Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2258
EURO
37,9272
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.926,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI'NIN İSYANI
AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI NIN İSYANI
 
AKP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Şükran Yetimoğlu'nun yeniden aday olması genel merkez tarafından engellendi. Yetimoğlu, yeniden aday olmaması için dayatmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.
 
22.3.2008 - 17:05

AKP Trabzon Kadın Kolları 2'nci Olağan Kongresi, ‘Zorlu Grand Oteli' Balo Salonu'nda yapıldı. Kongreye Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon milletvekilleri Cevdet Erdöl, Mustafa Cumur ve Safiye Seymenoğlu, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu ve delegelerle partililer katıldı. Kongreye ayrıca CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevgi Erol da bir süre katıldı. Kongrede Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın salona gelmesi ve Meral Kirişçioğlu divan başkanı seçildi. Yeniden aday olmayan İl Kadın Kolları Başkanı Şükran Yetimoğlu yaptığı konuşmada AKP Kadın Kolları’na 2005 yılında girdiğini ve 10 aydan bu yana İl Başkanlığı'nı yürüttüğünü, genel seçimlerde AKP'nin Trabzon'daki başarısında büyük pay sahibi olduklarını söyledi. Yetimoğlu, şöyle dedi:
“AKP, milletimizin oylarıyla bizlere verilmiş kutsal bir emanettir. Partimizin kuruluşundan bugüne değin, ihtiyaç duyulan her alanda gerçek bir AKP'li gibi hareket ettik. Tüm yurdumuzda adaleti tesis edeceğine zerre şüphe duymadığımız partimizin Trabzon ayağı maalesef tökezlemiştir. Adaylıktan çekilmem hususunda benden beklenen fedakarlığı, desteğini aldığım teşkilatlarıma anlatmakta çok zorlandım. Bana sonsuz destek veren teşkilatımızın bu husustaki üzüntüsü inanılmazdır. Hiçbir teşkilatımızın görüşü alınmadan varılan bu karar kongreleri yapılmış 17 ilçe teşkilatımızı hiçe saymaktır. Kendime bile kabul ettiremediğim bu dayatmayı burada sizlerle paylaşmak kendime olan saygının gereğidir. Bizim başarımızı gölgelemeye çalışanlara en güzel örnek meclise gönderdiğimiz 6 vekilimizdir. Bu gerçeği görmek istemeyenler bize iyi baksınlar. Bu büyük başarı bile göz ardı edilerek mesnetsiz ve komik gerekçelerle üstü kapatılmıştır. Partimizin kuruluşundan bu yana her alanda gerçek bir AKP'li gibi hareket ettik. Üzülerek söylemek istediğimiz seçimler demokrasinin ve sağduyunun ön koşuludur. Bu ön koşullar bile geçersiz kılındığı bu platformda aslında söylenebilecek çok şey var. Biz bugüne değin yalnızca gönül bağı ile partisine hizmet veren arkadaşlarımız için her hal ve şartta çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizi başarısız gösterebilecek tek doneye dahi sahip olmayanların anlaşılmaz takdiri nedeniyle bu veda konuşmasını yapmak zorunda kalmamalıydım.”
Yetimoğlu, konuşmasının ardından Bakan Faruk Özak'ın yanındaki yerine oturdu. Özak'ın Yetimoğlu ile hiç konuşmaması dikkat çekti. Önündeki notlarla ilgilenen Özak, kongreden ayrılıncaya kadar da Şükran Yetimoğlu ile tek kelime konuşmadı.

Şükran Yetimoğlu'nun ardından söz alan AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise, “Şükran kardeşimiz biraz duygusal konuştu. Şu anda tahmin ediyorum ki duygusal olarak en üst seviyede. Ama birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da, AKP'nin Türkiye'de kadınlara en fazla önem veren parti olduğunu savunurken, Kuzey Irak'ta yapılan harekat ile bölgedeki konum ve önemini de kanıtladığını söyledi. Özak, “Bu coğrafyada Türkiye'ye sormadan kuş uçurulamayacağını ABD bile anladıysa, bu duruma iyi bakmak lazım. Son olaylar aslında üzerini biraz kapattı ama sınır ötesi operasyonu iyi incelemek lazım. Herkes o operasyonda arkamızdaydı. ABD, AB, Barzani bile ‘Bunlardan bizi kurtarın’ diyordu. O süreç de çok iyi yönetildi. Haklı olduk, haklı kaldık. Ama bir tek CHP’ye anlatamadık” diye konuştu.

Özak, eski Kadın Kolları Başkanı Şükran Yetimoğlu’nun konuşmasıyla ilgili, “Duygusallık olabilir. Ama genel merkezin takdiridir. Bazen aday olarak bazen de olmayarak fedakarlık yapılır. Hizmet eden ve fedakarlık yapanlara teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Avukat Aslıhan Bezirganoğlu’nun tek aday olarak girdiği seçimlere geçildi. Gazeteciler eski kadın kolları başkanı Şükran Yetimoğlu ile tek aday olarak seçimlere giren Aslıhan Bezirganoğlu'nun Bakan Özak ila birlikte fotoğrafını çekmek istedi. Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, Bakan Özak ile eski Başkan Şükran Yetimoğlu’nun arasına girerek poz verdi. Bakan Özak'ın kongreden ayrılması ardından seçimlere geçildi. Bu arada eski Kadın Kolları İl Başkanı Şükran Yetimoğlu'nun türbanlı, başkan adayı Aslıhan Bezirganoğlu’nun ise başı açık olması dikkat çekti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ BAĞIŞ, KONUŞTU...!

İŞTE VAN'DA SON DURUM

PERİNÇEK, AVUKATI ARACILIĞI İLE KONUŞTU
»  VAKİT, SEZER'İ İŞARET ETTİ
»  KIZ ÖĞRENCİYİ FİLMLERDEKİ GİBİ DUDAKTAN ÖPMEYE KALKTI
»  BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI
»  DOĞU PERİNÇEK'İN EŞİ KONUŞTU
»  AKP'NİN ALTIN VURUŞU
»  UZMAN KOMANDO OLMAK İÇİN REKOR BAŞVURU
»  CHENEY'İN GENELKURMAY ISRARI NEDEN?
»  GÜLBEN ERGEN BOŞANIYOR MU?
»  YÜZBİNLERCE MUSTAFA KEMAL'İ NE YAPACAKSINIZ?
»  EGEMEN BAĞIŞ'IN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜLER..!
»  AKP KENDİ DERİN DEVLETİNİ İNŞA EDİYOR
»  İLHAN SELÇUK'UN SORGUSU DEVAM EDİYOR
»  İŞTE GÖZALTILARIN GEREKÇESİ
»  ERGENEKON'DA SON GELİŞMELER
»  ALEVİLERİ KIZDIRAN SÖZLERE İNCELEME
»  VAN'DA DTP'LİLER NEVRUZ BAHANESİYLE OLAY ÇIKARDI
»  BEKİR COŞKUN: "BU BİR KARŞI DEVRİM"
»  PKK'LIYA CENAZE NAMAZI KILINIR MI?
»  BAKANI KIZDIRAN SORU
»  İSVİÇRE SAVUNMASI SUÇ DELİLİ
»  BUNLARI ASLA YAPMAYIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.