktığımızda Cumhurbaşkanı’nın rahatladığını gördük, ben öyle düşünüyorum” diye konuştu.

‘AK PARTİ RANDEVU VERMEDİ AMA RANDEVU İÇİN ISRARCI OLACAĞIZ’

Seçimden sonra bütün siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etmek istediğini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, “İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ile randevu alındı. MHP’den henüz geri dönüş alamadık. AK Parti randevu vermedi. Arkadaşlarıma söyleyeceğim yarın randevu almakta ısrar edin diye. Randevu vermeseler de görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

‘ARAÇ MEVZUSUNDA CİDDİ İDDİALARIMIZ VAR’

İBB bütçesi hakkında bilgi veren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Konsolide bütçe yaklaşık 60 milyar lira. Bugün gerçekleşen bütçe 20 milyar lira. Daha altında kalacak. 40 milyar lira iştiraklerinde. 26.8 milyar civarında borç var 2018 sonunda. Ön bilgiyi paylaşayım: Bugün itibariyle İBB’nin günlük borcu 30 milyar civarında. 23.8 milyar civar gider bütçesi, 22 milyar civarında gelir bütçesi hesaplanmış. Türkiye’nin ekonomisinin de etkisi var. Hazine’den gelen ilk 6 ay içerisinde 2 milyar civarında düştü.”

Belediyede tasarruf yapacaklarını belirten İmamoğlu, “Araç mevzusunda ciddi anlamda iddialarımız var. Hızlıca bütün araçların bir alana yığıp çağıracağız. Büyük bir kısmı 1-2 kişinin kullandığı araçlar. Bunun sayısal büyüklüğünü göreceğiz. İBB’nin mal varlığı nasıl kullanılıyor? Sayıştay raporunda gelirlerin yüzde 20’sinin tahsil edildiği noktasında tespit var” dedi.

İBB Genel Sekreterliği’ne eski TÜPRAŞ CEO’su Yavuz Erkut’un atanacağı iddiası sorulan Ekrem İmamoğlu, “Gayet tabi. Ben ne dedim eş, dost akraba yok. Bu şehrin çok kıymetli insanları var. Örneğin genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye’nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş. Hem orada hem diğer görevde başarılı bir CEO’luk yapmış böyle bir beyfendi hizmet yapacak. Bakanlık onayı, güvenlik soruşturması ve rutin işlemler var bunlar bittikten sonra hayata geçecek” yanıtı verdi.

Erkut’un görevi kabul ettiğini aktaran İmamoğlu, Erkut’un İBB başkan danışman olarak görev yaptığını hatırlattı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mansur Yavaş Rusya Yolcusu

Deniz Zeyrek'ten Bomba iİddia!

Fuat Oktay’dan Libya Açıklaması
»  Erdoğan: Trump'a Açok Açık Söyledim...
»  AK Parti'den Hafter'e Uyarı...
»  Ak Parti'de Erdoğan'ı Kızdıran Eleştiri
»  Babacan'ın Yeni Partiye Üyelik Şartı
»  Gökçek'in Lüks Cipi Düğün Arabası Oldu
»  DSP Yönetiminde 3 İstifa Birden
»  Ve Ahmet Davutoğlu İpleri Kopardı
»  İmamoğlu'ndan Esenler Otogarı Çıkışı
»  "Muharrem İnce Pes Etmiyor"
»  Hakkari'de Çatışma,1 Asker Şehit
»  Kılıçdaroğlu'ndan Eren Erdem Açıklaması
»  Abdullah Gül’den ‘Manifesto’ Gibi Çıkış
»  Mansur Yavaş'a Büyük Şok
»  İmamoğlu'na Yabancı Basın İlgisi
»  İlk Toplantıda Zam İddiası
»  Japonya'da Ard Arda Kritik Görüşmeler
»  THY Yönetiminde Deprem
»  Erdoğan'dan You Tube Açılımı
»  Kaftancıoğlu'ndan Akşener'e Destek
»  O Bildiriyi Talımatla Okumuşlar
»  İmamoğlu İlk Atamalarını Yaptı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.