Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ FIRAT, "MEDYA TERÖRÜNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"DEDİ
AKP Lİ FIRAT,  MEDYA TERÖRÜNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ DEDİ
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Lideri Baykal ve Aydın Doğan hakkında açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasından satırbaşları:
 
10.9.2008 - 12:49

Sözde tarafsız Aydın Doğan medyasının görmediği bazı haberlere dikkatinizi çekiyorum.Mal beyanı tartışmasını hatırlarsınız.Başbakan Erdoğan ve  eşinin internetten yayımladığı halde Deniz Baykal ’ın Antalya’da imar tadilatı görerek milyonlarca dolar rant sağlanan arsası için doğan medyası bir şey yazamıyor.Aydın Doğan veDeniz Baykal  birbirlerine şahitlik etti.

Baykal’ın NTV’de konuştuğu gün milliyet’in manşetinde o haber vardı. Deniz Baykal  Milliyet’i referans göstereerk konuşmuştur.Deniz Baykal,  Aydın Doğan Deniz Baykal'ın avukatı. Baykal şimdi medya patronlarının avukatlığına soyundu.Bir televizyon kanalı günlerdir Aydın Doğan’a sorular soruyor. Kaçak kağıt konusundaki iddiasını soruyor. Bu iddialar doğru mu değil mi ?SPK inceleme başlattı mı başlatmadı mı ? Aydın Doğan medyasında bu iddialar neden haber yapılmıyor. Neden bu sorulara cevap verilmiyor? Baykal neden bu iddiaların peşinden gitmiyor?Tüm medyaya sesleniyorum. Şimdi çıksınlar Baykal’ın malvarlığından, Antalya ’daki arsasından, Aydın Doğan’ın kaçak kağıt iddialarından başlasın.Kendi hesabını veremeyen başkasının hesabını nasıl verecek ?
Bahçeli’de şıracıyla bozasının trenine gidip bunları yok sayıyor. Aydın Doğan medyası istediğini yazar neden tepki veriyorsunuz diyor. Hayır böyle bir şey yok. Al gülüm ver gülüm yaparak halkçılık olmaz. Patronlarla paslaşarak milliyetçilik yapılamaz.

Ne yazık ki bu tavrı iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. Milletimiz bunu biliyor görüyor. Cumhuriyet savcılarını da görmesini bekliyor.

Bir köşe yazarının Vatan gazetesi hakkında SPK başkanı’na şantaj yapması incelenmelidir. Kağıt kaçakçılığı iddiası da incelenmelidir.

Medya patronlarına rant sağlamak için medya kullanılamaz.

Kim olursa kimin olursa olsun biz akp olarak hiçbir medyanın şantajlarına boyun eğmemekte karşıyız. Biz cevap hakkına saygı gösterilmesini istiyoruz.Aydın Doğan medyasının siyasetteki işbirlikçilerininde bunu böyle bilmesinde fayda var.
Sayın Başbakan’ın tutumu Türkiye’de bir hukuk devletinin varlığından yana. Basının medyanın, 5. gücün dünyanın hiçbir yerinde görülmediği şekilde ekonomik rant sağlama aracı haline getirmiş olmasını ve buna karşı çıkmak yabancı sermayenin bence garantisi olacaktır.

Türkiye kötü bir dönem yaşıyor. Devlet bankalarıyla kredi işi olan, özelleştirme kapsamı içinde rant sağlama çalışan belli bir kesim sahip oldukları medyayı silah olarak kullanmaya çalışmaktadırlar. Aslında sayın başbakanın o gün suçunuzu yahut neden böyle yaptığını siz açıklayın, yoksa ben açıklayacağım demiştir. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta heyecanla o günü bekliyorsunuz. O gün bu açıklamalarını yapacaktır.

Ancak biz bu yöntemlerin kullanılmasının altındaki gerçek nedenleri açıklarlar.

Bir köşe yazarının SPK başkanını arayarak bir konunun halledilmesini, aksi halde bir dosyanın yayına konacağını söylemiştir. Bu dosya bugün yayımlanmıştır. Bu görüşme ise 3 ay önce yapılmıştır.

Aydın Doğan’ın istediği suç değil. Ama ahlaken suç. Çünkü özellikle bir imar değişikliğini başbakan’dan istemek ahlaken çok doğru değil. Bunun gerçekleşmemesi nedeniyle bugün basın özgürlüğü adına çamur atmasının çok karşılığı yok. Ama kamu vicdanında doğru olduğunu söyleyecek bir yok.Biz şantaj yapmadık. Bu şantaj vesilesi değildir ve suç olmadığı için bir mercii ye ihbar görevi yoktur.  Şantajı kimin yaptığı ortada.Aydın Doğan istedi diye birilerinin kellesini vermek zorunda değiliz.Eğer hakikaten söylenen konular doğru ise, bunlar belgeye dayanıyor ise, o zaman cumhuriyet savcıları bir suç dosyası hazırlar.

TBMM’nin karşısına bir suç dosyası gelir. Dokunulmazlığın kaldırılması konusu gelir. Öyle bir durum olursa o zaman tavrımızı görürsünüz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİİR'TE HEYELAN, 3 KORUCU ÖLDÜ

FLAŞ..FLAŞ.. MÜTHİŞ DENEY BAŞLADI

PAŞA'NIN CEMAAT ÖFKESİ
»  OSMAN ÖCALAN, DÖNÜŞE HAZIRLANIYOR
»  TARİHİN EN BÜYÜK DENEYİ BUGÜN
»  ERMENİCE BİLEN İLK TÜRK DİPLOMAT
»  ZAHİT AKMANLA İLGİLİ BELGELER ÇIKTI
»  MALATYA'DA DOĞALGAZ BORUSU PATLADI
»  EŞİNE SİNİRLENEN YUNANLI TÜRKİYE'YE KURALSIZ GEÇTİ
»  K.KORE LİDERİ KİM JONG-İL, KAYIPLARA KARIŞTI
»  ERDOĞAN: BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR
»  VE MEHMETÇİĞİN YIĞILIP KALDIĞI AN
»  ZAHİT AKMAN'IN İSTİFA ETMESİ GEREKİR
»  YİMPAŞ'IN PARALARI AKP'YE GİTMİŞ
»  TURİSTLERE MAYOLU DOLAŞMA YASAĞI İSTEDİLER
»  İŞTE ERGENEKON'UN YENİ KODU: 45 11
»  MHP'DEN "DENİZ FENERİ İFTARI" SORUSU
»  BU KADIN DEVLET SIRRI
»  CEM UZAN'DAN CEZA AÇIKLAMASI
»  "DEVLET DÜZENİ KAPALI KAPILAR ARDINDA DÖNMEYECEK"-
»  ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİYLE 9 AY BİRLİKTE YAŞADI
»  ULUSAL PROGRAM, CHP'YE POSTALANDI!
»  CEM UZAN, KENDİSİNE VERİLEN CEZAYI ANLAYAMAMIŞ!
»  DENİZ FENERİ'NDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.