Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞMEYE DOYURUCU CEVAP VEREMEDİ
AKP BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞMEYE DOYURUCU CEVAP VEREMEDİ
 
AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün,Alman büyükelçinin Erdoğanla yaptığı görüşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada keskin ve net yanıtlar veremedi.
 
16.9.2008 - 21:30

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Almanya'daki Deniz Feneri Derneğinin AKP'nin finansmanına kaynak aktardığı yönündeki iddiasına ilişkin olarak, ''Türkiye'de kayıt dışı geliri ve kayıt dışı harcaması olmayan belki de tek siyasi parti AKP'dir'' dedi.

Ergün, TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Baykal'ın, Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi.
Nihat Ergün, Baykal'ın ''Yeni bir şey söylemediğini, eski iddialarını süsleyerek politikasını devam ettirme yoluna gittiğini'' ifade etti.

Almanya'daki olayda şüpheliler gerçekten suç işlemişlerse hak ettikleri cezayı alacaklarını dile getiren Ergün, yapılan yardımları amaçları dışında kullanmak için Türkiye'deki bazı insanların Almanya'daki bazı kişilerle işbirliğine girmiş olmaları halinde bunun İçişleri Bakanlığı araştırmaları ve savcıların yapacağı soruşturmalarla ortaya çıkarılabileceğine işaret etti.

Almanya'daki davayla ilgili Hükümetin Alman yetkililere baskı yaptığı ve Başbakanlığa para transferi edildiği şeklindeki iddiaların Alman makamlarınca açıklığa kavuşturulduğunu belirten Ergün, şöyle konuştu: ''Baykal'ın bugün üzerinde durduğu yalan ve iftira 'Almanya'daki bazı yanlış yapan insanlar, kaynakları Türkiye'de AKP siyasetinin finansmanı için kullanıldığı'' iddiasıdır. AKP siyasetinin nasıl finanse edildiği herkes tarafından bilinmektedir. Türkiye'de kayıt dışı geliri ve kayıt dışı harcaması olmayan belki de tek siyasi parti AKPi'dir. Bütün kaynakları, gelirleri ve harcamaları kayıt altındadır. Ne başkalarının kaynaklarına ihtiyaç hissetmektedir ne de kaynaklarını başka siyaset için kullandırmaktadır. Bunu, partimize yönelik büyük bir iftira sayıyoruz. Elbette, bu iftirayı yapanlar, bunun altında kalacaklardır. Bunun hangi amaçlarla yapıldığını açıkçası önümüzdeki günlerde görmüş olacağız.''

Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak yanlış işlerin içinde olduğuna ve bu işlerin siyasi hesabını vermesi gerektiğine yönelik iddialarını noktaladığını ifade eden Ergun, şöyle devam etti: ''Sayın Başbakanımızın yanlış işlerin içinde olanlarla mücadelesi Türkiye'de herkes tarafından çok açık şekilde bilinmektedir. Eğer yanlışın hesabını verecek birileri varsa Sayın Baykal kendi partisindeki yanlışların hesabını vermelidir. Daha evvel söyledik. CHP'nin hangi yanlış içinde olduğunu... Başkasına iftira atma yerine kendi durumunu gözden geçirmesi gerektiğini daha önceden hatırlatmıştık. Derneklerde de zaman zaman yolsuzluk olabileceğine dikkati çeken Ergün, Kızılay örneğini göstererek, ''Kimse bu olaylar üzerinden siyaset devşirmeye, kendisine siyasi rant elde de etmeye çalışmamalıdır. Sayın Baykal'ı bu yanlıştan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz'' diye konuştu.

Alman Büyükelçisine Almanya'daki Deniz Feneri davasının sorulmasına yönelik eleştirilere de cevap veren Ergün, ''Alman Büyükelçisi, Türk Hükümetine Türkiye'de tutuklu bulunan kendi vatandaşlarının durumuyla ilgili gelmiştir. Kendi vatandaşlarının ne zaman yargılanacağını, tutukluluk halinin ne kadar süreceğini, davanın neden bu kadar uzun sürdüğünü sormaya gelmiştir. Buna mukabil Alman Büyükelçisine de ''nasıl Almanya'da davalar, tutukluluk halleri uzun sürebiliyorsa Türkiye'de de bazı hallerde tutukluluğun uzun sürdüğünü anlatmak üzere bu örnek verilmiştir'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Şahin'in durduk yerde aylar önce Büyükelçiye neden sadece DENİZ FENERİYLE ilgili soruşturmayı sordukları yönündeki iddialara ise hiç değinmedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSLAMİ KESİM DENİZ FENERİYLE ŞOKA UĞRADI

BİR DİŞLEME'DE BURSA'DAN ÇIKTI

ALMAN BÜYÜKELÇİSİ: EVET, BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜK
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NA YARGI YOLU
»  GEMİ BATTI İLGİNÇ İSİMLER SU YÜZÜNE ÇIKTI
»  O ARTIK RTÜK BAŞKANI DEĞİL!
»   "ASIL FAİLLER TÜRKİYE'DE "
»  CANLI BOMBA'YA SİVEREK'TE MİTİNG GİBİ CENAZE
»  SAHİBİNE CEZA İÇİN KÖPEK DIŞKISINA DNA ANALİZİ
»  3 BİN MADEN İŞÇİSİ ALINACAK
»  SUBAY VE ASSUBAY'LI İHALE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
»  ÇUVALCI KOMUTAN'A BÜYÜK ÖDÜL
»  "DENİZ FENERİ DAVASI TÜRKİYE'DE AÇILMALI"
»  MUMCU, 18 EKİM'DE SİYASETE VEDA EDİYOR
»  ARSENİKLİ SUYUN FATURASI İZSU BÜROKRATLARINA !
»  BAYKAL, EŞİNİN MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
»  KIZILAY, YÜZEN HASTANE KURACAK
»  BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BAŞBUĞ'DAN UYARILAR
»  MHP'NİN ADAYLIK ŞARTI, "ŞAİBESİZ OLMAK"
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA GÜRHAN'A 6 YIL HAPİS İSTEMİ
»  MECLİS'TE, AŞK, KÜFÜR, ŞİDDET!
»  BEKİR COŞKUN BU FOTOĞRAFA ÇOK KIZDI
»  MERKEZ BANKASI'NDA USULSÜZLÜK ŞOKU
»  DTP'DEN ÖCALAN'LI SAVUNMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.