Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1770
EURO
38,2168
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.894,970
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DE 301 ÇATLAĞI
AKP DE 301 ÇATLAĞI
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesi ile ilgili kovuşturma açmada, Adalet Bakanlığının iznini aramanın en doğru yaklaşım olduğunu ifade ederek, "Böyle bir organla donatılmamış cumhurbaşkanlığı makamı, kovuşturma aşamasında böyle bir yetkilendirmeyle donatılması, cumhurbaşkanlığı makamını çok zor durumda bırakabilir" dedi.
 
14.4.2008 - 12:10

TBMM Başkanı Köksal Toptan, (Türk Ceza  Kanununun (TCK) 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini,kanun yapma tekniğine aykırı olmadığını düşünerek, bu sabah TBMM Adalet Komisyonuna havale ettiğini söyledi.

Toptan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta TBMM Başkanlığına sunulan, TCK’nın 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu kanun teklifinin, geçen hafta TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirten Toptan, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi TBMM Başkanlığına sunulan kanun tasarı ya da teklifleri önce TBMM Kanunlar Dairesi Başkanlığı tarafından teknik bir incelemeye tabi tutulmakta ve yasa yapma tekniğine aykırı bir husus tespit edilmediyse Sayın Başkan aracılığıyla, bu teklif ya da tasarı, ilgili komisyon ya da komisyonlara havale edilmektedir. Söz konusu kanun teklifi de bu süreçten geçmiş ve kanunlar dairemiz teknik bir inceleme yaparak bazı noktalarda, düşüncelerini rapor haline getirmek suretiyle Sayın Başkanvekili Güldal Mumcu’ya sunmuştur. Sayın Mumcu, bilinen nedenlerle ve tamamen kendi takdirine taallül eden bir düşünceyle, benim gelip bu kararı vermemi istemiş ve o nedenle kanun teklifini ilgili komisyona havale etmemiştir. Yaptığımız incelemede kanun teklifinin, kanun yapma tekniğine aykırı olmadığını o nedenle de görüşülmesinin mümkün olduğunu düşünerek, bu sabah ilgili komisyon olan Adalet Komisyonuna havale ettim. Bundan sonraki süreçte Adalet Komisyonu, konuyla ilgili çalışma yapacak ve herkesi dinledikten sonra, bütün tartışmaları gerçekleştirdikten sonra hazırladığı raporu TBMM Genel Kuruluna verecek, Genel Kurul da son kararı vermek suretiyle, TCK’nın uzun zamandan beri tartışılan bu maddesiyle ilgili görüşünü tespit etmiş olacaktır."

TOPTAN'IN GÖRÜŞÜ, YETKİNİN BAKANDA KALMASI

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesi ile ilgili kovuşturma açmada, Adalet Bakanlığının iznini aramanın en doğru yaklaşım olduğunu ifade ederek, "Böyle bir organla donatılmamış cumhurbaşkanlığı makamı, kovuşturma aşamasında böyle bir yetkilendirmeyle donatılması, cumhurbaşkanlığı makamını çok zor durumda bırakabilir" dedi.Toptan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin TCK’nın 301. maddesinde yapılacak değişiklikle ilişkili sorusunu yanıtladı."Değişiklik teklifinde, kovuşturma açma izninin cumhurbaşkanına bırakılmasına" ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Köksal Toptan, teklife göre, iznin, kovuşturma açıldıktan sonra söz konusu olduğunu söyledi.TBMM Başkanı Toptan, kovuşturma açıldıktan sonra dosyayla ilgili karar verebilmenin, çok ciddi bir cezai incelemeyi gerektirdiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "O nedenle şahsi kanaatim odur ki böyle bir organla donatılmamış cumhurbaşkanlığı makamı, kovuşturma aşamasında böyle bir yetkilendirmeyle donatılması, cumhurbaşkanlığı makamını çok zor durumda bırakabilir. Bu nedenle, bana göre, eskiden olduğu gibi Adalet Bakanlığının iznini aramak, en doğru yaklaşımdır. Çünkü Adalet Bakanlığının elinde, konuyla ilgili çok sayıda uzman, bakanı bilgilendirecek çok sayıda imkan vardır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARIŞ ELÇİSİNİ KORUYAMADIK, BARİ KONTES'İ KORUYALIM

AKP'NİN SONUCUNU AÇIKLAYAMADIĞI ANKET

PAŞALAR, YARGILANMAK İSTEYECEK Mİ?
»  YEDİNCİ DARBEYİ KİM YAPACAK?
»  AĞZIYLA KUŞ TUTSA KAPATILACAK
»  ÜÇ ÇOCUKLU BAKANLAR
»  FETULLAH GÜLEN TERÖRİST Mİ?
»  DTP'Yİ BÖLEN AYRIŞMA
»  HALUK ULUSOY'UN ÇÖK ÖZEL SEKRETERİ
»  SİNOPLU HOCA'NIN FETVASI: EŞEK ANIRIRSA NE YAPMALI?
»  ANKARA GÖKDELENİ MAHVOLDU..!
»  O PROVOKATÖR TUTUKLANDI
»  CHP'DEN TÜRBANLI AFİŞ
»  DARBECİ KATAR DEMOKRASİYE NE KATAR
»  FENER BERABERLİĞE RAZI OLDU
»  KÖRFEZDE BÜYÜK YANGIN
»  BARZANİ'İN HAS ADAMIYDI 80 MİLYON DOLAR BATIRDI
»  KAPATILMA KORKUSU EN BÜYÜK ATATÜRKÇÜ YAPTI
»  O PROVOKATÖR MEHKEMEYE SEVK EDİLDİ
»  ERDOĞAN, BAYKAL'I YAPACAKLARINA ENGEL GÖRÜYOR
»  CUDİ DAĞINDA SICAK ÇATIŞMALAR
»  ZAMAN İLHAN SELÇUK'U HEDEF GÖSTERDİ
»  ERDOĞAN, GENÇLERE BAYKAL'I 'KIŞ KIŞ'LATTI
»  MEHMETCİĞE OTOMATİK BOMBAATAR GELİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.