Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1758
EURO
38,1467
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.916,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'NİN PROFESÖR ADAYI BİLİM HIRSIZI ÇIKTI!
AKP NİN PROFESÖR ADAYI BİLİM HIRSIZI ÇIKTI!
 
AKP'nin adayı Prof. Topçuoğlu, başkasının makalesini kendi makalesiymiş gibi yayınlamış
 
28.8.2008 - 01:45

AKP tarafından 2005 yılında hem RTÜK, hem TRT yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilen ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Konya Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr Abdullah Topçuoğlu’nun intihal yaptığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’nun aynı fakültede görev yapan arkadaşı Prof. Dr. Himmet Hülür’ün makalesini tercüme ederek kendi imzasını attığı, Ankara 2. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi kararıyla tespit edildi.
Himmet Hülür, 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevilisi olarak göreve başladı. Hülür, aynı zamanda ODTÜ’de şimdiki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın danışmanlığında doktorasına devam etti. Hülür, 1993 yılında dönem ödevi olarak İngilizce hazırladığı ‘Etnik Çatışma, Etnik Ulusalcılık ve Ulus Devlet’ adlı makalesini dersin hocası Prof. Dr. Sencer Ayata’ya sundu. Hülür, makalesinin aynı zamanda görev yaptığı Selçuk Üniversitesi’ndeki (S.Ü) akademisyenler ile paylaştı. Makaleyi alanlardan biri Abdullah Topçuoğlu’ydu.

Değiştirmedi bile

AKP tarafından 2005 yılında hem RTÜK hem TRT yönetim kuruluna aday olarak gösterilen, ancak 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen Sosyoloji Bölüm Başkanı Abdullah Topçuoğlu, Hülür’ün makalesini Türkçeye çevirerek ‘Ulus Devlet ve Etniste Olgusu’ ismiyle, ‘Türkiye Günlüğü’ adlı dergide kendi makalesi gibi yayımladı. Topçuoğlu, aynı makaleyi kendi eseri gibi akademik CV’sine de koydu.

Hülür, 1999 yılında kendisine ait İngilizce makalenin, Türkçeye çevrilerek yayımlandığını tespit etti. Bunun üzerine YÖK’e başvurdu. YÖK de S.Ü Rektörlüğü’ne bir yazı göndererek intihal iddialarının araştırılmasını istedi. İddiaları araştıran komisyon intihal iddialarının o dönem çıkarılan memur sicil affı kapsamında değerlendirildiğini savunarak soruşturmayı sonuçlandırmadı.

Son çare dava

Soruşturmanın sonuçsuz kalması üzerine Hülür, 2004 yılında Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne söz konusu makalenin kendisine ait olduğunun tespit edilmesi ve uğradığı zarar nedeniyle manevi tazminat davası açtı. Topçuoğlu ise, söz konusu intihal iddialarının gerçek olmadığını, Hülür’ün ve bir başka araştırma görevlisinin kendisine getirdiği kaynakları inceleyerek makaleyi kaleme aldığını savundu.

3 bin YTL ceza

Mahkeme, bilirkişi raporlarından hareketle verdiği kararda, Topçuoğlu’nun Hülür’ün eserinden intihal yaptığının tespit edildiğini, Topçuoğlu’nun 1995’ten itibaren işlenecek faiz ile birlikte 3 bin YTL manevi tazminata mahkûm edilmesine karar verdi.

Sağduyu sahibi aydın!

Seçimlerden önce AKP Medya Tanıtım Başkanlığı’nın organize ettiği, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in katıldığı bir ‘Sosyoloji Toplantısı’nda Topçuoğlu şu değerlendirmede bulunmuştu: “Bazı menfaat grupları dışında halkın değişime direnmemesi bir fırsattır. Gerek medyada, gerekse kamuoyu önderleri arasında iktidara yönelik haksız saldırılara itibar etmeyen sağduyu sahibi aydınların oluşu bir fırsat olarak görülmelidir.”VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 1  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞ'DAN TERÖRSİTLERE 'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KISITLAMA

GÜL, ÇANKAYA'DAKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ
»  AKP'Lİ ÜSKÜL'DEN KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NE SUÇ DUYURUSU
»  PKK'YI KARIŞTIRAN SEKS SKANDALI
»  FERDA PAKSÜT: "ERGENEKON'LA İLGİM YOK, HEDEF EŞİM"
»  FENERBAHÇE'DE EMRE ŞOKU
»  KARADENİZ'DE TANSİYON YÜKSELDİ
»  HARRY POTTER, HAYRİ PUTTAR'A DAVA AÇTI
»  ADİL SERDAR SAÇAN ŞİMDİ YANDI
»  "OBAMA, KÜRT DEVLETİNİ KURDURUR"
»  ÇEVİK KUVVETE SEYYAR TUVALET
»  ^"ERGENEKON'U JANDARMA'YA MALETMEYİN"
»  ÇANKAYA'NIN İTİBARI DÜŞTÜ
»  PAKSÜT'ÜN EŞİNE SAVCI'DAN ACİL DAVET
»  BU GÖVDE GÖSTERİLERİ NEDEN GÖRMEZLİKTEN GELİNİYOR?
»  JANDARMA KOMUTANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  ORDU'YU ETKİSİZLEŞTİRİLME OYUNUNA AB KILIFI
»  ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!
»  MELİH GÖKÇEK'İN "ODTÜ'YÜ YIKACAĞIM" İNADI
»  "İMRALI'YI BASARIZ, APO'YU ASARIZ"
»  İSTANBUL'UN SU SIKINTISI NASIL ÇÖZÜLECEK?
»  BİTLİS'TE ÇATIŞMA, 3 KORUCU ŞEHİT
»  YAŞAR'LAR MAL KAVGASINA BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.